Самуилова Крепост - Петрич - Хераклея Синтика

Сандански

Сандански Сандански е град в Югозападна България. Първоначално, траките основали селището с името Медиус, а по-късно римското селище на мястото на днешния град се е наричало Дезудава, а през средновековието българите го нарекли Свети Врач. Един от символите на града е паметникът Спартак. Сандански се намира в област Благоевград и е административен център на община Сандански, където също така попада и град Мелник. Градът се намира в Санданско-Петричката котловина, в подножието на планината Пирин. Това е най-топлият град в България, а планинският бриз, идващ от Пирин по поречието на река Бистрица, охлажда въздуха през летните месеци. Населението му наброява малко над 28 хиляди души.
Забележителни места в града представляват манастира "Св.Св. Козма и Дамян", паметникът на Спартак, в близост са и Мелнишките скални пирамиди, Роженският манастир, Рупите и феноменът "Преподобна Стойна" в село Златолист.
В Сандански се намира единственият български парк в с пясъчни алеи и заедно с Варненската "Морска градина" е най-големият градски парк в България. В този парк е разположен и летният театър, където всяка година се провежда Фестивалът на авторска македонска песен "Пирин фолк". В околностите на Сандански се намират и най-малкият български град  Мелник, а от самият град, започва и красивата Пирин планина, в която се намира и националният парк "Пирин".

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Самуилова крепост - Петрич - античен град Хераклея Синтика - София

» Отпътуване на:
14.04.2024

» Цена:
47 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 14.04.2024

Престой: Еднодневна

Цена: 47 лв.

1 ден 14.04.2023 София – Петрич - София
Отпътуване в 07:30 ч. от гр. София. Посещение на Самуиловата крепост., която се издига на десния бряг на р. Струмешница, на 16 км западно от гр. Петрич. Самуиловата крепост е историческо място свързано с решаващата битка за съществуването на I-то българско царство. Тук се е разиграла една от най-големите трагедии в историята на българската държава. Византийската войска, водена от  император Василий II,  разгромявасамуиловата  армия. През 1982 година тук е изграден Парк-музей „Самуилова крепост” ,  включен в списъка от 100 национални туристически обекта. Свободно време за снимки.
Отпътуване за град Петрич, един от най-старите градове по поречието на средна Струма и наследник на древно тракийско селище на племето меди. Посещение на Петричкия манастир „Св. Петка“, разположен в северното подножие на планината Беласица. Още по турско време, местен овчар, видял красиво сияние, идващо от къпинов храст. Сиянието било толкова силно, че озарявало цялата околност. В храста имало икона,обградена с трънливи клони във формата на венец. На мястото на къпината  била изградена църква, а около нея се оформил и манастирът. Посещение на Къща–музей "Ванга“ с постоянна изложба на над 3000 предмета – дрехи, лични вещи, снимки, подаръци от хора, на които Ванга е помагала с предсказанията си. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за античния град Хераклея Синтика, едно от най-големите и значими  археологически открития у нас в последните години. В древността това е бил основният град в североизточните предели на македонско царство. Основан е  през ІV в. пр. Хр. в  територията на траките-синти и   носи името на митичния герой Херакъл, който се смята за родоначалник  на древните македонски царе.Хераклея Синтика и днес впечатлява с останките на  изящни постройкии представителни сгради,  улиците се пресичат под прав ъгъл, а кварталите са с правилна четириъгълна форма. Античният град процъфтява до IV-V век, когато бива сполетян от няколко природни катаклизми и повече не се възстановява.  Отпътуване за София. Пристигане в София късно вечерта.


Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Посещение на Самуиловата крепост;
 • Туристическа програма в Петрич;
 • Посещение на античния град Хераклея Синтика;
 • Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
           - Самуилова крепост – възрастни – 5 лв., ученици и пенсионери – 2 лв.;
           - Къща-музей Ванга – възрастни 5 лв., ученици и пенсионери – 2 лв.;
           - Хераклея Синтика – възрастни – 5 лв., ученици и пенсионери – 2 лв.;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100 % от пакетната цена;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител