Драма и Алистрати

Драма

Драма Драма е град в Гърция, намира се на северната част на Драмското поле. Надморската височина на града е 95 метра. Населението му е приблизително 43 000 души. Градът е разположен в южното подножие на планината Боздаг. Градът е известен със ски туризма си, точно поради близостта до планината.
 В Драма можете да посетите Археологическия музей. Храмът Агиа Софиа, също представлява интересна забележителност, в него можете да се докоснете до дългодишната му история датираща от X век. В близост до града може да се посетят пещерата Ангити и вече споменатата планина Боздаг или Фалакро, която предоставя на своите посетителите прекрасни условия за зимни спортове. Друго местенце, което буди интерес при туристите е Ониропули, което в буквален превод означава „Градът на мечтите”, дестинация която е особено търсена по време на Коледните празници, тъй като там се организират празненства и различни дейности събуждащи коледния дух. Драма и околностите й разположени в континенталната част на Гърция са едно прекрасно място за почивка и отдалечаване от забързаното ежедневие.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - ГКПП Илинден - Алистрати - Драма - София

» Отпътуване на:
09.05.2020
22.08.2020

» Цена:
42 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 09.05.2020

Престой: Еднодневна

Цена: 42 лв.

1 ден 09.05.2020 София - Алистрати - Драма - София
Отпътуване в 7:00 ч. от София  за Гърция през ГКПП „Илинден – Екзохи“. Разглеждане на една от най-достъпните, красиви и  митични пещери в Гърция - “Алистрати", разположена край село Алистрати. Възрастта на пещерата е над два милиона години. Открита е през 1959 г. от ловци на диви гълъби, но е отворена за посетители през 1998 г. С дължината си от 3 км и височина на таваните си над 35 м, Алистрати се превръща в една от най-предпочитаните дестинации в Гърция. Сталагмитите и сталактитите са в най-различни цветове, като най-силно впечатление на посетителите правят червените сталагмити "Пламъците".
Отпътуване за североизточна Гърция и гр. Драма, столица на едноименната префектура. Недалече от Егейско море и живописния курорт Кавала, и в близост до планината Фалакро, Драма е отличен изходен пункт, както за летен, така и за зимен отдих. Районът е известен традиционно и с отглеждане на отбрани сортове грозде като асиртико, малагузия, ксиномавро и пикантния, любим на ценителите агиоргитико.   Производството на вино се извършва по нови лозарски и винарски технологии и вследствие на това Драма предлага на пазара едни от най-добрите вина в Гърция, с високо качество, отличен вкус и на доста разумни цени.
Свободно време за обяд и релаксираща разходка в един от най-красивите природни паркове в Европа край изворите на река Агиа Варвара.
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с асистанс на ЗАД „Армеец“, с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
         -  Археологически музей в гр. Драма - възрастни - 2 евро, ученици и студенти - 1 евро;
         - Пещерата "Алистрати" - 6 евро;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 12 г. – минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR