Пловдив – Градът на Виното

Пловдив

Пловдив В най-западната част на Горнотракийската низина се намира вторият по големина град в България- Пловдив. Той се разпростира на 101 981 км2 площ, а населението му е около 400хил. души. Пловдив често е наричан „Града на тепетата”, защото е построен в подножието на 7 сиенитни тепета. През града преминава и най- пълноводната река в България- Марица. Климатът е преходноконтинентален характерен за повечето централни и южни части на Европа.
Пловдив е голям и красив град, побрал в себе си история за векове наред. Интересна туристическа дестинация, привлича хора от различни държави и грабва вниманието на мнозина. По търговската улица наричана още „Главната” е основната пешеходна улица в града. Там има многобройни магазинчета, от които може да закупите най-различни стоки, кафенетата и ресторантите също не са малко. За любознателните посетители, Пловдив разполага с немалък на брой музеи. Най-често посещавани са Археологическият и Историческият музей. Могат да се разгледат и Регионалният етнографски музей-Пловдив и Природонаучният музей. Музеят на авиацията също е посещаван.
Античният театър по-известен като Амфитеатърът, посторен в началото на 2 век, с който е известен града, е предпочитано място от посетители. Пловдивските три хълма също не бива да се пропускат. Хълмът с часовниковата кула, Хълмът на изворите и Хълмът на духовете са обявени за природно-защитени територии още през 1995г. Архитектурно-историческият резерват „Старинен Пловдив” впечатлява със своите къщи, строени през периода на Възрождението. За разходка и почивка може да се насладите на спокойната среда, която предлагат първите български паркове- „Цар Симеоновата градина” и „Дондуковата градина”.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Пловдив - София

» Отпътуване на:
05.12.2021

» Цена:
32 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 05.12.2021

Престой: Еднодневна

Цена: 32 лв.

1 ден 05.12.2021 София – Пловдив – София
Отпътуване от София в 7:30 в посока Пловдив. Пристигане в Пловдив преди обяд. Пловдив – град на различни цивилизации и епохи. Основан преди Рим, Атина и Константинопол, градът се смята за съвременник на Троя и Микена. Целогодишно той  привлича мнозина туристи запленени от неговата красота, история и арехологически паматници съхранили вековна история. По малките и тесни калдаръмени улички се извисяват стари възрожденски къщи, всяка от които днес е музей, разказващ различна история. Ще посетим Античният Театър на Филипополис , построен по времето на император Марк Улпий Траян, Джамбаз Тепе и Небет Тепе, Регионален Етнографски музей – Пловдив, площад „Джумаята“ – един от символите на града, както  и Античният стадион на Филипопол. Свободно време за обяд и  разходка по "Главната" – емблематичната търговска улица на гр. Пловдив. Отпътуване за Винарска изба „ Брестовица “ . Избата е разположена югозапдно от Пловдив, в плодородната Тракийска низина, прочута с хилядолетната си история за производството на божествената напитка.  Избата е построена в края на 30-те години на миналия век. Построена по проект на френски инжинери, избата наподобява класическа френска " наземна изба" с капацитет от 4 000 000 литра. Възможност за развеждане из избата и разказ за нейната история. Свободно  време за закупуване на вино и пожелание дегустация. Отпътуване за София. Пристигане  вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма в Пловдив;
 • Посещение на Винарска изба "Брестовица";
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
            - Амфитеатър - 5 лв.,ученици и пенсионери – 2 лв.
            - Римски стадион – 5 лв., ученици и пенсионери – 2 лв.
            - Регионален етнографски музей - Пловдив - 6 лв., ученици - 2 лв.
 
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. – минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517/05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител