Никулден в Тутракан

Русе

Русе Русе е най-големия български град разположен по поречието на река Дунав. Намира се в Североизточната част на България. Южно от града е разположен хълмът Саръбаир, а интересното за него е, че там е поставената най-високата телевизионна кула в България - 204 метра. Градът е с площ от 187 кв. км., а надморската му височина е около 100 метра.
Русе е интересен град изпълнен с дългогодишна история, която е рефлектирала и върху архитектурата на сградите в града. Едни от най-ярките забележителности на града са Доходното здание, което в момента заема ролята на Театър. Сградата му е построена през 1902 година. Пантеона на Възрожденците също е едно от забележителните места на град Русе,  той представлява паметник-костница, в който са погребани 39 известни българи като Любен Каравелов, Баба Тонка, Панайот Хитов и други. Римската крепост Сексагинта Приста също привлича вниманието на множество туристи, които са решили да посетят града. Паметникът на Свободата е ключово място за русенци, които често определят своите срещи именно там. Интересно за него е, че фигурите на жената и лъвовете са дело на Арнолдо Цоки, архитект сътворил много паметници като един от тях е този на Цар Освободител. Русе може да предложи на своите посетители много забележителности, които със сигурност ще Ви впечатлят със своята красота и изисканост.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Русе - Тутракан - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
119 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Двудневна

Цена: 119 лв.

1 ден 05.12.2020 София - Русе
Отпътуване от гр. София в 07:00 ч., по маршрута София – Плевен – Русе. Пристигане в Русе. Дунавският град е наричан още Малката Виена, заради архитектурата в централната част в стил барок, рококо и сецесион. Панорамна и пешеходна обиколка в центъра на Русе с възможност за разглеждане на забележителностите – Пантеона на възрожденците, Площада с Паметника на Свободата, Националния музей на транспорта (създаден по повод 100-годишнината на железопътния транспорт в България.), Къща–музей Захари Стоянов, Римската крепост Сексагинта Приста, къщата на Калиопа. Настаняване в хотел в района на гр. Русе. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден 06.12.2020 Русе - Тутракан - София
Закуска. Отпътуване за Тутракан, където ще се включим в празненствата по случай Никулден - празника на рибаря. Тутракан е старо рибарско селище, което в началото на миналия век е имало около 5000 рибари, а рибарският пристан е разполагал с над 1000 лодки. Традиционно празникът започва с литургия в църквата „Св. Николай”, а след това литийното шествие се отравя към брега на Дунава, където се прави възстановка на стар местен рибарски обичай – избор на ватаф. Това е рибарят, който е направил най-добър улов през годината. Ватафът организира риболова, определя кой ще лови риба, кой ще я приготвя за пазара и кой ще прави рибената чорба. Отслужва се водосвет за здраве на тутраканските рибари. Празника продължава с кулинарна изложба. Свободно време за разглеждане на Рибарската махала, крепостта Трансмариска, музеите на града и за обяд.Отпътуване за София около 14,00ч. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района наРусе;
 • Туристическа програма в Русе;
 • Включване в празика по случай Никулден в Тутракан;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
           - Музей на Дунавския риболов и лодкостроене – възрастни 3 лв., ученици и пенсионери – 2 лв.

 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 настанено с двама възрастни – минус 10 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 25 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител