Османски Столици - Бурса, Истанбул и Одрин

Бурса

Бурса Бурса е град рапзоложен в северозападната част на Турция. Представлява четвъртият по големина град след Истанбул, Анкара и Измир. Градът се намира в подножието на планината Улудаг. Надморската височина на града е приблизително 200 метра. Населението му наброява над 2,6 млн. души.
Градът е известен най-вече с природния парк около планината Улудаг, с близостта си до Мраморно море и с това, че в миналото е бил важен център за производство и търговия с коприна.
Местата, които туристите могат да посетят в града са Комплексът на Мурад II съставен от джамия, хамам и 12 мавзолея. Улу джамия или Голямата джамия е друг интересен обект, тя се намира в центъра на града и е покрита с 20 купола. Зелената джамия е построена през XV век и е най-старата джамия в града. Разположена е в комплекса на Мехемд I, а нейн архитект е Хаджъ Иваз Паша. Коза Хан е построен от Баязид II през 1490 година и е служел за търговски дейности. Днес има същата функция, като там може да си закупите копринени шалове, кърпи, спално бельо и т.н. Други атракции представляващи интерес в града са Музеят на Ататюрк, Театърът на сенките, Паркът на културата, Археологическият музей и други.
Бурса е интересно място за посещение. Градът представлява модерно селище с множество търговски центрове, но също така предлага на своите посетители и множество културни и исторически забележителности.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Пловдив - Капитан Андреево - Бурса - Истанбул - Одрин - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
359 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Петдневна

Цена: 359 лв.

1 ден 12.10.2022 София - ГКПП Капитан Андреево - Одрин - Истанбул
Отпътуване от гр. София в 19:00 ч., по маршрут София – Пловдив – Хасково – Капитан Андреево – Одрин – Истанбул. Нощен преход.

2 ден 13.10.2022 Истанбул - Изник - Бурса
Пристигане в Истанбул сутринта. Отпътуване за Изник. Посещение на църквите "Св. Трифон" и "Св. София". Църквата "Св. София" днес представлява джамия с музейни функции. Посещение на Сенатус, мястото на първия Вселенски събор. Разглеждане на крепостните стени, които са с дължина от 4970 метра и обхващали целия град. Главните порти са били 4. Три от тях, както и Триумфалната арка, са запазени и до днес. Крепостните стени имат 12 второстепенни порти и 114 кули, създадени за сигурност и защита. Свободно време за разходка и обяд в центъра на града. Отпътуване за Бурса. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден 14.10.2022 Бурса
Закуска. Разходка в Бурса: хълма Топхане с часовниковата кула и гробниците на хановете Осман и Орхан. Посещение на Улу джамия, построена от Баязид I след победата му при Никопол. Интериорът на сградата е в бароков стил, двете минарета са изградени от тухлени основи, облицовани с мрамор. Посещение на Йешил джамия, построена през XV век. Цветните шарки и цитати от Корана, издълбани в мрамора, допринасят за това джамията да е по-известна и като Зелената джамия. Посещение на Козахан, чаршията за коприна. Свободно време за  разходка и шопинг в центъра на града. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден 15.10.2022 Истанбул
Закуска. Отпътуване за Истанбул. Пристигане в древния Константинопол. Разходка с корабче по Босфора с богата беседа на български език - около 2 часа (срещу допълнително заплащане – 18 Евро). По време на разходката ще видите красиви дворци, джамии, исторически сгради, както и част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали. Останалите имат възможност да посетят популярния Египетски пазар, известен с екзотичните си оригинални подправки, чай, кафе и др. Посещение на небостъргача Сапфир, най-високата жилищна сграда в Европа. Стъпите ли на панорамната площадка, буквално увисвате във въздуха, а Истанбул е под краката Ви. В 4D киното в небостъргача можете да направите панорамна обиколка на целия Истанбул и да усетите прелестта на този Величествен град.
Настаняване в хотела и свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане/ в 17:00 ч. посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.. Ако искате да се почувствате като в Дубай и да се докоснете до едно от чудесата му, то МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL с Пеещите фонтани е Вашето място. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Нощувка.

5 ден 16.10.2022 Истанбул - Одрин - София
Закуска. В 08:00 ч. отпътуване за Одрин, където ще имате възможност да напазарувате перилни препарати, локум, кори за баница, ядки и много, много други неща. По желание посещение на музея на здравето, впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище /медресе/, джамия, приют за гости, турска баня, кухня. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен  туристически автобус;
 • Туристическа програма в Истанбул, Изник, Бурса и Одрин;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в района на Бурса;
 • 1 нощувка с 1 закуска в хотел 3* в Истанбул;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Местен лицензиран екскурзовод на български език;
 • Всички гранични и магистрални  такси;
 • Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
         - "Св. София" - безплатно;
         - разходка с корабче по Босфора - 18 €;
         - панорамната тераса на небостъргача "Сапфир"- 60 TRY;
         - небостъргача "Сапфир" с 4D кино - 80 TRY;
         - входна такса за Музея на Здравето в гр. Одрин – 15 TRY;
         - МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17 € ;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете от 0 до 11,99 години с двама възрастни – минус 30 лв.
   
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 120 лева.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Турция няма визови изисквания.
 • *COVID-19 забележка – поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за влизане в страните на пребиваване, подлежат на пре потвърждение при приближаване периода на пътуване.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител