Бисквитки

СПА Уикенд в с.Баня

Банско

Банско Банско е град, разположен в Югозападна България. Градът се намира в подножието на Северен Пирин. Климатът е планински, което позволява задържане на снега от декември до април. Надморската височина на Банско е 927 метра. Населението на града наброява около 8 300 души.
Забележителностите, които посетителите на Банско могат да посетят са църквата Света Троица, която е строена през XIX век. Мястото за храма е било предоставено от площи на местни жители на града. В кулата на църквата има часовников механизъм , който и до днес работи. Механизмът на самия часовник тежи около 500 килограма. Той е създаден от банския майстор Тодор Хаджи Радонов, създател на часовници и в Петрич, Благоевград и на ред други места. Метоха в Банско е с постоянна експозиция от 1986 година. Иконната зала там е изцяло изпълнена от оригинални икони на зографи от банската школа. Изложбата е разделена в три зали като в първата са изложени ктиторите, във втората е представено ателие с инструментите на майсторите и чираците и в третата зала са горепосочените икони. Църквата Успение Богородично е построена около XVI-XVIIвек. Твърди се, че това е най-старата църква в региона и е била обградена с борови насъждения. Къщата музей на Никола Вапцаров е превърната в музей през 1952 година. Името на къщата идва от семейството, което е живяло в нея. В нея могат да се видят експозиции изобразяващи по етапно живота на поета-революционер. Къща музей Неофит Рилски е открита за посещение от туристи през 1981 година, когато се е чествала и 100 годишнина от смъртта на Неофит Рилски. Къщата, в която е роден игумена на Рилксия манастир показва експозиции от неговия живот и този на семейство му. Селскостопанската част на къщата сега е превърната в експозиции от документи, един от които доказва че Неофит Рилски е родом от Банско. Банско е град с интересни забележителности и прекрасни условия за практикуването на зимни спортове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Благоевград - Баня - Разлог - Банско - София

» Отпътуване на:
27.09.2024

» Цена:
299 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 27.09.2024

Престой: Тридневна

Цена: 299 лв.

1 ден 27.09.2024  София – Благоевград – с. Баня
Отпътуване в 07:30 ч. от гр. София в посока Благоевград. Пристигане в  главния икономически, културен и образователен център на Югозападна България - Благоевград. Ще посетим природната гордост на града- парк Бачиново. Разположен в полите на Рила покрай р.Бистрица, паркът предлага красива природа, многобройни кътчета за отмора,  разходки, спорт и забавления: езеро в центъра на парка, в което плуват лебеди и патици, Алея на здравето, площадки за спорт, въжен парк, зоокът. След срещата ни с прекрасните рилски гледки ще слезем във  възрожденския квартал Вароша и мраморния център на Благоевград. Ще имаме време за раазходка и обяд.
Около 13,00ч. отпътуване   за с. Баня. Настаняване  в Апарт хотел Севън Сийзънс, който се намира в красивата Разложка котловина, далеч от градския шум и забързаното ежедневие. Геотермалната минерална вода, с която е захранен хотелът,  го прави идеално място за различни водни процедури и терапии. Комплексът  разполага със закрит минерален басейн с постоянен приток на минерална вода с температура 33 градуса, джакузи с минерална вода, сауна, парна баня, масажна стая.
Свободно време за разходки сред природата и  възможност за ползване на СПА центъра. Вечеря. Нощувка.

2 ден 28.09.2024  с. Баня - Разлог- с. Баня
След закуска ще имаме възможнност за  полудневна разходка до град Разлог, който до 1925г. се е наричал Мехомия. Ще се изкачим по панорамната алея Стъпалата, която ще ни отведе до хълма Голак с 12-метрова панорамна кула. Ще посетим и Историческия музей на града. Връщане в хотела за ползване на СПА процедурите. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден 29.09.2024  с. Баня – Банско - София
Закуска. Свободно време за разходка или  ползване на СПА центъра. Освобождаване на хотела в 12:00 ч. и отпътуване за град Банско – люлка на  българщината през Възраждането, а днес най-добрият ски-курорт на Балканския полуостров.  Свободно време за обяд, след което ще посетим Информационния център, отворил  врати през 2016г., за да научим  любопитни и важни неща за природата на Национален парк Пирин.  Ще се разходим из града, родно място на много бележити българи и ще посетим църквата Света Троица. Около 16.00ч. отпътуване за София. Пристигане на пл. Сточна гара вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в района на с. Баня / Разлог /;
 • Туристическа програма в Баня, Разлог и Банско;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти;       
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни -  минус 40 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 80 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата в зависимост от метеорологичните условия;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител