Леденика и Враца

Враца

Враца Враца е най-големият Северозападен град в България. Населението наборява 57 771 жители. Климатът тук е умереноконтинентален. Враца има красива природа и забележителни места, които могат да се посетят. Регионално-историческият музей  се намира в края на централния площад „Христо Ботев”. Той е отворен за посетители още от 1980г. Музеят има 9 зали и 3 къта. Той съхранява най-голямото тракийско съкровище намирано някога, а именно рогозенското. Друг впечатляващ експонат е скелетите на най-древния човек откриван в България. Красивата статуя на българския поет и революционер Христо Ботев се намира на едноименния площад и грабва вниманието на хиляди минувачи заради големите си размери. Един от символите на града е кулата на Мешчиите. Местните казват, че кулата датира от 16 век и е имала жилищно-отбранителна функция. По търговската пешеходна улица има много кафенета и ресторанти, както и многобройни магазинчета за сувенири и най-различни други стоки.
Само на 16км. от гр. Враца се намира най-посещаваната пещера у нас- Леденика. Тя е отворена за посещение целогодишно. Водопадът Скаклия е непостоянно течащ, но е най-високият в България. Намира се във Врачанския балкан и впечатлява със своята красота и величие. Водопадът Боров е не по-малко красив. Отскоро е създадена и туристическа пътека, която прави достъпът до него лесен за всички желаещи да го видят отблизо. На 15км. от Враца се намира водната пещера Понора. Тя е дълга цели 3,5км.
За малките посетители Враца разполага с два еко-увеселителни паркове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София- Леденика- Враца- София

» Отпътуване на:
26.09.2020

» Цена:
27 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 26.09.2020

Престой: Еднодневна

Цена: 27 лв.

1 ден 26.09.2020 София - Леденика - Враца - София
Отпътуване за гр.Враца в 7.30 ч. от гр.София. Посещение на пещера Леденика, която е открита през 1961г. и наскоро обновена.
Тя се намира на 16 км от гр. Враца на територията на природен парк Врачански Балкан. Пещерата получава името си от ледените сталагмити, сталактити и сталактони, които се образуват през зимата близо до входа. Пещерата е била известна още по времето на османското робство. В нея овчарите са съхранявали овчето мляко. Температурата варира от -7 оC до15 оC . Тя разполага с голям брой галерии и интересни карстови образувания, формирани в продължение на дълъг период от време. Дължината и е 320 м и има десет зали. Най-ниската част е първата зала "Преддверие". Тук се намира огромната ледена колона с диаметър 21м. Могат да се видят различни по форма образувания, някои от тях са с имена - Крокодила, Дядо Коледа, Сокола и др. Някога пещерата е била пълна с вода, но постепенно е изчезнала и е останало едно малко езеро, наречено Езерото на желанията. Свободно време за разходка в красивия парк. Отпътуване за гр.Враца. В града може да се види паметника на  Христо Ботев  и да се посети Етнографския възрожденски комплекс "Софроний Врачански", както и Историческия музей на гр.Враца, в който се съхранява Рогозенското съкровище. Свободно време за обяд и разходка в центъра на града. Отпътуване за гр.София в късния следобяд. Пристигане в гр.София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма в пещера Леденика и Враца;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Посещение на пещера ,,Леденика” – за възрастни - 8 лв; за ученици, студенти и пенсионери - 6 лв.; при организирани групи над 10 човека - за възрастни - 7 лв.; за  ученици, студенти и пенсионери - 5 лв.;
 • Посещение на възрожденски комплекс "Софроний Врачански" – 2 лв;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99  г. - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи : 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация : 100% от пакетната цена;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти ,
Уважаеми партньори,

Във връзка с последните събития, свързани с разпространението на Корона вирус, от днес 16.03.2020 г. офисът на Джи Пи Травел БГ ЕООД ще работи само дистанционно.

Няма да се приемат клиенти в офиса ни на ул. Екзарх Йосиф № 30 от 16.03.2020 до 29.03.2020г.

Няма да се приемат документи на хартиен или друг траен носител и плащания в брой.

Всички екскурзии за посочения период се отлагат до изясняване на ситуацията и овладяване на епидемията.

Апелираме към всички да запазят спокойствие и да проявят разум в тези тежки за всички времена. Ние от Джи Пи Травел БГ ЕООД, Ви уверяваме, че ще намерим възможно най-добрия начин за справяне със създалата се тежка ситуация. Искаме да Ви уверим, че всички внесени депозити няма да бъдат загубени и ще намерим най-добрия начин за компенсиране.

Можете да се свържете с нас по всяко време на служебният е-мейл:

office@gptravel.bg

И на следните телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144

Надяваме се с общи усилия да преодолеем кризисната ситуация и съвсем скоро да се върнем към незабравимите ни пътешествия.

С уважение,
Гълъбин Парушев - Управител