Белоградчик и Магурата

Белоградчик

Белоградчик Белоградчик е град разположен в Северозападна България. Градът се намира в югозападното подножие на Белоградчишкия венец на 545 метра надморска височина. Населението на града е  близо 5 500 души.
Със сигурност най-интересната забележителност в града е скалният феномен Белоградчишките скали. Те са разпорстират на приблизтелно 30 км. дължина, от 3 до 5 км. ширина и до 200 м. височина. Едни от най-известните фигури са Мадоната, Камъкът, Мечката и други като имената им идват от народното въображение. От терасата на прочутия Мислен камък посетителите могат да се насладят на прекрасна гледка към скалните зъбери и в далечината към Стара Планина. В града също туристите могат да се насладят на природо-научния музей на Белоградчик. Градът със своите скали представлява една много интересна дестинацията в страната ни.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
СОФИЯ - БЕЛОГРАДЧИК - ВРАЦА - СОФИЯ

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
39 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Еднодневна

Цена: 39 лв.

1 ден София - Белоградчик - Пещера "Магура"
Отпътуване от гр. София , по маршрут: София – Ботевград -  Белоградчик . Пристигане в гр. Белорадчик. Градът се намира в югозападното подножие на Белоградчишкия венец на 545 м надморска височина. Белоградчишките скали се разпростират на около 30 км дължина, на до 5 м ширина и до 200 м височина. Наименованията на всяка от скалните фигури е плод на народното въображение. Най-известни от тях са Мадоната, Ученичката, Мечката и други. През вековете различните владетели изпозлвали умело непристъпността на скалите и стопанисвали крепостта, която да охранява стратегическите пътища, минаващи през района. Първата крепост е построена от римляните през периода от I до III век. Значението й нараства след обособяването на Видинското царство. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Пещера "Магурата".
Пещера "Магурата" се намира на 17 км от Белоградчик. Състои се от една главна галерия и три странични разклонения, като общата дължина на трите галерии е около 2500 м. Температурата в пещерата е 12 градуса целогодишно. Според геоложки проучвания пещерата се е образувала преди 15 млн. години, което се доказва от праисторически рисунки, издълбани в скалите. Пещерата е известна със своето богатство на различни сталактити, сталагмити, сталактони и други. „Големият сталактон” в пещерата впечатлява посетителите с над 20 м височина и диаметър на основата 4 м.  На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход. То представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 м. Отпътуване за гр. София. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Посещение на Белоградчишки скали;
 • Посещение на пещера "Магурата";
 • Посещение на Рабишко езеро;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
             - Белоградчишка крепост – 6 лв. за възрастни; 4 лв. за ученици и пенсионери;
             - Пещера "Магурата" – 10 лв. за възрастни; 8 лв. за ученици и пенсионери;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Деца до 12 г. възраст - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 •  Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.
 • Работно време на Белоградчишка крепост от 1 октомври до 31 март – всеки ден от 09:00 до 17:00;
 • Работно време на Пещера "Магурата" за периода от 1 ноември до 31 март -  всеки ден от 10:00 до 16:00 (групите влизат на всеки кръгъл час);
 • При посещение на пещера "Магурата" се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни обувки, снимането в пещерата е разрешено;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис