Рим, Флоренция и Пиза

Рим

Рим  Рим е най-големият град в Италия и представлява един от най-големите европейски градове. Площта, която градът заема е 1285 кв. км. Град Рим е разположен на 37 метра надморска височина. Населението наброява малко над 2 700 000 души. Градът е разположен в региона на Лацио в Централна Италия. Центърът на града се намира на около 20 километра навътре в сушата, но територията му достига до бреговете на Тиренско море.
 Забележителностите, които може да посетите в града са Колизеумът, който представлява огормен амфитеатър с възможност да побере близо 50 хиляди души и е един от символите на Римската империя. Базиликата Свети Петър, е най-голямата църква в Италия и част от четирите папски базилики.  Музеите на Ватикана, те са основани през XVI век от Папа Юлий II, представят на своите посетители въъзможността да видят 11 музея с 5 галерии и около 1400 зали с различни експонати.  Фонтана ди Треви, един от най-известните фонтани в света, в близост до него се намира черквата „Св. Викентий и Св. Анастасий”, която папа Йоан-Павел II предоставя за ползване от Българската православна църква. Римския форум е бил търговски, политически и религиозен център на древен Рим.  Галерия Боргезе, в нея могат да се видят картини на художниците Бергини, Тициан и Караваджо. Площад Навона заема характерната за стадион форма и се твърди, че там се е намирала древноримска писта за набягване с колесници. Пантеонът, той представлява храм с история датираща от преди 2000 години, днес функционира като църква. Домус Ауреа, или Златната къща на Нерон е доврец построен през 64 година от император Нерон. Църквата Света Констанца, впечатлява посетителите си с Фреските си от IV век.  Музеят на Рим, в него се помещават около 40 000 склуптури, картини и мозайки. Разположен е в двореца Браски, построен през XVIII век.  Рим дава възможността на своите посетители да разгледат и редица други забележителности.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Седемдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
Ихтиман - София – Загреб - Триест - Монтекатини Терме - Рим – Пиза – Монтекатини Терме - Флоренция - София – Ихтиман

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
695 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Седемдневна

Цена: 695 лв.

1 ден 07.10.2019 Ихтиман - София – Загреб 
Отпътуване от Ихтиман 04:00 ч. и от София в 05:00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб. Туристическа програма - централния площад "Бан Йелачич", Стария град: Каптол и Градец, Катедралата, пазарът "Долач", Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата "Св. Марк", Парламентa, църквата "Св. Катерина", Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.
 
2 ден 08.10.2019 Загреб - Триест - Монтекатини Терме
Закуска. 8:00 ч. отпътуване за Триест. Пристигане преди обед в Триест, малък и много красив италиански град. Намира се близо до границата със Словения и Швейцария и оттук идва и името му - три страни, три граници. Кратка пешеходна разходка с разглеждане на римския театър и арката на Рикардо от 33г. пр. Хр. Сред интересните обекти в града са и катедралата Сан Густо, сръбската православна църква “ Св. Троица и Св. Спиридон”, замъка Сан Густо. Отпътуване за Монте Катини. Пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела късно вечерта. Нощувка. 

3 ден 09.10.2019 Монтекатини Терме - Рим  
Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за Рим. Пристигане преди обяд. Туристическа програма  -  посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа.  Свободно време за самостоятелна разходка. Настаняване в хотел в района на Рим. Нощувка.

4 ден 10.10.2019 Рим
Закуска. Туристическа програма  - пешеходна обиколка на Рим с екскурзовод на български език: Колизеума, Римския форум , разглеждане на църквите „Санта Мария Маджоре”, „Сан Пиетро ин Винколи”, „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил Философ,  Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, площад „Венеция”, площад „Навона”, Пантеона, фонтана „Ди Треви” (около 3,5-4 часа). Свободно време за самостоятелна разходка. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден 11.10.2019 Рим – Пиза – Монтекатини Терме  – 400км.
Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата: катедралата „Успение Богородично“; Наклонената кула – камбанарията на катедралата, превърнала се в неоспорим символ на Пиза; баптистерията „Св. Йоан“. Свободно време с възможност за индивидуално изкачване на Наклонената кула. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

6 ден 12.10.2019 Монтекатини Терме - Флоренция – 50 км.
Закуска. 8:00 ч. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1,5 ч.): църквата "Санта Кроче", наричана още "Национален пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с Вратите на рая; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио" и Лоджа дей Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. Свободно време до 18:00 ч. Отпътуване по маршрут Флоренция – Любляна – Загреб – Белград – София. Нощен преход.

7 ден 13.10.2019  Флоренция – София – Ихтиман – 1430 км.
Пристигане в София и Ихтиман вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Загреб;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Монтекатини Терме;
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района Рим;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Монтекатини Терме;
 • Туристическа програма в Загреб, Триест, Рим, Пиза и Флоренция;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *);
 • Еднопосочен билет за градски транспорт в Рим - 1,50  € / на посока ;
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти;
           - Kомбиниран билет за Римския форум + Колизеума + Палатин – 12 €;
           - Капитолийски музеи – 15 €;
           - Национален музей на Рим - 11 €;
           - Галерия Вила Боргезе -17 €;
           - Исторически музей на църквата Сан Клементе – 10 €;
           - Съкровищницата в базиликата Сан Пиетро – 6 €;
           - Купола на базиликата Сан Пиетро – 8 €;
           - Ватикански музеи  - 16 €;   
           - Параклис на Медичите „Сан Лоренцо”- 8 € (работно време 8.15 -13.50 ч;
           - Галерия Уфици - 30 € с местен екскурзовод при мин. 20 ч. с предварителна заявака при записването - работно време 8.30-19.00 ч;
           - Галерия Академия - 8 € (работно време 8.15-18.50 ч;
           - Двореца Пити – Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство - 9 € (работно време 8.15 -18.50 ч, затворен в понеделник)
           - Палацо Векио - 10 (работно време 09.00 -19.00 ч;
           - Къща-музей Данте - 4 €;
           - Църква - пантеон Санта Кроче - 8 € (работно време от понеделник до събота от 9.30 до 17.00 ч ;
           - Национален музей Барджело - 9 € (работно време от понеделник до неделя от 8.15-13.50 ч;

 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.
   

Отстъпки:

 • Дете до 12 г., настанено в стая с двама възрастни  –  минус 60 лв..;

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 180 лв.;
 • Задължително доплащане на слушалки за Рим и Флоренция – 3 € на ден.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 20 дни преди началото на екскурзията;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:          
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Италия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис