Бирен Фестивал в Белград

Белград

Белград Белград е столицата на Сърбия и най-големият град в страната. Намира се в северната част на страната. До града минава река Сава - точно при вливането й с река Дунав. Градът заема територия от 360 кв.км. Надморската височина на Белград е 117 метра. Населението наброява 1 234 000 души.
 Белград предлага на своите посетители една прекрасна възможност за културен туризъм. Една от основните забележителности на Белград е Къщата-музей на сръбския откривател Никола Тесла, известен с откриването на електрическата крушка. В къщата има седем помещения, в които са експонирани изобретения от Тесла, личните му вещи, а в едната от стаите му се намира урна с пепелта на Никола Тесла. Мястото е една интересна въстановка на живота на великия изобретател. Друга забележителност в града е Крепостта „Калемегдан”; тя е разположена в едноименния парк. Най-атркативната част от крепостта е средновековната часовникова кула. През годините различните владетели достроявали различни части от крепостта; няколко пъти в по-близкото минало е била реставрирана, но е запазила автенитчния си вид. Твърди се, че поради белите каменни плоскости, изграждащи крепостта идва името на Белград. Символ на града е Статуята на победата, която представлява склуптура на мъж с меч в едната и гълъб в другата ръка, издигнат върху каменна колона. Белград предоставя на туристите си възможността да посетят и над 30 музея и театъра, които са предпоставка за провеждането на вече споменатия културен туризъм.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Белград - Ниш - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
130 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Двудневна

Цена: 130 лв.

1 ден СОФИЯ - БЕЛГРАД
Отпътуване от София в посока Република Сърбия в 06:30 часа. Пристигане в Белград около обяд. Панорамна обиколка на града – Църквата "Св.Сава" – един от най-големите православни храмове на Балканите, Скупщината на Белград /Парламента/, Катедралната църква на Белград, Конака на княгиня Любица, Патриаршията, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, Улица "Княз Михайло" – най-известната и оживена улица в града; крепостта Калемегдан, елемент от "визитната картичка" на Белград. Свободно време за разходка в центъра на града и в бохемския квартал "Скадарлия", наричан още "Белградският Монмартър". Настаняване в хотел. Свободно време. Възможност за участие в традиционния бирфест. Очакват Ви много бира и музика. Нощувка.

2 ден БЕЛГРАД - НИШ - СОФИЯ
Закуска. Свободно време в Белград. Отпътуване за гр.Ниш. Пешеходна разходка: Нишки университет, Нишката крепост, разходка по Казанджийското сокаче. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Белград;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входната такса на Конака на княгиня Любица - 200 динара;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 12 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 10 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 •  За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис