Бисквитки

Полезно - Статии

Полезно за Франция

Полезно за Франция 22.12.2014 Нивото на здравеопазването във Франция е едно от най- високите в света. За да се ползват от неговите услуги българските граждани предварително трябва да се снабдят с необходимите здравно-осигурителни документи. Наличието на европейска здравно-осигурителна карта осигурява безплетен медицински преглед при спешен случай.

Полезно за Словения

Полезно за  Словения 22.12.2014 Минималното ниво на улична престъпност. Туристите трябва да бъдат внимателни и да пазят добре личните си вещи, документи и пари.

Полезно за Словакия

Полезно за Словакия 22.12.2014 При спиране на бензиностанции са констатирани случаи на умишлено повреждане на гуми на автомобили, с цел водачът да спре по-нататък по пътя и да остави без надзор своите вещи, за да бъдат откраднати.

Полезно за Великобритания

Полезно за Великобритания 22.12.2014 Както във всяка страна, така и във Великобритания се крия опасносттна от кражибте, за това е важно всички туристи и гости на държавата да бъдат изключително внимателни и отговорни в опазването на личните си вещи, документи и пари.

Полезно за Белгия

Полезно за Белгия 22.12.2014 Движението по пътищата е много строго регламентирано. Има закони, които се спазват стриктно, а при нарушение наложените глоби са високи. Шофирането с колан е задължително, както за водача, така и за останалите пътници в превозното средство. Следвайте и спазвайте знаците, както и пътната маркировка.

Полезно за Испания

Полезно за Испания 22.12.2014 Пътуващите задължително трябва да разполагат с валидни лични документи, билети и застраховки, както и да се снабдят с европейска здравно-осигурителна карта.

Полезно за Италия

Полезно за Италия 22.12.2014 При пътуване с лек автомобил се препоръчва да се пътува с вдигнати стъкла на прозорците. Да се избягват продължителни престои и почивки по бензиностанции и паркинги.

Полезно за Малта

Полезно за Малта 22.12.2014 В страната има ляво движение на пътя. Шофирането с колан е задължително за всички пътници в автомобилното средство. Трябва да се спазват стриктно законите за движение по пътищата, защото глобите са в немалък размер.

Полезно за Люксембург

Полезно за Люксембург 22.12.2014 Състоянието на здравеопазването и медицинското обслужване е в съответствие със западноевропейските сандарти. Посетители на страната трябва да имат здравно-осигурителна карта, за да може да получат нужната спешна медицинка помощ

Полезно за Швеция

Полезно за Швеция 22.12.2014 Медицинското обслужване се извършва чрез социално осигуряване на населението в здравноосигурителна система. Ползва се европейска здравноосигурителна карта и за това всеки един турист трябва да има такава, за да може при спешен случай да му бъде оказана безплатна медицинка помощ.

Полезно за Финландия

Полезно за Финландия 22.12.2014 Финландия има добре здравна система. Няма заразни заболявания, които да налагат задължителна ваксинация както при краткосрочни, така и при дългосрочни пътувания. За да получите безплатна медицинска помощ е нужно да предоставите здравно-осигурителна карта.

Полезно за Чешка Република

Полезно за Чешка Република 22.12.2014 Нивото на престъпността в страната е ниско, но хората трябва да бъдат внимателни на оживените места като гари, туристически обекти, площади и тн., защото не са изключени джебчийските кражби.

Полезно за Португалия

Полезно за Португалия 22.12.2014 Равнището на престъпността в Португалия не е много висока. Известна предпазливост е необходима при пътуване с градския транспорт или при посещение на райони с преобладаващо имигрантско население. Бъдете бдителни над личните си вещи документи и пари.

Полезно за Полша

Полезно за Полша 22.12.2014 Полша има добре развита мрежа от вътрешни и международни полети, автобусни линии и железопътни връзки. Движението по пътищата е строго регламентирано и следва всички правила да се спазват, в противен случай се налагад солидни глоби.

Полезно за Германия

Полезно за Германия 19.12.2014 Ако пътувате с автомобил, трябва да сте много внимателни при шофиране в градски условия защото има много колоездачи, които се включват в движението изключително активно.

Полезно за Северна Македония

Полезно за Северна Македония 19.12.2014 Нарушаването на изискването за задължително денонощно използване на фаровете на пътищата на страната подлежи на глоба.

Полезно за Сърбия

Полезно за Сърбия 19.12.2014 Забранено е носенето и притежанието на оръжие без съответните документи и разрешителни. В закона са посочени предметите, които се считат за оръжие. Освен огнестрелно, като такова се считат и ножове, боксове, саби, лъкове, арбалети и др. За нарушаване на разпоредбите на закона са предвидени санкции, като същите се налагат от съда.

Полезно за Турция

Полезно за Турция 19.12.2014 Интензивният пътен трафик е характерен за големите градове в Турция. Градски транспорт е много добре развит и освен автобуси се използват таксита, трамваи, метро и морски линии. Строго се спазват ограничения на скоростта.

Полезно за Албания

Полезно за Албания 19.12.2014 Пътна мрежа в страната е в добро състояние. С влак не може да се стигне навсякъде, а само до някои градове в северната и югоизточната част на страната. Автобусът е по удачният избор на транспорт и може да се стигне почти навсякъде. Фериботните линии с Италия и Гърция са редовни и има от пристанищата на Дуръс, Вльора и Саранда. Международното летище се намира в Тирана.

Полезно за Румъния

Полезно за Румъния 19.12.2014 Престъпността е висока най-често тя е изразена в джебчийството и кражбите на документи, пари, мобилни телефони и др.

Полезно за Австрия

Полезно за Австрия 19.12.2014 Движението по пътищата в Австрия е от дясно. Пътуването по магистралите изисква наличието на стикер за платена пътна такса (винетка).

Полезно за Босна и Херцеговина

Полезно за Босна и Херцеговина 19.12.2014 През цялата година е задължително движението с пуснати къси светлини.

Полезно за Черна гора

Полезно за Черна гора 19.12.2014 При навлизане на територията на Черна гора с автомобил, се изисква представяването на зелена карта, която да удостоверява международната застраховка. Шофирането с включени късе фарове е задължително!

Полезно за Хърватия

Полезно за Хърватия 19.12.2014 Магистралните такси се заплащат спрямо хърватската валута (хърватска куна). Правилата за движение трябва да се спазват стриктно, защото наложените глоби са високи.

Полезно за Швейцария

Полезно за Швейцария 19.12.2014 Водачите на превозни средства задължително трябва да имат вериги за определени участъци във високите планини.

Полезно за Унгария

Полезно за Унгария 19.12.2014 Трафикът, особено в Будапеща и големите градове, е натоварен. Трябва да се шофира внимателно, тъй като шофьорите карат с несъобразена скорост. По магистралите рядко се срещат полицейски патрули, но има не малко камери, които следят спазването на ограниченията на скоростта в Унгария. Задължително е шофирането с включени къси светлини, дори и през деня.

Полезно за Гърция

Полезно за Гърция 14.12.2014 Пътната полиция налага високи по размер глоби и принудителни административни мерки за нарушение на Закона за движение по пътищата, за това българските граждани трябва много стриктно да спазват правилата за движение и посочените ограничения.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител