Родопска Одисея

Смолян

Смолян Смолян се намира в Средните Родопи в Южна България. Разположен е в голяма част от котловината на река Черна. Градът се намира на 1 000 метра надморска височина. Населението му наброява над 32 000 души.  
Забележителностите, привличащи туристите в града са Архитектурният комплекс Стари къщи, представящи множество братски къщи построени около 1830 година. Къщите представляват две къщи, обединени от обща стена. Типичен пример за такиви къщи са Чешитевата и Гьорджева къщи. Регионалният исторически музей „Стою Шишков” предлага на своите посетители да се запознаят с историята на Родопите от древността до наши дни. Една много интересна забележителност в Смолян със сигурност е Планетариумът. Той започва да работи през 1975 години и в него може да се насладите на различни програми в звездната зала и наблюдения с телескоп. Църквата „Висарион Смоленски” е най-големият източноправославен храм в Южна България. Тя е кръстена на местен епископ и мъченик от XVII век. В околностите на града забележителности представляват Смолянските езера, екопътека „Невястата”, резерват „Сосковчето”, екопътека „Каньонът на водопадите” и други интересни обекти. Смолян е град, който може да предложи на своите посетители редица атракции за посещение.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Асеновград - Смолян - Пампорово - Широка лъка - Доспат - Батак - София

» Отпътуване на:
09.05.2020
20.06.2020
25.07.2020
24.08.2020
26.09.2020

» Цена:
95 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 09.05.2020

Престой: Двудневна

Цена: 95 лв.

1 ден 09.05.2020 София - Бачковски манастир - Смолян - Пампорово
Отпътуване от гр. София в 7:00 ч. по маршрут София – Пловдив – Асеновград . Посещение на втория по големина манастир в България - Бачковски манастир "Успение Богородично",  основан през 1083г. от византийския военачалник Григорий Бакурияни. Отпътуване за град Смолян, един от най-красивите градове в Родопите разположен на двата бряга на р.Черна. Възможност за посещение на най-големия Планетариум в България и втория по големина православен храм в страната „Свети Висарион Смоленски”. Отпътуване за Пампорово. Пристигане в Пампорово - Перлата на българските планински курорти. Разположен в сърцето на Родопите, в подножието на връх Снежанка (1926 м.н.в.), основан през 1933г. Той е един от най-слънчевите, зимни курорти, който е известен с мекия си средиземноморски климат, с над 100 слънчеви дни през зимата и е прекрасно място, както за зимен така и за летен туризъм. Настаняване в хотел ***. Свободно време за разходка и почивка. Вечеря. Нощувка.

2 ден 10.05.2020 Пампорово – Широка Лъка – Пещера "Дяволското гърло" – Доспат – Батак – София
Закуска. Отпътуване за село Широка лъка, обявено за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е известна още и със своите автентични родопски къщи и Националното училище за фолклорни изкуства. Тук ще имате възможност да изпиете ароматно кафе сред прекрасната природа и архитектура. Отпътуване за живописното Триградско ждрело, третото по дължина в България, спиращо дъха със своята красота. Тук ще  имате възможността да посетите пещeра "Дяволското гърло" и да видите най-високия подземен водопад на Балканския полуостров (42 м.). Отпътуване за гр. Доспат. Свободно време за разходка и обяд на стената на язовира, откъдето се разкриват зашеметяващи гледки. Посещение на град Батак, където можете да видите историческата църква-костница "Св.Неделя" - храм-светиня за всеки българин, един от символите на Априлското въстание. Свободно време за разходка в центъра на града. Отпътуване за гр. София. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВOЙНА/ТРОЙНА СТАЯ :
 • Транспорт с комфортен  туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел ***  в района на Пампорово;
 • Посещение на Бачковски манастир;
 • Посещение на Смолян, Широка лъка, Триградското ждрело, Доспат и Батак;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

 •  Разходи от личен характер;
 •  Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
              - Планетариум – 4 лв.
              - Пещера "Дяволското гърло" – 4 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено с двамата си родители – минус 10 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 20 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Задължително носете удобни обувки за пещера Дяволското гърло и връхна дреха;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR