Османски Столици - Бурса, Истанбул и Одрин

Бурса

Бурса Бурса е град рапзоложен в северозападната част на Турция. Представлява четвъртият по големина град след Истанбул, Анкара и Измир. Градът се намира в подножието на планината Улудаг. Надморската височина на града е приблизително 200 метра. Населението му наброява над 2,6 млн. души.
Градът е известен най-вече с природния парк около планината Улудаг, с близостта си до Мраморно море и с това, че в миналото е бил важен център за производство и търговия с коприна.
Местата, които туристите могат да посетят в града са Комплексът на Мурад II съставен от джамия, хамам и 12 мавзолея. Улу джамия или Голямата джамия е друг интересен обект, тя се намира в центъра на града и е покрита с 20 купола. Зелената джамия е построена през XV век и е най-старата джамия в града. Разположена е в комплекса на Мехемд I, а нейн архитект е Хаджъ Иваз Паша. Коза Хан е построен от Баязид II през 1490 година и е служел за търговски дейности. Днес има същата функция, като там може да си закупите копринени шалове, кърпи, спално бельо и т.н. Други атракции представляващи интерес в града са Музеят на Ататюрк, Театърът на сенките, Паркът на културата, Археологическият музей и други.
Бурса е интересно място за посещение. Градът представлява модерно селище с множество търговски центрове, но също така предлага на своите посетители и множество културни и исторически забележителности.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Пловдив - Капитан Андреево - Бурса - Истанбул - Чорлу - Одрин - София

» Отпътуване на:
01.04.2020

» Цена:
319 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 01.04.2020

Престой: Петдневна

Цена: 319 лв.

1 ден 01.04.2020 София - ГКПП Капитан Андреево - Одрин - Истанбул
Отпътуване от гр. София в 19:00 ч., по маршрут София – Пловдив – Хасково – Капитан Андреево – Одрин – Истанбул. Нощен преход.

2 ден 02.04.2020 Истанбул - Изник - Бурса
Пристигане в Истанбул сутринта. Отпътуване за Изник. Посещение на църквите "Св. Трифон" и "Св. София". Църквата "Св. София" днес представлява джамия с музейни функции. Посещение на Сенатус, мястото на първия Вселенски събор. Разглеждане на крепостните стени, които са с дължина от 4970 метра и обхващали целия град. Главните порти са били 4. Три от тях, както и триумфалната арка, са запазени и до днес. Крепостните стени имат 12 второстепенни порти и 114 кули, създадени за сигурност и защита. Свободно време за разходка и обяд в центъра на града. Отпътуване за Бурса. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден 03.04.2020 Бурса
Закуска. Разходка в Бурса и посещение на Стария Чинар в планината Улу, хълма Топхане с часовниковата кула и гробниците на хановете Осман и Орхан. Посещение на Улу джамия, построена от Баязид I след победата му при Никопол. Интериорът на сградата е в бароков стил, двете минарета са изградени от тухлени основи, облицовани с мрамор. Посещение на Йешил джамия, построена през XV век. Цветните шарки и цитати от Корана, издълбани в мрамора, допринасят за това джамията да е по-известна и като Зелената джамия. Посещение на Козахан, чаршията за коприна. Свободно време за  разходка и шопинг в центъра на града.Вечеря. Нощувка.
 
4 ден 04.04.2020 Истанбул
Закуска. Отпътуване за Истанбул. Пристигане в древния Константинопол. Разходка с корабче по Босфора с  богата беседа на български език - около  2 часа (срешу допълнително заплащане – 15 Евро). По време на разходката ще видите красиви дворци, джамии, исторически сгради, както и част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали. Останалите имат възможност да посетят популярния Египетски пазар, известен с екзотичните си оригинални подправки, чай, кафе и др. Посещение на небостъргача Сапфир, най-високата жилищна сграда в Европа. Стъпите ли на панорамната площадка, буквално увисвате във въздуха, а Истанбул е под краката Ви. В 4D киното в небостъргача можете да направите панорамна обиколка на целия Истанбул и да усетите прелестта на този Величествен град. 
БОНУС: Посещение на един от най-красивите паркове в Истанбул – Емирган. Свободно време за почивка и снимки. През този сезон паркът е осеян с милиони лалета, които образуват различни фигури.
Настаняване в хотела и свободно време. По желание / срещу допълнително заплащане /  в 17:00ч. посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. Ако искате да се почувствате, като в  Дубай и да се докоснете до едно от чудесата му, то МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL с Пеещите фонтани е Вашето място. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Нощувка.

5 ден  05.04.2020  Истанбул - Одрин - София
Закуска. В 08:00 ч. отпътуване за Одрин, където ще имате възможност да напазарувате перилни препарати, локум, кори за баница, ядки и много, много други неща. По желание посещение на музея на здравето, впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище /медресе/, джамия, приют за гости, турска баня, кухня. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ: 
 • Транспорт с комфортен  туристически автобус;
 • Туристическа програма в гр. Истанбул, Изник, Бурса и Одрин;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери  в хотел 3* в района на Бурса;
 • 1 нощувка с 1 закуска в хотел 3* в Истанбул;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Местен лицензиран екскурзовод на български език;
 • Всички гранични, магистрални и фериботни такси;
 • Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
         - входна такса за храма "Св. София" -  30 TRY;
         - разходка с корабче по Босфора - 15 €;
         - панорамната тераса на небостъргача "Сапфир"-  30 TRY;
         - панорамната тераса и 4D кино на небостъргача "Сапфир" -  42 TRY;
         - входна такса за Музея на Здравето в гр. Одрин –  20 TRY;
         - МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL –  15 € ;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете от 0 до 5,99 г. настанено с двама възрастни - безплатно;
 • Настаняване на дете от 6 до 11,99 години с двама възрастни – минус 30 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 90 лева.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

Полезна инфорамция:
Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти ,
Уважаеми партньори,

Във връзка с последните събития, свързани с разпространението на Корона вирус, от днес 30.03.2020 г. офисът на Джи Пи Травел БГ ЕООД ще продължи да работи само дистанционно.

Няма да се приемат клиенти в офиса ни на ул. Екзарх Йосиф № 30 от 30.03.2020 до края на Извънредното положение, с цел да се съхрани здравето на хората. Няма да се приемат документи на хартиен или друг траен носител и плащания в брой.

Всички екскурзии до 03.05.2020г. се отлагат до изясняване на ситуацията и овладяване на епидемията.

Апелираме към всички да проявят разум и търпение в тези трудни времена. Ние Ви уверяваме, че сме подготвили най-добрите начини за справяне със създалата се тежка ситуация, съобразно указанията на ЕС , МТ и КЗП за овладяване на кризата в туризма. Всички внесени от Вас депозити няма да се загубят, а ще бъдат компенсирани.

Можете да се свържете с нас по всяко време на служебният е-мейл:

office@gptravel.bg

И на следните телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144

Надяваме се с общи усилия да преодолеем кризисната ситуация и съвсем скоро да се върнем към незабравимите ни пътешествия.

С уважение,
Гълъбин Парушев - Управител