Нестинарски Игри в Странджа

Созопол

Созопол Созопол е град, намиращ се на полуостров в южната част на Бургаския залив. Населението на града наброява около 5 000 души. Градът представлява един от най-старите морски градове в България.
Забележителностите, които привличат туристите там са Археологическият музей и Художествената галерия. В Созопол плажовете са два - централен и Харманите. Градът се дели на стара и нова част. Старият град е иделано място за романтични разходки сред калдъръмените улици и стари къщи. Новата част на града пък предлага една по-оживена атмосфера с много хотели, заведения за хранене и клубове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Царево - Българи - Царево - Бегликташ - Царево - Акве Калиде - София

» Отпътуване на:
03.06.2021

» Цена:
239 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 03.06.2021

Престой: Четиридневна

Цена: 239 лв.

Нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. Днес ритуалът нестинарство е най-добре запазен в село Българи, където се провежда всяка година на 3 юни вечерта и привлича многобройна публика от цял свят. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.

1 ден 03.06.2021 София – Царево - Българи
Отпътуване в 7:00 ч. От гр. София по маршрут: София – Бургас - Царево. Настаняване в хотел в района на гр. Царево. Свободно време за почивка. В късен следобяд отпътуване за село Българи за участие в програмата на нестинарския събор в деня на Св. Св. Константин и Елена – запалване на Нестинарския огън, кулинарен базар, фолклорна програма, нестинарски игри. Танцът върху огъня се счита и като молитва към небесните сили за сполука, плодородие и предпазване от болести. Според едно вярване огънят е в състояние да унищожи и изчисти всички злини, както от човека, така и от земята. Все още не се знае със сигурност дали нестинарството е магически танц и нестинарите крият своята тайна, или наистина силата на вярата им помага да преодолеят физическата болка. Именно това го прави уникално и неповторимо явление и до ден днешен. Връщане в хотела късно вечерта. Нощувка

2 ден 04.06.2021 Царево – Бегликташ – Царево
Закуска. Отпътуване за мегалитното светилище на траките Беглик Таш или наричано още Българският Стоунхендж. Тракийското светилище Беглик Таш се намира в най-високата част на нос Беглик Таш (128м н.в.) край Приморско. Територията, на която е разположено, е горска и е била част от ловна резиденция. Превръщането на Светилището като обект за културен туризъм започва едва през 2003 г. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Възможност за плаж. Вечеря. Нощувка

3 ден 05.06.2021 Царево
Закуска. Сводно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

4 ден 06.06.2021 Царево – Акве Калиде – София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Бургас. Свободно време за обяд и разходка в Морската градина и красивия център на града. Посещение на комплекс ,,Акве Калиде”, който възниква около топлите бургаски минерални извори още в тракийско време, когато траките превръщат горещия извор в почитано светилище на Трите нимфи. Заради лековитите минерални извори Акве Калиде Термополис е просъществувал без прекъсване векове наред. Ще видим напълно възстановената баня на Сюлейман Великолепни, която е облицована с мрамор и характерната за Ориента керамика. Свободно време за снимки. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Царево;
 • 2 вечери;
 • Посещение на Беглик Таш, комплекс Акве Калиде;
 • Участие в Нестинарски ритуал в с. Българи;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
           - Беглик таш – 2 лв. възрастен, 1 лв. – деца;
           - Акве Калиде - възрастни – 3 лв., ученици и пенсионери – 2 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете до 11,99 г. с двама възрастни – минус 30 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане - 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Настаняване в единична стая не се предлага!;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител