Великден в Загреб

Загреб

Загреб Загреб (Аграм през австро-унгарския период) е столицата, както и най-големият град на Хърватия. Наброяващ почти 800 хиляди души, градът е разположен в северозападната част на държавата покрай бреговете на река Сава. Обединява в едно политическо, икономическо и научно развитие, както и съчетава култура и забавление. Именно затова е и едно от най-посещаваните места в Източна Европа. Загреб се дели на Стар (Горен) и Модерен (Долен) град, които се срещат около площада "Бен Йелачич" и са свързани чрез фуникуляр. Горният град е дом на Парламента, няколко министерства, Президентството на републиката, Държавната Сметна палата и някои интересни църкви и музеи. Всички тези сгради, включително и катедралата "Света Богородица" са били реставрирани след голямо земетресение през 1880 година. Тук се намира също и улица "Ткалчичева", чиито две страни са препълнени с кафенета и местни жители. Модерния град пък е обсипан с паркове, ресторанти и театри. Още места, които си заслужава да се посетят са : църквата "Свети Марк", най-големият парк на дестинацията "Максимир", някогашния вход на града - Каменната порта, чиято статуя на Дева Мария се смята , че притежава чудодейни сили и музея "Мимара" с над 3500 произведения на изкуството. Други по-важни музеи са Археологическият, Музеят на съвременното изкуство и Музеят на разбитите сърца. В никакъв случай не трябва да пропускаме и Ботаническата градина с нейните 10 хиляди вида растения, датираща още от 1890 година. Важно е да се отбележи също и че по проектите на едни и същи хора са строени сградите на Националния театър в Загреб и Народния теарът в София, а именно австрийските архитекти Хелмер и Фелнер. Може да се каже , че града е най-малко пренаселен през лятото, когато местните хора отиват на почивка на морето и затова тогава е най-подходящото време за посещение; тогава също падат и най-много дъждове. Казват, че атмосферата на Загреб е опияняваща - може би заради спокойствието и очарованието на каменните улички , осветени с газови фенери и че определено е място, което си заслужава да се посети поне няколко пъти.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Загреб – Тракошчан – Вараждин – Загреб – Плитвички езера – Загреб – София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
385 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Четиридневна

Цена: 385 лв.

1 ден 01.05.2021 София – Загреб
Отпътуване от София в 6.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут София - Белград - Загреб. Вечерна пешеходна разходка в Загреб: централният площад "Бан Йелачич", Старият град със средновековните квартали Каптол и Градец; Катедралата; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата "Св. Марко"; Парламентът. Свободно време. Настаняване. Нощувка.

2 ден 02.05.2021 Загреб – Тракошчан – Вараждин – Загреб
Закуска. Свободно време за шопинг или посещение на някои от многобройните галерии и музеи в Загреб (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до замъка "Тракошчан" и Вараждин: посещение на реставрирания средновековен замък "Тракошчан", изграден като укрепление по северозападната хърватска граница през XIII век. Следобед пешеходна разходка и свободно време във Вараждин, един от най-добре запазените барокови градове на Хърватия. Връщане в Загреб. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

3 ден 03.05.2021 Загреб – Плитвички езера – Загреб
Закуска. Свободно време в Загреб (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до Национален парк "Плитвички езера" – една от най-красивите местности в Хърватия: разходка по един от туристическите маршрути за разглеждане на Долните езера с най-високия в Хърватия водопад - Велики слап (препоръчва се носенето на удобни спортни обувки). Връщане в Загреб късния следобед. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

4 ден 03.05.2021 Загреб – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“).

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;
 • Пешеходна разходка в Загреб;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • При необходимост - PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код";
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс".

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Вечери;
 • Екскурзия до замъка Тракошчан и Вараждин;
 • Екскурзия до Национален парк "Плитвички езера";
 • Входни такси за замъка Тракошчан (40 HRK), Национален парк "Плитвички езера" (100 HRK, 250 HRK в периода от юни до септември включително);
 • Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание;
 • Градски транспорт (билетите за дневния градски транспорт в Загреб са на цена от 10 HRK, за нощния - 15 HRK);
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Ученици и студенти - минус 10 лв.;
 • Допълнително легло в двойна стая (дете до 10 години) - минус 75 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 90 лв.;
 • Екскурзия до замъка "Тракошчан" (без включена входна такса) и Вараждин, при минимум 20 записани туристи - плюс 45 лв.;
 • Екскурзия до Национален парк "Плитвички езера" (без включена входна такса), при минимум 20 записани туристи - плюс 45 лв.;
 • 2 вечери в ресторанта на хотела, при минимум 18 записани туристи (услугата се потвърждава само при предварителна резервация, няма възможност за записване на място) - плюс 48 лв.

Забележки:

 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи;
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации;
 • Допълнителна услуга - вечери в ресторанта на хотела се потвърждава на посочената цена само при предварителна заявка! Няма възможност за записване на място;
 • За посещение на Национален парк „Плитвички езера“ се препоръчва носенето на удобни спортни обувки. Съветваме да си носите слънцезащитен крем за слънчево време и дъждобран или чадър при дъждовно време;
 • Часово време: България 12 ч.; Хърватия, Сърбия 11 ч.;
 • Валутен курс: 1 евро = 7,4 хърватски куни;
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Полезна инфорамция:
Необходими документи:
 • Лична карта с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Хърватска няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител