Празник на Сланината и Греяната Ракия в Априлци

Априлци

Априлци Априлци
Град Априлци е разположен в централната част на Северна България и е част от Ловешка област. Градът е създаден при сливането на 4 села, които сега са негови квартали. Името е избрано в чест на активното участие на района в Априлското въстание. Априлци се разпростира на площ от 203 кв.км., а населението достига 2913 души. Средната надморска височина е 550м.
Априлци е красива туристическа дестинация, често посещавана от любителите на природата. От тук минава път за красивия водопад Видимско пръскало, както и хижа „Плевен”. Прекрасни гледки се разкриват от квартала Видима към връх Ботев и връх Марагидик, като до връх Ботев води туристческа пътека и така достапът е възможен. Градът е разположен в непосредствена близост до националния парк „Централен Балкан”. Може да посетите и пещерата „Водните дупки”, както и църквата в кв. Острец. Уникална дестинация с много места за посещение, подходяща за разходки сред чистия въздух на природата.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Априлци - София

» Отпътуване на:
22.02.2020

» Цена:
35 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 22.02.2020

Престой: Еднодневна

Цена: 35 лв.

1 ден 22.02.2020 София - Априлци - София
Отпътуване от гр.София в 7:00 ч. Пристигане в гр. Априлци. Участие в традиционния конкурс-изложба на ястия, приготвени със сланина. Ще имате възможност да се запознаете със селския бит и култура на това докоснато от Бога място и да се насладите на невероятните кулинарни изкушения. Празникът ще бъде обилно полят с ароматна греяна ракия . Очакват Ви много песни, танци, смях, добро настроение и фолклорни изненади. Отпътуване около 15:30 ч. Пристигане в гр. София вечерта.


Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма в гр.Априлци;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. – минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация 100% от пакетната цена;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR