Карнавал в гр. Ксанти

Ксанти

Ксанти В Североизточната част на Гърция, в подножието на планината Руен се намира гръцкият град Ксанти. Царево, както е и българското име на града заема площ в Беломорска Тракия.
Населението на Ксанти е 65 133 души, а надморската височина е 35м. Градът е важен исторически център в тази област. През него протича река Върба, като на левия й бряг е разположен един от кварталите на Ксанти- Самоков, а над него може да се види и посети манастирът „Света Богородица Архангелска”. Тук място намира и Часовниковата кула построена през 1870г. от Хаджи Емин Ага. Градът е красив и живописен, посещаван от хиляди туристи, предпочитана дестинация сред мнозина и подходяща за чудесни разходки и забавления. През периода на Сирни заговезни се провежда местния карнавал с маски. Изключително интересна атракция, която грабва вниманието на посетителите. Пет километрова колона от 200 000 участници танцуващи в ритъма на силна музика забавляват посетителите от цяла Северна Гърия и хиляди българи. Подготовките за парада започват две седмици по-рано, настроението по улиците достига върховата си точка, а гостите на града могат да видят улични театрални постановки, изложби и др. Карнавалът, който се организира в Стария град е не по-далеч забавен и интересен.
Друга впечатляваща атракция е съботния пазар в Ксанти.
Китно, малко и привелкателно градче, с красива архитектура, приветливи улички и дружелюбни хора, е важен туристически център за южната ни съседка.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Банско - Гоце Делчев - Ксанти - София

» Отпътуване на:
29.02.2020

» Цена:
115 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 29.02.2020

Престой: Двудневна

Промоционална цена до 31.01.2020: 105 лв.

Стандартна цена: 115 лв.

1 ден    СОФИЯ – ДОБЪРСКО - БАНСКО – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Отпътуване от гр.София 7:00ч. за село Добърско. Разходка в Добърско – малко селище в полите на Рила, добило популярност с църквата "Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат", в която е изобразен Исус Христос в ракета. Пешеходна разходка в Банско - един от най–известните зимни курорти. Тук можете да разгледате родната къща на поета-революционер Никола Вапцаров, къщата на Неофит Рилски, църквата „Св. Троица”, която е един от символите на Банско заедно с кулата и уникалния звън на камбаните. Свободно време за обяд. Отпътуване за Гоце Делчев. Настаняване в хотел в района на Гоце Делчев. Свободно време за разходки и почивка. Вечеря с жива музика или DJ. Нощувка.
 
2 ден    ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – КСАНТИ - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване около 7:30 ч. за град Ксанти. Живописно разположен в южния склон на Родопите, Ксанти е модерен град с древен произход и история, столица на едноименната префектура. Пешеходна разходка в старата градска част – Общинската градска галерия, Музеят на фолклора, Митрополията, кметството, църквата "Св. Продромос", площад "Антика" с множество сладкарници за традиционни гръцки сладкиши. Включване в карнавалните празници! Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Г. Делчев;
 • 1 вечеря с жива музика или  DJ;
 • Туристическа програма в Добърско, Банско и Ксанти;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
                - Църквата в Добърско  - 5 лв.
                - Къща - музей "Неофит Рилски" – 3 лв.
                - Банско - Музей "Никола Вапцаров" – 3 лв;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Деца  до 11,99 г., настанени с двама възрастни в стая - минус 10 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис