Плевен и Плевенска Епопея 1877г.

Плевен

Плевен Плевен е град, намиращ се в Северна България. Градът е административен център на едноименната област. Плевен се намира в централната част на Мизия, като се намира на равно разстояние от река Дунав и Стара планина. Градът се разпростира на 85 квадратни километра площ. Надморската височина, на която градът е разположен е 116 метра. Населението на Плевен наброява малко над 111 000 души.
Град Плевен е изпълнен с дългогодишна история и култура. Някои от основните забележителности на град Плевен са Панорамата „Плевенска Епопея 1877”, която представя на своите посетители музейна експозиция и красиви картини от Освбодителните битки на България. Сградата е построена да изглежда повдигнато върху четири щика, олицетворяващи силата на оръжието. Туристите, решили да посетят тази забележителност в града, могат да се качат на покрива на музея, на две панорамни площадки, от които се откриват прекрасни гледки към града и редица исторически места в региона.  Мавзолея-параклис „Св. Георги Победоносец” е изграден в памет на загиналите руски и румънски бойци на плевенска земя. Регионалния Исторически Музей представя на вниманието на своите посетители музейни фондове разположени в представителна двуетажна сграда, която сама по себе си е паметник на културата с национално значение. Центъра на града е изключително красив и предоставя на туристите прекрасна възможност за разходка. Плевен е град, който може да плени своите посетители със своите интересни места и гледки.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Плевен - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
35 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Еднодневна

Цена: 35 лв.

1 ден София - Плевен - София
Отпътуване в 7:00 ч. от пл. Сточна гара по маршрут София-Плевен. Пристигане в Плевен. Град Плевен е разположен в централната част на Мизия, равно отдалечен от река Дунав и Стара планина. Той е административен център на Северозападния регион. Най-ранните следи от живота и дейността на човека по тези земи се отнасят към края на петото хилядолетие пр.н.е. Многобройните археологически находки са свидетелство за високата материална и духовна култура на траките, обитавали хилядолетия този край. Сред тях е най-голямото златно съкровище, открито по българските земи – Вълчитрънското, състоящо се от 13 съда с култово предназначение с общо тегло 12,5кг. Посещение на Панорамата "Плевенска епопея 1877г.", открита през 1977г. в чест на 100-годишнината от освобождението на град Плевен. Тя е изградена в парк-музей "Скобелев" върху самото бойно поле и пресъздава по неповторим начин епически моменти от сраженията в последната руско-турска война. Свободно време за разходка и обяд в обновения център на града. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Панорамна обиколка на Плевен;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
  - Панорама ”Плевенска епопея 1877 г.” – 5 лв;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.  

Отстъпки:

 • Дете до 12 г. – минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис