Осми Март в Екохотел Здравец

Пловдив

Пловдив В най-западната част на Горнотракийската низина се намира вторият по големина град в България- Пловдив. Той се разпростира на 101 981 км2 площ, а населението му е около 400хил. души. Пловдив често е наричан „Града на тепетата”, защото е построен в подножието на 7 сиенитни тепета. През града преминава и най- пълноводната река в България- Марица. Климатът е преходноконтинентален характерен за повечето централни и южни части на Европа.
Пловдив е голям и красив град, побрал в себе си история за векове наред. Интересна туристическа дестинация, привлича хора от различни държави и грабва вниманието на мнозина. По търговската улица наричана още „Главната” е основната пешеходна улица в града. Там има многобройни магазинчета, от които може да закупите най-различни стоки, кафенетата и ресторантите също не са малко. За любознателните посетители, Пловдив разполага с немалък на брой музеи. Най-често посещавани са Археологическият и Историческият музей. Могат да се разгледат и Регионалният етнографски музей-Пловдив и Природонаучният музей. Музеят на авиацията също е посещаван.
Античният театър по-известен като Амфитеатърът, посторен в началото на 2 век, с който е известен града, е предпочитано място от посетители. Пловдивските три хълма също не бива да се пропускат. Хълмът с часовниковата кула, Хълмът на изворите и Хълмът на духовете са обявени за природно-защитени територии още през 1995г. Архитектурно-историческият резерват „Старинен Пловдив” впечатлява със своите къщи, строени през периода на Възрождението. За разходка и почивка може да се насладите на спокойната среда, която предлагат първите български паркове- „Цар Симеоновата градина” и „Дондуковата градина”.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Пловдив - Парк Родопи - Белащица - София

» Отпътуване на:
05.03.2022

» Цена:
145 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 05.03.2022

Престой: Двудневна

Промоционална цена до 01.02.2022: 135 лв.

Стандартна цена: 145 лв.

1 ден 05.03.2022  София – Пловдив – парк Родопи
Отпътуване в 07:30 ч. от гр. София, пл. „Сточна гара“ по маршрут: София – Пловдив – парк Родопи.. Пристигане в Пловдив – град  на различни цивилизации и епохи,  с богато културно наскедство и съвременност. Пешеходна обиколка на Стария град, възможност за посещение на Етнографския музейКъщата на Хиндлиян, Античния театър и Епископската базилика. Свободно време за разходка по главната улица на града и за обяд. В ранния следобяд заминаване за парк Родопи, който се намира само на 20 км от Пловдив. Настаняване в Екохотел Здравец, сгушен сред вековните борови гори на Родопа планина. На разположение на гостите на хотела е възстановителния център с плувен басейн, сауна и парна баня. Чистата природа около хотела предлага приятни пътечки за разходка и откъсване от градския стрес. Хотелът разполага със собствено стопанство и дава възможност за закупуване на сирене, кашкавал, колбаси, произведени на място. Вечерта – осмомартенски купон с много музика, веселие  и изненади в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден 06.03.2022 Парк Родопи – с. Белащица – София
Закуска. Свободно време за ползване на възстановителния център и разходка. По обяд – отпътуване за  Белащица - село с над хилядагодишна история, свързано с битката между самуиловите войски и Византия при с. Ключ през 1014 г. Посещение на Белащенския манастир „Св. Георги Победоносец”, изграден през 1020 г. според легендата от византийския военачалник Никифор Ксифий. Опустошен при нашествието на османските завоеватели, опожарен по време на Руско-турската война, днес възстановеният манастир привлича с живописната си архитектура, с красиво подредения двор и целебното аязмо с лековита вода под открития притвор на църквата. Възможност за разходка в парк Чинарите, където расте най-дебелото дърво в България – източен чинар с обиколка на ствола почти 14 м и на възраст около 1100 години. Под клоните на този величествен чинар Пенчо Славейков е написал поемата си „Неразделни”, а Златю Бояджиев  го е увековечил в платната си.  Отпътуване за София. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска  в Екохотел Здравец  *** ;
 • Празнична вечеря;
 • Ползване на басейн, сауна, джакузи, парна баня и интернет;
 • Туристическа програма в Пловдив и с. Белащица;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
          - Етнографски музей в Пловдив  - 6 лв.
          - Античен театър – 5 лв
          - Епископска базилика в Пловдив – 12 лв,  за ученици и студенти – 5 лв.
          - Къщата на Хиндлиян – 5 лв
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2

Отстъпки:

 • Дете до 11.99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус  20 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс  30 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517/05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
 

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител