Шопинг в Чорлу и Одрин

Чорлу

Чорлу Чорлу е град в Турция, които се намира в провинция Текирдаг. Населението на града е над 227 000 души. Градът се намира в региона на Мармара. Надморската височина е 161 метра.
В древността местността е била с името Циралум и е била Фригийска колония. Впоследствие градът е бил под владение на много народи – римляни, персийци, гърци и други. Разположението на града благоприятствало устройството му като отбранителен пункт по римско време. След това градът бил напълно превзет от османският султан Мирад I и всички военни съоражения били разрушени. Градът също е известен с това, че владетелят Баязид II бил повален от собствения си син за трона. В по-скорошната история на града, той е бил владение и на България през 1912 година, след това през 1920 година е окупиран от гърците и недълго след това през 1923 година става част от република Турция.
Различните народи живяли в града са оставали своя почерк и влияние върху архитектурата и културата в Чорлу. Забележителностите, които туристите могат да посетят са Старинният затвор и Старинната газостанция, архитектурата на сградите също представлява интерес за посетители на града. Чорлу е град, който има какво да покаже на своите туристи и поради близостта си до Истанбул се е превърнал в много удобна дестинация за разходка и пазаруване.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
Ботевград - София - Одрин - Чорлу - Ботевград

» Отпътуване на:
08.02.2020
30.05.2020
27.06.2020
29.08.2020

» Цена:
130 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 08.02.2020

Престой: Двудневна

Цена: 130 лв.

1 ден Ботевград – София - КПП Кап.Андреево – Одрин
Отпътуване от гр.Ботевград в 4:00 ч. и от София в 5:00 ч. в посока Пловдив - Капитан Андреево. Пристигане в гр. Одрин преди обяд. Разходка във Втората османска столица след Бурса, известна като града на пехливаните и плодородието. Градът е основан  от  римския император Адриан под името Адрианопол. През  вековете, градът е попадал под властта на българи, кръстоносци, турци, гърци и руснаци. По–късно за столица на Османската империя е избран Истанбул и Одрин  се  превръща  в живописна  провинция. Тук се намират две български църкви - "Св. св. Константин и Елена” и "Св. Георги", както и втората по големина джамия в Турция "Селимие", известна с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната. Посещение на Музея на Балканската война, който се намира на най-високата точка на града. В него се съхраняват множество документи, оръжия и униформи на участващите във войната. Пред музея се намира паметника на Шукри паша, който е бил командир на гарнизона на Одринскта крепост по време на Балканската война. Посещнение на българската църква "Св. св. Константин  и Елена", която е отворена за посещение на туристи. В близост до църквата се намира и борсата, където ще можете да си закупите баклави, локуми, кори за баница, както и перилни препарати на ниски цени. След това се отправяме към района на най-красивата джамия, великолепното творение на архитекта Мимар Синан. Настаняване в хотел ***. Свободно време за шопинг по търговските улици на Одрин. Нощувка.

2 ден Одрин – Чорлу - София - Ботевград
Закуска. Отпътуване за Чорлу където ще се насладите на пазаруването на различни стоки от високо качество и на добри цени. Посещение на Аутлет център ТАС, където може да си закупите чаршафи, олекотени завивки, хавлии и хавлиени кърпи, пердета, стъкло, порцелан и мн.др. Посещение на МОЛ "Орион", хипермаркет Кипа. Отпътуване за София и Ботевград. Пристигане късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Одрин;
 • Туристическа програма в Одрин;
 • Туристическа програма в Чорлу;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец"  с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните музеи;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 36 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR