Кавала - Райската Ябълка на Древна Гърция

Кавала

Кавала  Кавала е град, разположен в северната част на Гърция. Намира се на брега на Бяло море, срещу остров Тасос. Градът се намира на 53 метра надморска височина. Населението на Кавала е близо 59 000 души.
 Кавала е богат на исторически и архитектурни забележителности. Основна историческа забележителност в град Кавала се явява акведуктът Камарес. Размерите на акведукта са близо 300 метра дължина и 25 метра височина, като са образувани 60 арки. Функцията на това съоръжение през средновековието била да снабдява Кавала с вода. Археологическия музей в Кавала е създаден през 1934 година, там се намират праисторически находки, които го правят един от най-значимите музеи в цяла Гърция. Старият град, пък от своя страна привлича туристите си с многобройните си магазини за сувенири и дрехи, така и с дома на известния турски управник Мехмед Али, който в момента е превърнат в музей. Също така близо до дома му, може да се види и паметник на пашата възседнал кон. Кавала е мястото, в което може да се насладите на културни ценности и почивка на брега на морето.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Кавала - Алистрати - София

» Отпътуване на:
06.04.2024

» Цена:
175 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 06.04.2024

Престой: Двудневна

Цена: 175 лв.

1 ден 06.04.2024 София - Кавала
Отпътуване от София в 7:00 ч. в посока Кавала през ГКПП "Кулата". Пристигане в Кавала по обяд. Туристическа програма: къщата на Мехмед Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., роден в Кавала. Той остава в историята, като провежда редица реформи в Османската империя през 19 век: построява напоителни системи, развива добива на памук и организира обучение на инженери, лекари, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа. Мехмед Али построява имарет в знак на благодарност към родния си град Кавала, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. Възможност за посещение на пристанището; църквата "Св.Богородица" и Акведуктът Камарес, построен през 1550 г. от султан Сюлейман II Великолепни, за да осигури водните нужди на града. Настаняване в хотела. Свободно време за раходка по красивата крайбрежна улица и шопинг по търговските улици на града. Нощувка.

2 ден 07.04.2024 Кавала - Алистрати - София
Закуска. Отпътуване за Алистрати. Безспорно една от най-красивите и митични пещери в Гърция, дори според "National Geographic". Тя се намира на 6 километра от село Алистрати. Пещерата е открита през 1959 г. от ловци на диви гълъби, а е отворена за посетители от 1998 г. Със своята възраст от 2 милиона години, с дължината си от 3 километра и височина на таваните си до над 35 метра, Алистрати се превръща в една от най-предпочитаните дестинации в Гърция. Сталагмитите и сталактитите тук са в най-различни цветове, като едни от най-впечатляващите са червените сталагмити, които се наричат "Пламъците". Освен сталактити и сталагмити, тук ще видите и още един вид - хеликтити - красиви разклонения, приличащи на корали. Тук се намират също и едни от най-красивите калцитни образувания - пещерните бисери. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Кавала;
 • Туристическа програма в пещерата Алистрати и Кавала;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характрер;
 • Входни такси за посещаваните музеи;
 • Входна такса за пещерата Алистрати - 8 €;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни - минус 15 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 35 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
                                                                      
Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Гърция няма визови изисквания;
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител