Незабравим Великден на о. Корфу

о. Корфу

о. Корфу Корфу е остров в Йонийско море. Представлява вторият по големина остров от Йонийските такива. Островът има богата история, а за него през вековете са воювали множество страни. Бил е под владение на Византия, Венеция, Неапол, Франция и други, а през 1864 година за последно владян от Англия, те го предоставят доброволно на Гърция.
Културни паметници на острова са дворецът „Ахилион”, дворецът „Мон Рео”, дворецът „Св. Михаил и Георги”, манастирът „Палеокастрица”, църквата „Св. Спиродон” и други. Едноименният град Корфу представя на посетителите си запазени сгради с различна архитектура, повлияна от по-горе изборените владетели през годините. Градът е разделен на стара и нова част. В града всяко лято се провежда състезание по крикет на площад „Еспланада”. Корфу със своите пясъчни плажове, кристално чиста вода и зелена растителност се е превърнал е едно прекрасно място за почивка.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Кулата – Солун - Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
325 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Петдневна

Цена: 325 лв.

1 ден 25.04.2019 София - Солун – Игуменица
Отпътуване от София в 22.30 ч. от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Кулата – Солун - Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица.

2 ден 26.04.2019 Игуменица – остров Корфу
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу / 1:30 ч. /.
Настаняване в хотела. Свободно време. Пожелание включване в панорамна обиколка на гр. Керкира с посещение на двореца Ахилион. Около 14:00 ч отпътуване от хотела към  Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Керкира. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най- стария квартал Кампиело. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден 27.04.2019 о. Корфу
Закуска. В 09:00 ч. отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9:00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 г., спасявайки острова от глад. В 11:00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Връщане в хотела около 14:00 ч. Свободно време. Вечеря. В  23:00 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23:30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват.Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

4 ден 28.04.2019 Палеокастрица
Закуска. От 10:30 ч. Eкскурзия до Палеокастрица, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Връщане в хотела - Свободно време за разходка . Вечеря. Гръцка вечер с програма. Нощувка

5 ден 29.04.2019  о. Корфу – България
Закуска. Отпътуване за България.


Цени:

На човек в двойна стая Трети възрастен в двойна стая

1-во дете

00 – 11.99 г
325 лв. 295 лв. 140 лв.


Цената включва:

 • Tранспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в хотел Оазис 3 * ,  www.corfuoasis.com ;
 • Гръцка вечер с програма;
 • Всички трансфери по програмата: посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;посещение на гр. Керкира в събота вечер;
 • Гранични, магистрални и Фериботни такси;
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя;
 • Mед. застраховка с покритие 2000 евро на ЗК Уника за лица до 65 г.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Екскурзията до Палеокастрица - 22 евро / деца до 12 г – 5 евро;
 • Пожелание включване в панорамна обиколка на гр. Керкира с посещение на двореца Ахилион– 15 евро/ 8 евро – деца до 12 г;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете, настанено в двойна стая с двамата си родители - минус 185 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - 100 лв.
 • Доплащане за отпътуване от: Хасково – 30 лв ; Пловдив – 20 лв; Пазарджик – 20 лв; - при минимален брой участници - 15 човека. 

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
 • Доплащане - 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис