Вълшебна Коледа в Банско

Банско

Банско Банско е град, разположен в Югозападна България. Градът се намира в подножието на Северен Пирин. Климатът е планински, което позволява задържане на снега от декември до април. Надморската височина на Банско е 927 метра. Населението на града наброява около 8 300 души.
Забележителностите, които посетителите на Банско могат да посетят са църквата Света Троица, която е строена през XIX век. Мястото за храма е било предоставено от площи на местни жители на града. В кулата на църквата има часовников механизъм , който и до днес работи. Механизмът на самия часовник тежи около 500 килограма. Той е създаден от банския майстор Тодор Хаджи Радонов, създател на часовници и в Петрич, Благоевград и на ред други места. Метоха в Банско е с постоянна експозиция от 1986 година. Иконната зала там е изцяло изпълнена от оригинални икони на зографи от банската школа. Изложбата е разделена в три зали като в първата са изложени ктиторите, във втората е представено ателие с инструментите на майсторите и чираците и в третата зала са горепосочените икони. Църквата Успение Богородично е построена около XVI-XVIIвек. Твърди се, че това е най-старата църква в региона и е била обградена с борови насъждения. Къщата музей на Никола Вапцаров е превърната в музей през 1952 година. Името на къщата идва от семейството, което е живяло в нея. В нея могат да се видят експозиции изобразяващи по етапно живота на поета-революционер. Къща музей Неофит Рилски е открита за посещение от туристи през 1981 година, когато се е чествала и 100 годишнина от смъртта на Неофит Рилски. Къщата, в която е роден игумена на Рилксия манастир показва експозиции от неговия живот и този на семейство му. Селскостопанската част на къщата сега е превърната в експозиции от документи, един от които доказва че Неофит Рилски е родом от Банско. Банско е град с интересни забележителности и прекрасни условия за практикуването на зимни спортове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Банско - Разлог - Банско - София

» Отпътуване на:
24.12.2021

» Цена:
289 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 24.12.2021

Престой: Четиридневна

Цена: 289 лв.

1 ден 24.12.2021 София - Банско
Отпътуване в 07:30 ч. от София по маршрут София – Банско. Туристическа програма в гр. Банско - един от най–известните зимни курорти. Тук можете да разгледате родната къща на поета-революционер Никола Вапцаров, къщата на Неофит Рилски, църквата "Св. Троица", която е един от символите на Банско, заедно с кулата и уникалния звън на камбаните. Свободно време за обяд. Настаняване в хотел в района на Банско. Традиционна вечеря по случай Бъдни вечер. Нощувка.

2 ден 25.12.2021 Банско
Закуска. Свободно време за ползване на СПА центъра на хотела и разходка сред природата. Празнична Коледна вечеря с DJ парти и Дядо Коледа. Нощувка.

3 ден 26.12.2021 Банско – Разлог - Банско
Закуска. Свободно време за ползване на СПА центъра или по желание посещение на града, който е разположен в ридовете на Пирин и Рила планина - Разлог. Той впечатлява туристите с планинския си въздух, чудесната природа, многобройните фонтани в града и вкусните гозби. Атмосферата е добре подправена с характерния за местността диалект, който привлича със своята уникалност. Свободно време за обяд. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и релакс в СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден 27.12.2021 Банско - София
Закуска. Свободно време за СПА процедури. Освобождаване на хотела. Около 12:30 ч. отпътуване за София. Пристигане в късния следобед.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки с 3 закуски;
 • 1 традиционна вечеря за Бъдни вечер, 1 обикновена вечеря и 1 Празнична Коледна вечеря с DJ парти и Дядо Коледа;
 • Ползване на СПА центъра на хотела – парна баня, сауна, джакузи и закрит басейн с минерална вода;
 • Трансфер от хотела до лифта в Банско;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
           - Къща - музей "Неофит Рилски" – 3 лв.;
           - Банско - музей "Никола Вапцаров" – 3 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Деца от 0 – 5,99 г., настанени с двама възрастни в стая - минус 200 лв.;
 • Деца от 6 - 11,99 г., настанени с двама възрастни в стая - минус 90 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 90 лв.


Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • Възможни са размествания в програмата в зависимост от метеорологичните условия.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517 / 05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител