Южна Африка - Зимбабве - Ботсвана

Йоханесбург

Йоханесбург Йоханесбург най-големият град, намиращ се на територията на Република Южна Африка. Градът е разположен в северозападната част на страната. Населението на града наброява над 1 милион души. Надморската височина, на която е разположен градът е 1753 метра. Предвид факта, че градът е източник на търговия със злато и диаманти, той се смята и за най-добре икономически развития град в страната.
Йоханесбург няма славата на туристически център, но въпреки това забележителностите на града могат да впечатлят и най-взискателните хора. Някои от тях са Историческия музей на Хектор Питерсън и Африка, който е посветен на историята на града; Музея на изкуството; Зоологическата градина предлага на своите посетители да се запознаят с редица екзотични животни, прилежащия към нея увеселителен парк допълнително допринася за едно чудесно преживяване. Друг увеселителен парк представляващ интерес за туристите е Gold Reef City, който е създаден с цел да се популяризира добива на злато като там можете да се включите в тур в подземен тунел на златна мина. Града предлага на своите посетители да се запознаят и с редица паметници на видни жители. Йоханесбург е не малък град, който със сигурност ще Ви впечатли със своето изящество и бляскави бижута.

» Транспорт:
Самолет

» Продължителност:
Дванадесетдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Йоханесбург – Водопада Виктория – Национален парк Крюгер - Кейп Таун - Нос Добра Надежда – Франчук – Стеленбош - Кейп Таун – Истанбул - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
€ 3498

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Дванадесетдневна

Цена: € 3498

1 ден София – Истанбул – Йоханесбург
Излитане  от  София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:40 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището в Истанбул.

2 ден Йоханесбург
Полет до Йоханесбург в 01:35 ч. Пристигане в Йоханесбург в 10:20 ч, посрещане от местен екскурзовод. Отправяме се на обзорна обиколка на Йоханесбург (включена в цената) - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Ще се качим за панорамен поглед към града от Top of Africa, ще минем покрай моста на Нелсън Мандела. Накрая ще направим пешеходна обиколка на Constitution Hill – комплекс, който събира на територията си сградите на Старата Крепост, Женския затвор и Затвор номер 4, в който са лежали личности като Нелсън Мандела и Махатма Ганди. Понастоящем тук се намира сградата на Конституционния съд на страната или този, който се грижи за правата на хората в ЮАР. Мястото е свидетел на 100 годишна бурна история на страната, свързана с живота на всеки един гражданин на ЮАР.    
Трансфер до хотел Peermont Mondior 4* или подобен, настаняване и свободна вечер. Нощувка.

3 ден Йоханесбург - Водопада Виктория
Закуска. Трансфер до летището за полет към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане, траснфер и настаняване в хотел The Kingdom at Victoria Falls 3* или подобен, в близост до водопада. Ще имаме свободно време за освежаване. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Следобед ще имаме възможност да се насладим на невероятни гледки и да зърнем някои диви животни по време на Вечерния круиз на залез слънце (включено в цената) с леки закуски, безалкохолни и алкохолни напитки по време на круиза. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден Водопада Виктория
Закуска. Ранно отпътуване от хотела за полудневно посещение на водопада Виктория (включено в цената).
Тази сутрин ще направим незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като  Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук. Ще имате и свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията на водопада като полет с хеликоптер над водапада, бънджи скок над водопада и много други, които можете да заявите и заплатите на място. Следобед предлагаме полудневен тур до о-в Ливингстън, Замбия и Дяволския басейн (срещу допълнително заплащане – 185 евро на човек).  Ще се качим на лодка, с която ще достигнем до о-в Ливингстън (природен резерват част от република Замбия, от където можете да наблюдавате приказния водопад). Тук ще ни посрещнат местните гидове с традиционната енергийна напитка Maheu. След това ще се придвижим до източната част на острова, от където се открива спираща дъха гледка към Конското копито и Дъгата. А после се отправяме към западната част на острова, която гледа към основната част на водопада. Гледката е смайваща! За смелите, предлагаме да се топнат в Дяволския басейн, което е едно неописуемо и изпълнено с адреналин изживяване! Не е задължително да сте добри плувци, за да влезете тук, защото сте обезопасени с въже, с помощта на което можете да се приближите до ръба на басейна и да се полюбувате на прекрасната гледка.
Връщане на остров Ливингстън, с възможност за снимки, преди отпътуването с лодка обратно към хотела. Свободно време.
*За тази екскурзия ви е нужен паспорт, нехлъзгащи се водни обувки, шапка за слънце, бански и слънцезащитен крем. Не забравяйте и камерите и фото апаратите си.
Привечер връщане в хотела и посещение на атрактивната програма с местни музика и танци в известния „Бома-ресторант” с включена вечеря с местни специалитети (включено в цената, напитки срещу заплащане на място).

5 ден Водопадът Виктория – Националния Парк Чобе, Боствана
Закуска. Свободно време или  посещение на съседна Ботсвана и Природен парк Чобе (срещу допълнително заплащане – 230 евро на човек). Днешното вълнуващо приключение започва с преминаване на границата с Ботсвана и качване на лодка, с която ще плаваме по живото-поддържащата река Чобе. Тук ще можете да снимате водните обитатели на парка – хипопотамите и крокодилите, а също и да зърнете някои от животните, които идват да пият вода от реката. Следва обяд (включен в цената, напитки срещу заплащане на място). Ранния следобед започва Вашето сафари с джипове, в което ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити джипове.
*За тази екскурзия ви е нужен паспорт, шапка за слънце, слънцезащитен крем. Не забравяйте и камерите и фото апаратите си. Връщане в лоджа в близост до парка Виктория. Нощувка.

6 ден Водопада Виктория – Йоханесбург – парк Крюгер
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург и трансфер до лоджа в парка Крюгер (около 390км или около 6ч с автобус). Настаняване в Protea by Marriott at Kruger Gate 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

7 ден парк Крюгер
Закуска в сух пакет. Ранно отпътуване (около 05:30 ч сутринта) за полудневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове (групата ще се раздели в два джипа). Не забравяйте своите камери и зарядни устройства! Почивка за обяд в някой от ресторантите на парка (срещу допълнително заплащане на място). Връщане в хотела следобеда (около 14ч). Свободно време за ползване на басейна на хотела и почивка или Следобедно сафари в парка (срещу допълнително заплащане на място на рецепцията на хотела, при наличност на места). Вечеря в ресторанта на лоджа. Нощувка.

8 ден Крюгер - Кейп Таун
Закуска. Трансфер до летището за полет до Кейптаун.
Пристигане и посрещане на място от местния екскурзовод. По пътя към хотела ще направим кратко разглеждане на града. Обиколката (включено в цената) ще започне с изкачване на Table Mountain - планината Маса - символ на града, отстояща на 1 080 метра надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия (билетът е включен в цената; използването й зависи от метеорологичните условия) и въртяща се кабина на 360 градуса.
Настаняване в хотел  City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен. Свободно време. Нощувка.

9 ден Кейп Таун - Нос Добра Надежда
Закуска. Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – нос Добра Надежда (включена в цената). Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Chapmen’s peak. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените (включен в цената). Продължаваме към Националния резерват Кейп Пойнт (Cape Point), който се разпростира на повече от 17 хил акра площ, на която могат да се видят типични представители на местната флора и фауна. Свободно време за снимки при нос Добра Надежда. Следва изкачване с фуникуляр до фара на нос Кейп Пойнт, от където ще се насладим на невероятна гледка към Атлантическия океан. Ще посетим Boulders – мястото, където живеят в естествена среда  колония пингвини. Свободно време за обяд (не е включен в цената, заплащане на място по желание). На връщане пътят към хотела е по брега на океана с кратка спирка в ботаническата градина Кирстенбош. Нощувка.

10 ден Кейп Таун – Пaрл – Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун (включена в цената). Paarl town – градът известен с налагането на езика африканс като втори официален в страната, както и с първия град отправил призив за свобода и полагане на основите на Новата държава Южна Африка след освобождаването на Нелсън Мандела от затвора. Ще спрем във винарска изба за дегустация на вино. Следващата ни спирка е във винарска изба в района на Stellenbosch - вторият най-стар град построен в ЮАР, където отново има включена дегустация на вино. Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията в Европа. Ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената). Връщане в Кейп Таун. Нощувка.

11 ден Кейп Таун - Истанбул
Закуска. Днес ще видим централните части на Кейп Таун (включено в цената). Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента. Свободно време до трансфер до летището за полет Кейп Таун – Истанбул в 17:05 ч.

12 ден Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:05 часа. Свързващ полет за София в 07:45 часа. Пристигане в София в 09:05 сутринта.
 

Цената включва:

 • Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейп Таун – София с включен багаж до 40 кг;
 • Самолетен билет Йоханесбург – водопада Виктория – Йоханесбург с включен багаж до 20 кг;
 • Самолетен билет от парка Крюгер – Кейп Таун с включен багаж до 20 кг;
 • Всички летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Mondior 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в хотел The Kingdom 3* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Национален парк Крюгер в хотел Hippo Hollow Country Estate или подобен;
 • 3 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен;
 • 1 вечеря с местни спeциалитети и музикална програма в Бома ресторант в района на водопада Виктория;
 • Полудневна обиколка на Йоханесбург;
 • Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория;
 • Полудневно посещение на водопада Виктория;
 • Сафари в парка Крюгер;
 • Полудневна екскурзия на Кейптаун и полудневно посещение на планината Маса с включен билет за въжената линия;
 • Еднодневна екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда, круиз до острова на тюлените и посещение на плажа Boulders за наблюдение на пингвини;
 • Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун с включена дегустация на вино;
 • Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата;
 • Представител от България по време на цялото пътуване при минимум 18 туриста;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 10 000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева (заплащат се предварително от България);
 • Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва:
 • 30$ на човек - цена за еднократно влизане в Зимбабве;
 • 45$ на човек - цена на двукратна виза (само ако посетите Ботсвана ИЛИ о-в Ливингстън);
 • Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР – 50 лева (заплащат се предварително от България);
 • Еднодневно сафари до Ботсвана и Природен парк Чобе от хотела в района на водопада Виктория – 200 евро (заявява се и се заплаща предварително от България);
 • Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 165$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Бънджи скок над водопада Виктория – 149$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 70 евро (заплащат се предварително от България);
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 560 евро.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 18 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 2000 лв.;
 • Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.72 лв;
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;
 • Срокове за анулации и неустойки: при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията; при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да пътува, сумата за издаването на виза НЕ се възстановява;
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 16.08.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците;
 • Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност!


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Международен паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане;
 • За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • Туристическа виза за ЮАР;
 • За посещаваните страни няма санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR