ТърсенеНамерете ни във Facebook

Нестинарски Игри в Странджа

» Транспорт: Автобус

» Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Кабиле - Царево - Бегликташ - Българи - Созопол - Равадиново - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
165 лв.

ЗАПИТВАНЕ
ПринтерПринтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Тридневна

Цена: 165 лв.

1 ден:  02.06.2017 г.  София – Кабиле - Царево
Отпътуване в 7:00 ч. От гр. София по маршрут: София- Кабиле - Бургас- Царево. Посещение на Кабиленският манастир „Рождество Богородично”, който  се намира край село Кабиле, на около 6 км от град Ямбол. Манастирът съществува от дълбока древност. През XIV век е бил девически манастир, след което бива разрушен. През 1918 г. възрастна жена от село Кабиле, след пророчески сън, открила извора на манастира, за който се носят предания, че е магически и дори царица Елена пращала хората си да и носят вода от него. Днешният манастир е издигнат през 1944г., като и до днес най-ценното в него си остава лечебният извор. Отпътуване за Царево. Настаняване в хотел в района на гр. Царево. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: 03.06.2017 г.  Царево – Бегликташ – Българи - Царево
Закуска. Отпътуване за мегалитното светилище на траките Бегликташ или наричано още Българският Стоунхендж.  Тракийското светилище Беглик Таш се намира в най-високата част на нос Беглик Таш (128м н.в.) край Приморско. Територията, на която е разположено е горска и е била  част от бивша ловна резиденция. Превръщането на Светилището, като обект за културен туризъм , започва едва през 2003г. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Възможност за плаж.
В късен следобяд  отпътуване за село Българи за участие в програмата на нестинарския събор в деня на Св. Св. Константин и Елена – запалване на Нестинарския огън, кулинарен базар, фолклорна програма, нестинарски игри. Танцът върху огъня се счита и като молитва към небесните сили за сполука, плодородие и предпазване от болести. Според едно вярване огънят е в състояние да унищожи и изчисти всички злини, както от човека, така и от земята. Все още не се знае със сигурност, дали нестинарството е магически танц и нестинарите крият своята тайна, или наистина силата на вярата им помага да преодолеят физическата болка. Именно това го прави уникално и неповторимо явление и до ден днешен. Връщане в хотела късно вечерта. Нощувка.
 
3 ден:  04.06.2017 г. Царево – Равадиново – Созопол - София
Закуска. Отпътуване за Равадиново. Посещение на Замъкът в с.Равадиново, носещ приказното име "Влюбен във вятъра". Това е уникален частен проект, създаден като туристически атракцион и място за разходка, забавление и отмора. Изграден е изцяло в приказен стил и привлича многобройни туристи от страната и чужбина със завлядяващ архитектурен стил, красив парк с езеро, художествени галерии, винарна, параклис, зона за игри и конна база. Началото на строежа е поставено през 1996 година и оттогава досега целият проект, дизайн и изпълнение се осъществяват от неговия собственик Георги Тумпалов само с лични средства, без помощи, дарения, кредити, заеми или други инвестиции. Отпътуване за Созопол. Град Созопол е  наследник на гръцката колония Аполония, един от най-старите градове в България. Свободно време за разходка и  обяд. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувка с 2 закуски в хотел  ***  в района на Царево;
 • 1 вечеря с DJ;
 • Посещение на Кабиленски манастир;
 • Посещение на Беглик Таш, Замъка в Равадиново и Созопол;
 • Участие в Нестинарски ритуал в с.Българи;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
            -  Беглик таш – 2 лв възрастен, 1 лв – деца;
            -  Замъка в Равадиново - 10 лв – възрастен, 8 лв - деца;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете до 2 г. в стая с двама възрастни /без допълнително легло/  – безплатно;
 • Настаняване на дете от 2 до 12 г. в стая с двама възрастни –  минус 20 лв.
Доплащане:
 • доплащане за единична стая - 40 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане -  10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец.
КОМЕНТАРИ