Осми Март в Поморие

Поморие

Поморие Поморие е малък черноморски град, разположен в Югоизточна България. Намира се в област Бургас, близо до Несебър. Населението на града е близо 14 000 души. Градът е прочут с лечебната кал на Поморийското Солено езеро и вината, произвеждащи се в този район.
Забележителностите, които градът предлага на своите посетители са Общинският исторически музей, експониращ миналото на града и региона. Архитектурен ансамбъл „Стари поморийски къщи” е едно прекрасно място, което предоставя възможността на туристите да се пренесат назад в миналото и българските традиции. Музеят на солта е единствен по рода си такъв в България. Други интересни забележителности са Тракийската куполна гробница Хероон, датираща от II-IV в. пр. н. е. Църквата Преображение Господне датира от XVII век и се счита за най-старата в града. Църквата Света Богородица е разположена в центъра на Поморие и привлича много туристи именно с местоположението си. Паметника на Яворов е посветен на поета живял в стара дървена къща край морето. Поморие е град, изпълнен с културни забележителности и предлагащ на своите посетители лускозни хотели и прекрасни условия за морски туризъм.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Кабиле - Ямбол - Поморие - Ветрен - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
355 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Тридневна

Цена: 355 лв.

1 ден 03.03.2023 София – Кабиле – Ямбол – Поморие
Отпътуване в 07:00 ч. от гр. София по маршрут София - Кабиле – Бургас - Поморие. Посещение на Тракийският град Кабиле, възникнал към края на II хил. пр. н. е. За кратко Кабиле е бил един от градските центрове на Одриското царство. През 314 г. пр. н. е., града е бил завладян от армията на Филип Македонски, а по-късно влиза в състава на империята на Александър Македонски. Първите археологически проучвания на територията на Кабиле са осъществени през 1912 г. През 1969 г. Кабиле е обявен за паметник на културата от национално значение и Национален археологически резерват. Отпътуване за гр. Ямбол. Градът е разположен на древен и съвременен кръстопът. Град, който събира в себе си богато наследство от минали епохи и предлага вълнуващо пътешествие през тунела на времето от Праисторията до наши дни. Посещение на регионалния исторически музей, който е разделен на няколко отдела: ,,Праистория”, ,,Античност”, ,,Средновековие”, ,,Нумизматика”, ,,Етнография”, ,,Нова История”. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Поморие. Древното име на града е Анхиало. Основан е през V век пр. н. е., голяма част от жителите му били траки. Настаняване в хотел 4* в района на гр. Поморие. Свободно време за СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден 04.03.2023 Поморие
Закуска. Отпътуване за Тракийската гробница известна още като ,,Кухата могила” построена II-III век. Гробницата е уникална по рода си на Балканския полуостров със своята архитектура. Съоръжението е служило за мавзолей на богата анхиалска тракийска фамилия, в който са се извършвали религиозни ритуали посветени на култа към слънцето. Отпътуване за манастира Свети Георги, единствения мъжки манастир в Югоизточна България. Основан е от гръцки заселници през VII в., но е бил разрушен от турците при завземането на България. Сегашната църква е построена през 1856 г. Тук се съхранява чудотворната икона на светеца. В двора на манастира има аязмо с лековита вода. Отпътуване за Музея на солта - един от Стоте национални туристически обекта. Това е единствения специализиран музей на солта в Източна Европа. Солниците към музея произвеждат сол, така както това е ставало в древността. Ще имаме възможнастта да наблюдаваме всеки един етап от производството. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и ползване на СПА центъра на хотела. Тържествена вечеря по случай деня на жената. Нощувка.

3 ден 05.03.2023 Поморие – Ветрен – София
Закуска. Свободно време за СПА процедури. Освобождаване на хотела и отпътуване за комплекс ,,Аква Калиде”, който възниква около топлите бургаски минерални извори още в тракийско време, когато траките превръщат горещия извор в почитано светилище на Трите нимфи. Заради лековитите минерални извори ,,Аква – Калиде Термополис” е просъществувал без прекъсване векове наред. Ще видим напълно възстановената баня на Сюлейман Великолепни, която е облицована с мрамор и характерната за Ориента керамика. Свободно време за снимки и обяд. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в района на Поморие;
 • 1 тържествена вечеря по случай празника на жената;
 • 1 обикновена вечеря;
 • Посещение на Кабиле;
 • Посещение на Историческия музей в Ямбол;
 • Посещение на музея на солта;
 • Посещение на манастира ,,Свети Георги”
 • Посещение на ,,Аква Калиде”;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
           - Исторически музей в Ямбол – възрастен – 6 лв., пенсионери – 4 лв.;
           - Тракийската гробница – възрастен – 3 лв.;
           - Музея на солта – възрастен – 3 лв., ученици – 2 лв.;
           - Акве Калиде - възрастни – 3 лв., ученици и пенсионери – 2 лв.
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 20 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 80 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004104 / 05.11.2022 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител