Бачковски Манастир и Кръстова Гора

Бачково

Бачково Бачково е село разположено в Южна България. Селото се намира в община Асеновград , на 9 километра отстояние от града. През селото преминава река Чепеларска. Село Бачково е създадено през 1062, като името му идва от данък бач, което е било данък, който се е плащал, за да се премине по пътя за Смолян.
Основната забележителност на Бачково е Бачковският манастир. Той е вторият по големина манастир в България, след Рилския манастир. Манастирът е действащ като броят на неговите обитатели е неизвестен. Бачковският манастир е в списъка на 100-те националнио туристически обекта, под номер 47. Комплекса и околността са се превърнали в една атрактивна дестинация привличаща голям брой туристи ежегодишно. По път към манастира от двете страни на пътя са разположени множество сергии и магазинчета предлагащи на туристите всевъзможни сувенири и хранителни продукти характерни за Родопите.
Бачково и Бачковският манастир представляват едно интересно място за своите посетители, като им предлагат една прекрасна среда сред природата, отдалечена от градския шум и предлагаща спокойствие.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Кръстова гора - Бачково - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
29 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Еднодневна

Цена: 29 лв.

1 ден София - Кръстова гора - Бачково
Отпътуване в 7:30 ч. от пл. Сточна гара. Пристигане на Кръстова гора - свещена местност за всички православни християни. Позната е и като "Родопската Света гора". Известна е с намиращото се в нея християнско светилище на връх "Кръста", което е основен християнски поклоннически център с международна известност. Легендите разказват, че именно тук се намира частица от Христовия кръст. Свободно време. Отпътуване за Бачковския манастир. Манастирът е вторият по големина в България, след Рилския манастир. Манастирът е живописно ограден от хълмовете на Родопите, което заедно с внушителния му размер и богатата му история, го прави един от най-посещаваните в България. Свободно време за разглеждане на манастирския комплекс. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма на Кръстова гора;
 • Посещение на Бачковски манастир;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 12 г. - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис