Бисквитки

Будапеща - Вълшебна приказка

Будапеща

Будапеща Будапеща е столица и най-голям град в Унгария. През града минава река Дунав. Градът е разположен в две части - едната е равнинната част Пеща на левия бряг на реката и хълмистата Буда на десния бряг. Климатът в града е от умереноконтитентален тип, характеризиращ се с високи температури през лятото и ниски през зимата. Надморската всиочина в града е 96-527 метра. Населението му наброява над 1,7 млн. души.
Забележителностите в града са Музеят за изящни изкуства, който съчетава експонати от миналото и модерното изкуство. В него посетителите могат да се насладят на шест вида колекции: Древен Египет, Класическа Античност, Стари майстори XII-XVIII век, скулптура и други. Изградената в началото на 1875 година Opera House предлага на своите посетители да се насладят на изящна архитектура и интериор изпълнен с картини от най-добрите френски художници на XIX век. Операта в Будапеща е трета в класацията за най-добра акустика в Европа. Къщата на Терора се помещава в сградата на тайната полиция. В музея са представени експозиции изобразяващи терора, упражняван над гражданите от фашистите и сталинския режим. За една по-пълна картина допринася и мелодията, звучаща в музея. Други забележителности, които може да посетите в града са Замъкът, Западната гара, базиликата „Св. Стефан”, Парламентът и други. Будапеща е дестинация, която има какво да предложи на своите посетители.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Белград - Нови сад - Будапеща - Естергом - Будапеща - София

» Отпътуване на:
05.09.2024

» Цена:
545 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 05.09.2024

Престой: Четиридневна

Цена: 545 лв.

1 ден 05.09.2024 София – ГКПП Калотина – Белград – Нови Сад - Будапеща
Тръгване от гр.София в 5:00 ч. по маршрут Белград – Нови Сад – Будапеща. Кратка спирка в Нови Сад – втори по големина град в Сърбия и център на областта Войводина. Най-впечатляващото място в града е Петроварадинската крепост – важно фортификационно укрепление над река Дунав, строено към края на 17 век върху основите на римска крепост. От средата на 19 век крепостта е използвана като затвор.  През 1868 г. тук е лежал и Любен Каравелов по обвинение за съучастничество в убийството на княз Михайло Обренович. Разглеждане на крепостта и свободно време в центъра на града. Отпътуване към Суботица. Преминаване на границата. Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел ***. Нощувка.

2 ден 06.09.2024  Будапеща
Закуска. Панорамна туристическа обиколка на Будапеща с екскурзовод на български език: мостовете на р. Дунав, Острова на Маргарита, Парламента, Музеят на изящните изкуства, Площада на героите, Рибарските кули, Кралския дворец, Катедралата "Св. Стефан“. Посещение на катакомбите на хълма Гелерт. Връщане в хотела.  Свободно време за разходка и шопинг. Възможност за  вечерна  разходка с кораб по река Дунав, с музика /виенски валсове/, парче торта и напитка. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден 07.09.2024  Будапеща – Естергом – Вишеград – Сентендре – Будапеща
Закуска. Отпътуване за Естергом - първата столица на унгарските крале, католически и духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Разглеждане на катедралата. Отпътуване за Вишеград - някогашната лятна резиденция на унгарските крале. Разглеждане на Крепостта от 13век, откъдето се открива и прекрасна панорама към най-големия завой на река Дунав по цялото й течение. Възможност за обяд в местно заведение във Вишеград. Отпътуване за Сентендре - етнографски музей на открито със запазена атмосфера от 18 в. и барокова архитектура. Малки улички с изящни кафенета, магазини за сувенири и интересни музеи, най-известният от тях е Музеят на марципана. Връщане в Будапеща вечерта. Възможност за вечеря в битово заведение с фолклорна програма. Нощувка.      
   
4 ден 08.09.2024 Будапеща – София
Закуска.Напускане на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристичеси автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел  ***  в Будапеща;
 • Туристическа програма в Нови сад - разглеждане на крепостта Петроварадин;
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
 • Целодневна екскурзия до Естергом, Вишеград и Сентендре;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси заобекти посещавани по желание:
            -Вход в катедралата „Св. Стефан’ – 4 € при мин.15 туристи;
            -Разходка с корабче Вечерна Будапеща – 20 €;
            -Вечеря в битово заведение – 30 € при мининум 35 туристи;
            -Слушалки – 3 € / задължително се заплащат на място/
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 60 лв.
Доплащане:
 •  настаняване в единична стая – плюс 225 лв.
   

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняване в тройна стая - не се предлага;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Унгария няма визови и санитарни изисквания;
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Хр. Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. 02468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител