Леденика и Враца

Враца

Враца Враца е най-големият Северозападен град в България. Населението наборява 57 771 жители. Климатът тук е умереноконтинентален. Враца има красива природа и забележителни места, които могат да се посетят. Регионално-историческият музей  се намира в края на централния площад „Христо Ботев”. Той е отворен за посетители още от 1980г. Музеят има 9 зали и 3 къта. Той съхранява най-голямото тракийско съкровище намирано някога, а именно рогозенското. Друг впечатляващ експонат е скелетите на най-древния човек откриван в България. Красивата статуя на българския поет и революционер Христо Ботев се намира на едноименния площад и грабва вниманието на хиляди минувачи заради големите си размери. Един от символите на града е кулата на Мешчиите. Местните казват, че кулата датира от 16 век и е имала жилищно-отбранителна функция. По търговската пешеходна улица има много кафенета и ресторанти, както и многобройни магазинчета за сувенири и най-различни други стоки.
Само на 16км. от гр. Враца се намира най-посещаваната пещера у нас- Леденика. Тя е отворена за посещение целогодишно. Водопадът Скаклия е непостоянно течащ, но е най-високият в България. Намира се във Врачанския балкан и впечатлява със своята красота и величие. Водопадът Боров е не по-малко красив. Отскоро е създадена и туристическа пътека, която прави достъпът до него лесен за всички желаещи да го видят отблизо. На 15км. от Враца се намира водната пещера Понора. Тя е дълга цели 3,5км.
За малките посетители Враца разполага с два еко-увеселителни паркове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София- Леденика- Враца- София

» Отпътуване на:
17.03.2024
21.04.2024

» Цена:
37 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 17.03.2024

Престой: Еднодневна

Цена: 37 лв.

1 ден 17.03.2024 София - Леденика - Враца - София
Отпътуване за гр.Враца в 7.30 ч. от гр.София. Посещение на пещера Леденика, която е открита през 1961г. и наскоро обновена.
Тя се намира на 16 км от гр. Враца на територията на природен парк Врачански Балкан. Пещерата получава името си от ледените сталагмити, сталактити и сталактони, които се образуват през зимата близо до входа. Пещерата е била известна още по времето на османското робство. В нея овчарите са съхранявали овчето мляко. Температурата варира от -7 оC до15 оC . Тя разполага с голям брой галерии и интересни карстови образувания, формирани в продължение на дълъг период от време. Дължината и е 320 м и има десет зали. Най-ниската част е първата зала "Преддверие". Тук се намира огромната ледена колона с диаметър 21м. Могат да се видят различни по форма образувания, някои от тях са с имена - Крокодила, Дядо Коледа, Сокола и др. Някога пещерата е била пълна с вода, но постепенно е изчезнала и е останало едно малко езеро, наречено Езерото на желанията. Свободно време за разходка в красивия парк. Отпътуване за гр.Враца. В града може да се види паметника на  Христо Ботев  и да се посети Етнографския възрожденски комплекс "Софроний Врачански", както и Историческия музей на гр.Враца, в който се съхранява Рогозенското съкровище. Свободно време за обяд и разходка в центъра на града. Отпътуване за гр.София в късния следобяд. Пристигане в гр.София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма в пещера Леденика и Враца;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Посещение на пещера ,,Леденика” – за възрастни - 10 лв.; за ученици, студенти и пенсионери - 8 лв.; при организирани групи над 10 човека - за възрастни - 9 лв.; за ученици, студенти и пенсионери - 7 лв.;
 • Посещение на възрожденски комплекс "Софроний Врачански" – за възрастни - 4 лв., пенсионери - 3 лв., учащи - 2 лв.;
 • Исторически музей - за възрастни - 5 лв., пенсионери - 3 лв., учащи - 2 лв.;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99  г. - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи : 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация : 100% от пакетната цена;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител