Почивка на Охридското Езеро

Охрид

Охрид Охрид е град, разположен в югозападната част на Република Македония. Намира се на брега на едноименното езеро. Климатът в града е преход между континентален и средиземноморски тип климат. Този климат се характеризира с много валежи през зимата и дълго и сухо лято. Охрид се намира на 687 метра надморска височина. Населението на града е малко над 42 000 души.
Град Охрид през години се е превърнал в туристически център от международно значение. Най-интересното място, което привлича най-много посетители в града е Охридското езеро. Намира се между Република Македония и Албания и представлява най-голямото и дълбоко езеро в Егейската зона. Дължината на езерото е приблизително 30 километра, широчината е 14 километра, а дълбочината е около 164 метра. На брега на езерото се намира църквата „Йоан Канео”, която се е превърнала в символ на града. Църквата датира от XIII век и впечатлява посетителите си с прекрасна архитектура. В близост до Охридското езеро се намира манастир „Свети Наум”. Счита се, че е построен през края на IX век от ученика на Кирил и Методий-Наум. Вдясно от манастира се намират и неговите покои. Манастирът е изографисан и снабден с нов иконостас през XVIII век.  През XIX век манастирът изгаря почти напълно, след което той е реставриран и приема днешния си вид. Манастирът е един от най-посещаваните в Македония защото се смята , че помага на хора с психични заболявания. Управлява се от Дебърско-кичевската митрополия. Всяка година на 20 юни в манастира се чества празника -  Денят на Свети Наум. Охрид е красиво място, което оставя в посетителите си само добри спомени.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Шестдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Охрид - Манастир "Св. Наум" - Струга - Охрид - Скопие - София

» Отпътуване на:
28.08.2020

» Цена:
420 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 28.08.2020

Престой: Шестдневна

Промоционална цена до 02.05.2020: 395 лв.

Стандартна цена: 420 лв.

1 ден 28.08.2020  София – Охрид
Отпътуване от София в 07:00 ч. в посока ГКПП „Гюешево” – Охрид. Посещение на Билянините извори. Древни легенди разказват, че ако се обиколи три пъти извора обратно на  часовниковата стрелка, човек остава дълго време красив и млад. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

2 ден 29.08.2020  Охрид
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу допълнително заплащане) полудневна пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод. Посещение на – паметника на „Св. Св. Кирил и Методий”, площада и пристана на града, паметника на „Св. Климент Охридски”, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата „Св. Богородица Перивлепта”, Самуиловата крепост, църквата „Св. Климент” (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, църквата „Св. Йоан Канео”, Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време за обяд. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден 30.08.2020 Охрид – Манастир „Св. Наум”
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу допълнително заплащане) полудневна екскурзия до манастира „Св. Наум” с местен екскурзовод. Манастират е разположен в югоизточната част на Охридското езеро върху малко плато над изворите на р. Дрин, само на 30 км от гр. Охрид. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя - чудотворец Свети Наум и параклиса "Света Петка" със светената вода. Възможност за разходка с лодка в района на манастира или свободно време за разходка, почивка и обяд в парка около манастира. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден 31.08.2020 Охрид – Калище - Струга
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу допълнително заплащане) полудневна екскурзия до гр. Струга и Калище. Посещение на скалната църква "Св. Богородица” с женския манастир в с. Калище. Посещение на гр. Струга, разположен от северната страна на Охридското езеро, на двата бряга на р. Църни Дрин. Разглеждане на гр. Струга – търговската улица, къщата на братя Миладинови /само отвън/, изтичането на р. Църни Дрин от Охридското езеро. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден 01.09.2020
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

6 ден 02.09.2020 Охрид – Скопие – София
Закуска. Отпътуване за столицата на Република Северна Македония – Скопие. Възможност за посещение на църквата „Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев, каменния мост над р. Вардар, катедралния храм "Св. Климент Охридски", площад Македония, Къщата на майка Тереза и др. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за България. Пристигане в гр.София късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 5 нощувки с 5 закуски и 5 вечери в хотел ***/**** в района на Охрид;
 • Посещение на Билянините извори;
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Скопие;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс, с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Полудневна панорамна и пешеходна разходка в Охрид – 10 лв;
 • Полудневна екскурзия до манастира „Св. Наум” – 10 лв;
 • Полудневна екскурзия до гр. Струга и Калище – 10 лв;
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
            - Скалната църква „Св. Богородица” – 2 лв.;
            - Манастира „Св. Наум” – 2 лв.;
            - Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.;
            - Охрид – Крепостната стена – 2 лв.;
            - Скопие – църквата „Св. Спас” – 4 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни - минус 50 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 150 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Република Северна Македония няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти ,
Уважаеми партньори,

Във връзка с последните събития, свързани с разпространението на Корона вирус, от днес 30.03.2020 г. офисът на Джи Пи Травел БГ ЕООД ще продължи да работи само дистанционно.

Няма да се приемат клиенти в офиса ни на ул. Екзарх Йосиф № 30 от 30.03.2020 до края на Извънредното положение, с цел да се съхрани здравето на хората. Няма да се приемат документи на хартиен или друг траен носител и плащания в брой.

Всички екскурзии до 03.05.2020г. се отлагат до изясняване на ситуацията и овладяване на епидемията.

Апелираме към всички да проявят разум и търпение в тези трудни времена. Ние Ви уверяваме, че сме подготвили най-добрите начини за справяне със създалата се тежка ситуация, съобразно указанията на ЕС , МТ и КЗП за овладяване на кризата в туризма. Всички внесени от Вас депозити няма да се загубят, а ще бъдат компенсирани.

Можете да се свържете с нас по всяко време на служебният е-мейл:

office@gptravel.bg

И на следните телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144

Надяваме се с общи усилия да преодолеем кризисната ситуация и съвсем скоро да се върнем към незабравимите ни пътешествия.

С уважение,
Гълъбин Парушев - Управител