Бисквитки

Черепишки Манастир и Комплекс Дядо Йоцо Гледа

Враца

Враца Враца е най-големият Северозападен град в България. Населението наборява 57 771 жители. Климатът тук е умереноконтинентален. Враца има красива природа и забележителни места, които могат да се посетят. Регионално-историческият музей  се намира в края на централния площад „Христо Ботев”. Той е отворен за посетители още от 1980г. Музеят има 9 зали и 3 къта. Той съхранява най-голямото тракийско съкровище намирано някога, а именно рогозенското. Друг впечатляващ експонат е скелетите на най-древния човек откриван в България. Красивата статуя на българския поет и революционер Христо Ботев се намира на едноименния площад и грабва вниманието на хиляди минувачи заради големите си размери. Един от символите на града е кулата на Мешчиите. Местните казват, че кулата датира от 16 век и е имала жилищно-отбранителна функция. По търговската пешеходна улица има много кафенета и ресторанти, както и многобройни магазинчета за сувенири и най-различни други стоки.
Само на 16км. от гр. Враца се намира най-посещаваната пещера у нас- Леденика. Тя е отворена за посещение целогодишно. Водопадът Скаклия е непостоянно течащ, но е най-високият в България. Намира се във Врачанския балкан и впечатлява със своята красота и величие. Водопадът Боров е не по-малко красив. Отскоро е създадена и туристическа пътека, която прави достъпът до него лесен за всички желаещи да го видят отблизо. На 15км. от Враца се намира водната пещера Понора. Тя е дълга цели 3,5км.
За малките посетители Враца разполага с два еко-увеселителни паркове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Своге - Осеновлаг - Черепишки манастир - Комплекс "Дядо Йоцо гледа" - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
32 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Еднодневна

Цена: 32 лв.

1 ден 21.07.2024 София - Осеновлаг – Черепишки манастир - Комплекс "Дядо Йоцо гледа" - София
Отпътуване в 7:30ч. от Сточна гара по маршрут София – Своге – Черепишки манастир. Пристигане в Черепишкия манастир.
Манастирът е създаден по времето на цар Иван Шишман. Според легендите името му идва от белеещите се кости на загиналите войни по време на битката на Иван Шишман с турците, която е била в района. По време на Възраждането тук се е развивала богата книжовна дейност. Имало е килийно училище, в което са били преписвани и вписвани книги. Именно тук през 1612 г. е изработено известното "Черепишко Четвероевангелие" с позлатен обков. Най-старата постройка в манастира е църквата „Свето Успение Богородично“, датираща от XIV в., до която се намира и гробът на Свети Пимен Зографски. В църквата са и мощите на светите братя безсребърници Козма и Дамян. Те имали дар от Господ да „лекуват хора и животни“. Всичко това те правили без да искат пари и затова били наречени светите братя Козма и Дамян - безсребърници. Свободно време за разходка сред красивата природа. Отпътуване за комплекса Дядо Йоцо гледа. Пристигане по обяд. Първо ще посетим паметника Дядо Йоцо гледа, красива и висока скулптура, превъплъщение от едноименния разказ "Дядо Йоцо гледа". Под самия паметник има дървена панорамна беседка с изглед към цялото Искърско дефиле. Фото пауза. Продължаваме към комплекса "Дядо Йоцо гледа", разположен върху хълм, където е изградена малка кокетна механа. Свободно време за обяд и разходка. Пристигане в София привечер.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Посещение на комплекс "Дядо Йоцо гледа";
 • Посещение на Черепишки манастир;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 100% от цената;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител