Бисквитки

Клисурски Манастир и Вършец

Вършец

Вършец В Северозападната част на България се намира планинският град Вършец. Той е разположен в област Монтана, в близост до град Берковица, в подножието на връх Тодорини кукли. Известен е като куротен град заради минералните си лечебни води. Климатът тук е мек и планински. Населението достига до 8 000 души и се разпростира на площ от 81, 96 км2.
Предпочитана туристическа дестинация сред мнозина, гр. Вършец е дом на вторият по големина естествен природен парк на Балканите след Борисовата градина в София. В центърът на парка се намира местността  Иванчова поляна.
Първата лечебна баня е построена още през 1910г., но за съжаление не успява да побере всички болни нуждаещи се, за това през 1930г. се конструира втора такава, но с по-големи размери. Извиращата вода е с температура от 37 оС, изключително чиста и слабоминерализирана подходяща за консумация.
Художествената галерия във Вършец е интересно място за любопитни туристи. Тя побира в себе си 664 картини и 27 скулптури изваяни от глина, гипс или дърво.
Интересният общински музей се разделя на 4 типа. Античен, Археологически находки и монетна колекция, Етнографски, и Балнолечебен. Още наричан градът на здравето тук има множество почивни станции, къщи, хотели и др. Само на 5 км от града се намира местността Водопада, която привлича стотици хора.
Красиво планинско селище побрало в себе си история и красиви забележителности е любимо място на много туристи.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Клисурски манастир - Вършец - София

» Отпътуване на:
17.08.2024
20.10.2024

» Цена:
37 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 17.08.2024

Престой: Еднодневна

Цена: 37 лв.

1 ден 17.08.2024 София – Клисурски Манастир – Вършец
Отпътуване от гр.София в 7.30 ч към Клисурски манастир "Св.св. Кирил и Методий”. Манастирът се намира в живописна местност, в западната част на Стара планина, в подножието на връх Тодорини кукли, в близост до курортното градче Вършец. Основан е през XIII век, многократно е бил разрушаван от турците, след което е възстановяван и днес можем да се насладим  на красивия манастирски комплекс. На територията на манастира има магерница, параклис, църква и аязмо с лековита вода. Ще посетим и музея, в който ще се докоснете до много ценни експонати от историята на българската църква и държава, което ни подсказва, че манастирът е бил културно и религиозно средище, чийто дух е запазен и до днес. Тук се съхраняват вещи на първия български екзарх - Антим I. Той става и първият български председател на Народното събрание след Освобождението.  Манастирът е  обявен за паметник на културата. Ще имате възможност да се разходите по алеите на добре поддържания парк както и да опитате някои местни специалитети. Свободно време.
Отпътуване за Вършец. Градът възниква около минерални извори и цялото му развитие е свързано с балнеологията. Разхождайки се, ще видим първата държавна минерална баня, втория по големина парк в България,  както и "Слънчевата градина”, която е в непосредствена близост до алеята с многовековните чинари. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр.София в 16.00 ч . Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма във Вършец;
 • Посещение на Клисурски манастир;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител