Бисквитки

Драма и Алистрати

Драма

Драма Драма е град в Гърция, намира се на северната част на Драмското поле. Надморската височина на града е 95 метра. Населението му е приблизително 43 000 души. Градът е разположен в южното подножие на планината Боздаг. Градът е известен със ски туризма си, точно поради близостта до планината.
 В Драма можете да посетите Археологическия музей. Храмът Агиа Софиа, също представлява интересна забележителност, в него можете да се докоснете до дългодишната му история датираща от X век. В близост до града може да се посетят пещерата Ангити и вече споменатата планина Боздаг или Фалакро, която предоставя на своите посетителите прекрасни условия за зимни спортове. Друго местенце, което буди интерес при туристите е Ониропули, което в буквален превод означава „Градът на мечтите”, дестинация която е особено търсена по време на Коледните празници, тъй като там се организират празненства и различни дейности събуждащи коледния дух. Драма и околностите й разположени в континенталната част на Гърция са едно прекрасно място за почивка и отдалечаване от забързаното ежедневие.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - ГКПП Илинден - Алистрати - Драма - София

» Отпътуване на:
29.06.2024
14.09.2024

» Цена:
57 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 29.06.2024

Престой: Еднодневна

Цена: 57 лв.

1 ден 29.06.2024 София - Алистрати - Драма - София
Отпътуване в 06:30 ч. от София  за Гърция през ГКПП „Илинден – Екзохи“. Разглеждане на една от най-достъпните, красиви и митични пещери в Гърция - “Алистрати", разположена край село Алистрати. Възрастта на пещерата е над два милиона години. Открита е през 1959 г. от ловци на диви гълъби, но е отворена за посетители през 1998 г. С дължината си от 3 км и височина на таваните си над 35 м, Алистрати се превръща в една от най-предпочитаните дестинации в Гърция. Сталагмитите и сталактитите са в най-различни цветове, като най-силно впечатление на посетителите правят червените сталагмити "Пламъците".
Отпътуване за североизточна Гърция и гр. Драма, столица на едноименната префектура. Недалече от Егейско море и живописния курорт Кавала и в близост до планината Фалакро, Драма е отличен изходен пункт, както за летен, така и за зимен отдих. Районът е известен традиционно и с отглеждане на отбрани сортове грозде като асиртико, малагузия, ксиномавро и пикантния, любим на ценителите агиоргитико. Производството на вино се извършва по нови лозарски и винарски технологии и вследствие на това Драма предлага на пазара едни от най-добрите вина в Гърция, с високо качество, отличен вкус и на доста разумни цени.
Свободно време за обяд и релаксираща разходка в един от най-красивите природни паркове в Европа край изворите на река Агиа Варвара.
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Посещение на пещерата Алистрати;
 • Туристическа програма в Драма;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
         -  Археологически музей в гр. Драма - възрастни - 2 евро, ученици и студенти - 1 евро;
         - Пещерата "Алистрати" - 8 евро.
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. – минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100 % от пакетната цена;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Република Гърция няма визови изисквания.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
 

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител