Бисквитки

Сапарева баня и Седемте Рилски Езера

Паничище

Паничище Паничище е село, разположено в Южна България, в община Сапарева Баня, Кюстендилска област. Селището се намира в Рила планина на 1400 метра надморска височина, като до там се стига по стръмен път.
Курортното селище се намира в непосредствена близост до Рила планина. В близост до и в  самото Паничище има много почивни бази, хижи, спа хотели и други. Изградена е и ски писта с влек, което предразполага развитието на зимните спортове в региона. Паничище се явява и отправна точка на пешеходните маршрути за хижите Пионерска, Ловна, Скакаквица и може би хижата, която представлява най-голям интерес за посетителите на областта е именно Рилски езера. Като именно по този маршрут от 2009 година насам функционира седалков лифт, който помага да се пропусне най-стръмния участък по маршрута към изкачването на Седемте Рилски езера. Капацитетът на лифта е 700 души на час.
Паничище е малко селище, което е известно с близостта си до красивите места на Рила планина и най-вече с това, че се явява отправна точка на маршрута за Седемте Рилски езера.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Ресиловски манастир - Водопад Горица - Сапарева Баня - Паничище - Рилски езера - София

» Отпътуване на:
27.07.2024

» Цена:
180 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 27.07.2024

Престой: Двудневна

Цена: 180 лв.

1 ден 27.07.2024 София – Ресиловски манастир – водопада Горица – Сапарева баня - Паничище
Отпътуване от гр. София в 7:30 ч. по маршрут София –Дупница – Ресиловски манастир.  Манастирът е разположен в северозападното подножие на Рила планина.  Сведения за духовен живот на това място датират от началото на XX в., когато в него се е заселила подвижницата Елена, известна със строгото си отшелничество. Изграждането на храма, "Покров на Пресвета Богородица“  започнало през 1932 г. Средствата за построяването на храма са дарение от множеството благочестиви християни от различни краища на страната. Самият цар Борис III дарил немалка сума парични средства. Храмът е завършен през 1940 г. и тържествено осветен от Негово Преосвещенство Знеполския епископ Флавиан. Днес манастирът е разширен, обновен и съхранява ценни икони, донесени от Зографския манастир, както и частици от мощите на няколко светци.
Посещение на водопад  Горица или както още е известен, Овчарченският водопад.  Водопадът е образуван по течението на р. Горица, като височината му е цели 39 метра. Пейзажът представлява съчетание от буйна падаща вода, красива зеленина и величествени скали. Отпътуване за Сапарева баня – древното селище Германея. Градът е известен с горещите си минерални извори. Тук се намира единственият не само в България, но и на територията на континентална Европа гейзер – фонтан с температура 103° С . При археологически разкопки в района са открити паметници от тракийската древност, които свиделстват, че траките са оценили лечебните качества на бликащите минерални извори. Свободно време за обяд и плаж на минералните басейни в града.
Отпътуване за планинския курорт Паничище. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка  в  живописния район. Вечеря. Нощувка.

2 ден  28 юли 2024 г.  Паничище – Седемте Рилски езера - София
Закуска. Изкачване с лифт до хижа “Рилски езера”, разположена под първото от Седемте Рилски езера. Седемте рилски езера е група езера с ледников произход, разположена в планината Рила. Езерата са разположени стъпаловидно между 2095 и 2535 m н.в. Заемат вдлъбнатини по склона на планината, като отделните езера са свързани помежду си чрез малки поточета. Разходка до Петото езеро – “Бъбрека”. При желание и възможност изкачване до Езерния връх, откъдето се открива красива панорамна гледка към Седемте езера. Късно следобяд  отпътуване за гр. София. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел ***  в района на Паничище;
 • Посещение на водопад Горица;
 • Посещение на Ресиловски манастир и  Сапарева баня.;
 • Разходка до  Седемте Рилски езера с планински водач;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
 • Билет за лифта – около 30 лв., заявява се предварително;
 • Входен билет за минералния плаж – около 15 лв. ;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни - минус 70 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - не се предлага


Забележки:

 • Минимален брой туристи: 35 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане десет дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • При лоши метерологични условия изкачването до Рилски езера може да е ограничено.;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител