Черепишки Манастир и Комплекс Дядо Йоцо Гледа

Враца

Враца Враца е най-големият Северозападен град в България. Населението наборява 57 771 жители. Климатът тук е умереноконтинентален. Враца има красива природа и забележителни места, които могат да се посетят. Регионално-историческият музей  се намира в края на централния площад „Христо Ботев”. Той е отворен за посетители още от 1980г. Музеят има 9 зали и 3 къта. Той съхранява най-голямото тракийско съкровище намирано някога, а именно рогозенското. Друг впечатляващ експонат е скелетите на най-древния човек откриван в България. Красивата статуя на българския поет и революционер Христо Ботев се намира на едноименния площад и грабва вниманието на хиляди минувачи заради големите си размери. Един от символите на града е кулата на Мешчиите. Местните казват, че кулата датира от 16 век и е имала жилищно-отбранителна функция. По търговската пешеходна улица има много кафенета и ресторанти, както и многобройни магазинчета за сувенири и най-различни други стоки.
Само на 16км. от гр. Враца се намира най-посещаваната пещера у нас- Леденика. Тя е отворена за посещение целогодишно. Водопадът Скаклия е непостоянно течащ, но е най-високият в България. Намира се във Врачанския балкан и впечатлява със своята красота и величие. Водопадът Боров е не по-малко красив. Отскоро е създадена и туристическа пътека, която прави достъпът до него лесен за всички желаещи да го видят отблизо. На 15км. от Враца се намира водната пещера Понора. Тя е дълга цели 3,5км.
За малките посетители Враца разполага с два еко-увеселителни паркове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Своге - Осеновлаг - Черепишки манастир - Комплекс "Дядо Йоцо гледа" - София

» Отпътуване на:
24.11.2019

» Цена:
25 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 24.11.2019

Престой: Еднодневна

Цена: 25 лв.

1 ден 24.11.2019 София - Осеновлаг – Черепишки манастир - Комплекс "Дядо Йоцо гледа" - София
Отпътуване в 7:30ч. от Сточна гара по маршрут София – Своге – Черепишки манастир. Пристигане в Черепишкия манастир.
Манастирът е създаден по времето на цар Иван Шишман. Според легендите името му идва от белеещите се кости на загиналите войни по време на битката на Иван Шишман с турците, която е била в района. По време на възраждането тук се е развивала богата книжовна дейност. Имало е килийно училище, в което са били преписвани и вписвани книги. Именно тук през 1612 г. е изработено известното "Черепишко Четвероевангелие" с позлатен обков. Най-старата постройка в манастира е църквата „Свето Успение Богородично“, датираща от XIV в., до която се намира и гробът на Свети Пимен Зографски. В църквата са и мощите на светите братя безсребърници Козма и Дамян. Те били надарени от Господ да „лекуват хора и животни“. Всичко това те правили без да искат пари и затова били наречени светите братя Козма и Дамян - безсребърници. Свободно време за разходка сред красивата природа. Отпътуване за комплексът Дядо Йоцо гледа. Пристигане по обяд. Първо ще посетим паметникът Дядо Йоцо гледа, красива и висока скулптура, превъплъщение от едноименния разказ "Дядо Йоцо гледа". Под самия паметник има дървена панорамна беседка, с изглед към цялото дефиле. Фото пауза. Продължаваме към комплексът "Дядо Йоцо гледа", който е разположен върху хълм, където е изградена малка кокетна механа. Свободно време за обяд и разходка. Пристигане в София привечер.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Посещение на комплекс "Дядо Йоцо гледа";
 • Посещение на Черепишки манастир;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 12 г. - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 100% от цената;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис