Бисквитки

Шопинг в Люлебургаз, Текирдаг и Чорлу

Чорлу

Чорлу Чорлу е град в Турция, които се намира в провинция Текирдаг. Населението на града е над 227 000 души. Градът се намира в региона на Мармара. Надморската височина е 161 метра.
В древността местността е била с името Циралум и е била Фригийска колония. Впоследствие градът е бил под владение на много народи – римляни, персийци, гърци и други. Разположението на града благоприятствало устройството му като отбранителен пункт по римско време. След това градът бил напълно превзет от османският султан Мирад I и всички военни съоражения били разрушени. Градът също е известен с това, че владетелят Баязид II бил повален от собствения си син за трона. В по-скорошната история на града, той е бил владение и на България през 1912 година, след това през 1920 година е окупиран от гърците и недълго след това през 1923 година става част от република Турция.
Различните народи живяли в града са оставали своя почерк и влияние върху архитектурата и културата в Чорлу. Забележителностите, които туристите могат да посетят са Старинният затвор и Старинната газостанция, архитектурата на сградите също представлява интерес за посетители на града. Чорлу е град, който има какво да покаже на своите туристи и поради близостта си до Истанбул се е превърнал в много удобна дестинация за разходка и пазаруване.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Люлебургаз - Текирдаг - Чорлу - София

» Отпътуване на:
30.08.2024

» Цена:
279 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 30.08.2024

Престой: Тридневна

Цена: 279 лв.

Програма за хора, които обичат шопинга или които искат да се разходят до съседна Турция , да похапнат Турски специалитети и възможност за плаж!

1 ден 30.08.2024 София - КПП Кап. Андреево – Люлебургаз - Текирдаг
Отпътуване от гр. Ботевград в 03:00ч. и гр. София в 4:00 ч. за Р. Турция по маршрут Пловдив - Капитан Андреево. Преминаване на границата и отпътуване за Люлебургаз. Пристигане в града. Древното име на Люлебургаз е Бергула. Свободно време в центъра за покупки в някои от най-добрите турски магазини- T-SHOP, KARPA MAVI, KOTON, LCWaikiki, DEFACTO, FLO, и др. Свободно време за обяд. Посещение на МОЛ 39 BURDA в Люлебургаз. Отпътуване за Текирдаг, разположен на брега на Мраморно море. Настаняване в хотел в района на Текирдаг. Свободно време за разходка на крайморския парк, където може да хапнете риба и други вкусотии в крайбрежните ресторантчета. Нощувка.

2 ден 31.08.2024 Текирдаг
Закуска Свободно време за шопинг или по желание трансфер до плажовете на Текирдаг, където ще имате възможността да се насладите на прекрасното Мраморно море. След обяд посещение на МОЛ ,,TEKIRA” и центъра на града, от където бихте могли да закупите стоки от реномирани турски  и световни марки. Нощувка.

3 ден 01.09.2024 Текирдаг – Чорлу - София
Закуска. Посещение на  Аутлет център ТАС, където може да си закупите чаршафи, олекотени завивки, хавлии и хавлиени кърпи, пердета, стъкло, порцелан и мн.др. Отпътуване за Чорлу. Ще посетим неделния  пазар, от където ще можете да си напазарувате домашни потреби , плодове, зеленчуци, ядки, маслини и др. Отпътуване за България в ранния следобяд. Пристигане в София и Ботевград късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувка със закуска в хотел *** в района на Текиртаг;
 • Туристическа програма в Люлебургаз;
 • Туристическа програма в Текирдаг;
 • Шопинг програма в Чорлу;
 • Всички гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Входни такси за посещаваните музеи;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 40 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 100 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Турция няма визови изисквания.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител