Почивка в Черна Гора - Hotel Korali 2*

Будва

Будва Будва е град, разположен на адриатическото крайбрежие на Черна гора. Населението на града е почти  11 хил. жители. Той е административен център на едноименната община с население близо 16 хил. души през 2003г. Бреговата ивица около Будва се нарича Будванска ривиера и се намира в централното крайбрежие на Черна гора. Районът  около Будва  е бил населен още от дълбока древност. Според местна легенда градът е основан от Кадмус, финикиец, който е бил заточен в  Тива и след напускането и той и жена му Хармония намират подслон тук. Градът е бил част от Римската империя, Венеция, Австро- Унгария, от 1944г. е част от Югославия, а от 2006г. официално е в пределите на Черна гора.
Градът е известна туристическа дестинация и привлича туристите с плажове, нощния си живот и средиземноморската си архитектура. В миналото старият град Будва е бил на малък остров, който впоследствие се е свързал със сушата с пясъчен провлак и се е превърнал в полуостров.  Заобиколен е от укрепления от XV в. с порти, кули, и крепостни стени. Има пет входа към Стария град, където можете да се насладите на тесните улички и паметниците на средновековната култура. Повечето  сгради в Стария град са строени по венециански дизайн, както и трите основни църкви, намиращи се там- „ Свети Иван”, „Дева Мария от Пунта” и „ Света Троица”.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Осемдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Сутоморе - Будва - Котор - Бар - Шкодренскo езеро - Дубровник - Подгорица - София

» Отпътуване на:
26.06.2021

» Цена от:
525 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 26.06.2021

Престой: Осемдневна

Цена от: 525 лв.

1 ден София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Сутоморе
Отпътуване от София в 06:00 часа от стадион „В.Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Сутоморе /Черна гора/. Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньоните на реките Тара и Морача,покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Пристигане в курорта вечерта.Сутоморе е курортно селище на Ядранско море в Черна гора. Намира се в близост до живопистната Будва и красивото Шкодренско езеро. В миналото е било под венецианско управление, познато с името Спица. Днешния курорт е популярен с 2 км дългия си пясъчен плаж, чистата вода и активния нощен живот. По продължение на приятната крайбрежна алея са разположени множество магазини, кафенета,клубове и ресторанти. Настаняване в хотел „Korali” 2*. Вечеря. Нощувка.

2 ден Бар
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта. Късния след обяд – БОНУС - посещение на град Бар /включено в цената/. Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и тюркоазено синьото море. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света с дървета над 2000 години. В новата част на Бар ще видим пристанището, резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна алея, покрай църквата със златните кубета. Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Дубровник
Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива на Котор с ферибот при Лепетане-Каменари. През Херцег Нови и граничния пункт, покрай старинното градче Цавтат и курорта Млини достигаме до Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва пешеходна обиколка на най-интересните забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с катедралата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Пристанището. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание. При обиколката обектите се показват отвън и може да се посетят в рамките на свободното време/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

4 ден Вирпазар - Шкодренско езеро
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/- Екскурзия до Национален парк „Шкодренско езеро“ и Вирпазар. Отпътуване за Вирпазар – малко градче с 300 жители на брега на най-голямото и красиво езеро на Балканите. Красотата на Шкодренското езеро се дължи на изобилието от богата флора и фауна, както и на множеството полуострови и заливи по живопистния му бряг. Площта му е 40 000 хектара, а средната дълбочина 6 метра. През лятото температурата на водата е 27 градуса и е истинско предизвикателство за многобройните туристи тук. Възможност за плаване с лодка по езерото, покрай крепостите Лесендро и Жабляк Църноевича, следвайки красивите извивки на реката. /тура с лодката е около 2 часа/.След лодката - свободно време във Вирпазар, малко но впечатляващо селище в сърцето на район Крмница в община Бар. Старата част е свързана чрез мостове по реките Oраовщица и Вирстица, след което започват да го наричат "град на три моста". Първото споменаване на Вирпазар датира от 13 век. В далечни времена селището се основава покрай речен водовъртеж, където хората идвали с малки речни лодки, за да посетят местния пазар. Връщане в хотела в Сутоморе след обяд. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време за почивка и плаж в курорта Сутоморе.

6 ден Котор
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора,не напразно наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. Тиват е крайбрежен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Името му датира от трети век пр. Хр.Според повечето източници, то идва от старата илирийска кралица Теута, която е имала лятна резиденция в района. Бързото развитие на Тиват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската империя се построява военноморски арсенал. В наши дни новият собственик на базата я превръща в луксозна марина за големи яхти, около която израстват модерни хотели и луксозни заведения Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова: Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират вкусни морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата /таксата за лодката се заплаща на място/. Отпътуване за Котор -Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

7 ден Будва
Свободен ден за почивка и плаж в Сутоморе. или по желание /срещу заплащане/ полудневна разходка с възможност за шопинг до Будва - метрополисът на Черна гора. С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободно време за последни покупки. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

8 ден София
Ранна закуска. Отпътуване за България. Пътуването минава през живописния каньон на река Морача и покрай каньона на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на река Ибър. По пътя до границата с България ще имаме още 2 спирки – 1 в района на Тръстеник и 1 преди Калотина. Пристигане в София около полунощ.Хотел “Korali” 2* - ваканционен комплекс е разположен директно на 2-километровата пясъчна плажна ивица на Сутоморе. Съоръженията включват голям ресторант, както и дневен бар в хотела и на плажа. На разположение също така има много спортни и развлекателни съоръжения. Заобиколен е от красива градина със средиземноморска растителност и има голям удобен паркинг. Хотела разполага с 280 стаи, разпределени в 3 корпуса, по-голямата част от които са с директен или частичен морски изглед. Всяка стая в хотел Korali разполага със самостоятелен балкон, климатик, минихладилник, сателитна телевизия. В ресторанта можете да се насладите на черногорски ястия, като той е климатизиран и разполага с тераса. Ястията се предлагат на шведска маса. Безплатен достъп до Wi-Fi е на разположение на рецепцията на хотела. Плажната ивица пред хотела е добре уредена с чадъри и шезлонги /срещу заплащане/, бар на плажа и възможност за ползване на водни колела. От двете страни на чадърите е обособена зона за свободно безплатно ползване на плажа.


Дати и цени:
*Публикуваните в сайта цени са промоционални и са валидни до изчерпване на наличния брой помещения, на промоционална цена!

Цена на човек, за пакет, в лева със закуска и вечеря
Гарантирани стаи
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ОЧАКВАЙТЕ СКОРО
На човек в двойна стая - -
3-ти възрастен в двойна стая - -
 Дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни без ползване на отделно легло  - -
Дете от 2-12 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло - -
Единично настаняване - -

За повече комбинации и вариации се свържете с нас на тел: 02/441 01 44; 02/441 00 21; 02/441 01 51.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 7 нощувки с 7 закуски и 7 вечери на шведска маса в хотел “Коrali” 2** в Сутоморе;
 • БОНУС: Посещение на новия и стария град Бар;
 • Пътни, магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Билет за корабче до остров Локрум – 150 хърватски куни – двупосочно за самостоятелно посещение;
 • Разходка с лодка до остров Богородица на скалата при Пераст– 5 евро /заплащат се на място на лодкаря/;
 • Курортна такса – 10,50 евро възрастен, деца до 12 год. – 7 евро за целия престой /заплащат се задължително на място/;
 • Ползване на чадъри и шезлонги на плажа, заплащат се на място – цена от 5 евро в зависимост от сезона на сет /2 шезлонга + 1 чадър/;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
           - Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 200 HRK;
           - Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK;
           - Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK;
           - Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 25 HRK;
           - Стария град Будва – 1 евро;
           - Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 3,5 евро;
           - Катедралата Св. Трифон в Котор: вход за индивидуални туристи – 3 евро;
           - Стария град Котор – 1 евро;
           - Крепостна стене Котор – 8 евро.
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 30 лева на човек;
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години – 8 лв;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Доплащане:
 • Целодневна екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 25 евро /входните такси на музеите в Котор и Пераст се заплащат на място в обектите/;
 • Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод на български език, включени фериботни и пътни такси – 35 евро /входните такси на музеите в Дубровник се заплащат на място в обектите, тръгването за Дубровник е рано сутринта/;
 • Полудневна екскурзия до Шкодренското езеро и Вирпазар с включени такси и разходка с лодка по езерото – 30 евро;
 • Полудневна екскурзия до Будва с посещение на стария град и крепостта – 10 евро.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40;
 • Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени по тази програма.По изключение Туроператора може да промени цената само при драстично увеличение на цените на  горивата, включително и за вече резервирани пакети;
 • Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки;
 • Не се гарантира настаняване в стаи изглед море, настаняването става в зависимост от свободните наличности на хотела;
 • Анулационни срокове и неустойки: при анулация до 45 дни преди настаняване – неустойка в размер 10 % от цената на пакета; при анулация от 44 до 25 дни преди настаняване – неустойка в размер 30 % от цената на пакета; при анулация от 24 до 14 дни преди настаняване – неустойка в размер 60 % от цената на пакета; при анулация под 14 дни преди настаняване – неустойка в размер на 100 % от цената на пакета;
 • При заявяване и заплащане на 3 екскурзии Дубровник, Котор и Шкодренско езеро от България – БОНУС: Полудневна екскурзия до Будва;
 • Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи. Деца до 12 години ползват 20 % отстъпка от екскурзиите;
 • Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/;
 • Черна гора – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/;
 • За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За посещаваните страни няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".


КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител