По Стъпките на Вазовите Герои

Карлово

Карлово Карлово е град в Южна централна България, разположен в южното подножие на Стара планина – Област Пловдив. Най-близкият град до Карлово е град Сопот – на 5 км посока запад, а до Пловдив разстоянието е 52 км в посока юг. Градът е трети по големина в областта след Пловдив и Асеновград и е административен център на Община Карлово.
Градът е разположен на 386 м надморска височина в северната част на Карловското поле, което се образува на югозапад от Стара планина, на север от Същинска Средна гора и на североизток от Сърнена гора.
Карлово се намира на 145 км източно от столицата София и на 64 км северно от облстния и втори по големина град в страната - Пловдив.
Карлово е известен със световно известното розово масло, което се отглежда там и се използва при производството на парфюм. В допълнение към това Карлово е родното място на Васил Левски, най-известният българин, който започва да подготвя националното освобождение от османското владичество в края на 19 век. Има музей и голям паметник, посветен на него. Карлово също е популярно място за туризъм в региона.
От 1953 до 1962 г. градът носи името Левскиград.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Сопот - Карлово - Калофер - Клисура - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
155 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Двудневна

Цена: 155 лв.

1 ден 25.11.2023 София - Карлово - Калофер
Отпътуване в 7.30 ч. от гр. София, пл. „Сточна гара“ по маршрут: София – Калофер – Карлово. Пристигане в Калофер, родния град на поета-революционер Христо Ботев. Свободно време за разходка, обяд и разглеждане на най-интересните забележителности: родната къща на Христо Ботев - днес мемориален комплекс, музеят на просветното дело, основан от бащата на поета  Ботьо Петков и калоферската къща на историята - етнографски музей, пресъздаващ бита и обичаите на местните хора от миналото. Забележително е, че в това малко градче християнското население изгражда цели шест църкви, два манастира и два метоха. Отпътуване за Карлово. Свободно време за посещение на къщата – музей "Васил Левски", паметника на Апостола на свободата, историческия музей, архитектурния комплекс „Старинно Карлово“  и църквите „Свети Николай”  и „Успение Богородично“. Привечер настаняване в хотел в района на Карлово. Вечеря. Нощувка.

2 ден 26.11.2023 Сопот - Клисура - София
Закуска. Отпътуване  за гр. Сопот - родния град на патриарха на българската литература Иван Вазов. Град с богати културни традиции и история, съхранил  и до днес родолюбивия българския дух. Свободно време за разходка, обяд и посещение на къщата – музей „ Иван Вазов”, Радиното училище, църквата „Св.Св.Петър и Павел“ и девическият манастир „ Въведение Богородично”, известен още като Сопотски метох, етнографски и занаятчийски център "Сопотски еснафъ".   
В покрайнините на гр. Сопот е предвиден кратък престой за разглеждане на  Дядо Стояновата воденица, свидетел на вълнуващата сцена, пресъздадена в романа „Под игото“ и на Сопотския манастир „ Възнесение Христово“.
Отпътуване за гр.Клисура, живописно разположен в долината на розите. На хълм край града се издига  внушителният монумент на Боримечката, който и до днес бди над родния си град . Свободно време за посещение на църквата „Св.Никола“, параклиса-костница в църковния двор и монумента в местността Зли дол.
В 16.30 ч. тръгване обратно за  столицата. Пристигане в  София, вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел **/*** в района на Карлово;
 • Посещение на Калофер, Карлово, Сопот и Клисура;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
        -  Национален музей "Христо Ботев" в гр. Калофер - възрастни - 2 лв., ученици и студенти - 1 лв.
        -  В гр. Сопот - къща музей "Иван Вазов", Девическо /Радино/ училище, Етнографски и занаятчийски център "Сопотски еснафъ", Дядо Стояновата воденица - възрастни - 3 лв. (за един обект), ученици, студенти и пенсионери - 1 лв. (за един обект);
        -  Национален музей "Васил Левски" в гр. Карлово - възрастни - 3 лв., ученици и пенсионери - 2 лв;
        -  Исторически музей в гр. Клисура - възрастни - 2 лв., учащи - 1 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2

Отстъпки:

 • Дете до 11.99 г., настанено в стая с двама възрастни –  минус 20 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 35 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител