Непознатите Тайни на Джердапска Клисура

Зайчар

Зайчар Зайчар е град в Източна Сърбия, намиращ се много близо до границата с България между реките Бели и Черни Тимок. Административен център е на четири общини и е с население почти 40 хиляди души, от които 95% са сърби, а останалите - македонци, черногорци, българи, цигани и др. Интересен факт за града е, че през 1883г. народът се вдигнал на въстание за присъединяване към българската територия, което за съжаление е путошено по много кръвопролитен начин. Разположен на стратегическо място, тук се пресичат пътищата за Кладово, румънската граница, Парачин, Неготин, Ниш, Княжевец и Видин. Разстоянието от София до Зайчар е около 190 км ако се преминава през Калотина. В града основно преобладават запазени и реставрирани стари сгради, модерни семейни къщи, малки дюкянчета и магазини за топла баница и плескавица. Първото нещо, което трябва да направите там е да посетите останките от крепостта "Феликс Ромулиана", вписана в книгата на ЮНЕСКО, на 11км от района в археологическия комплекс Гъмзиград. Предмети от величествения императорски палат можете да намерите и в Националния музей в Зайчар. Ако обичате да си купувате предмети за спомен от местата, които посещавате, отидете в Местния музей, където има картини от местни художници както и колекции от ковани фенери, виенски мебели и др. Архитектурата на музея оприличава нашата възрожденска такава. Освен обиколката на дестинацията, отделете време за прекрасната комбинация от жива музика в някоя от кафаните и приповдигнатия дух на зайчарите, чието весело настроение е заразяващо.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Ботевград – ГКПП Връшка чука – Зайчар – Майданпек - Лепенски вир – Галерия Мишин - Джердапска клисура – Кладово - Неготин - Ботевград - София

» Отпътуване на:
16.07.2021

» Цена:
229 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 16.07.2021

Престой: Тридневна

Цена: 229 лв.

1 ден 16.07.2021 София - Ботевград – ГКПП Връшка чука – Зайчар – Майданпек
Отпътуване в 6:00 ч. от пл. Сточна гара, бенз. "Лукойл" и от Ботевград в 07:00 ч., през ГКПП Връшка чука към Р. Сърбия и град Зайчар. Кратка разходка в центъра на града, свободно време за снимки, шопинг и обяд. Отпътуване към комплекс Феликс Ромулиана, състоящ се от останките на късноримския укрепен дворец и същевременно мемориален комплекс на римския император Галерий. Площта му е 6,5 хектара, а изграждането му е поръчано от император Гай Валерий Галерий Максимилиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Обектът е заобиколен от защитни стени с двадесет кули и обхваща укрепления, включително вестибюли, преддверия, термални бани, подови мозайки, мраморни форми, скулптури и предмети, изработени от розов гранит и зелен порфир от Пелопонес. Отпътуване към град Майданпек - "златният град" на Сърбия. Посещение на най-красивата и известна до Майданпек пещера - "Райкова", уредена за туристи почти 2 км. с богати сталактити и сталагмити. Тук е най-голямата разкрита мина за мед, сребро и злато в Европа - "РБ Майданпек", където е и фабриката за златни и сребърни накити "Златара Майданпек“. При възможност: разглеждане и покупка на накити от сребро, бяло и жълто злато. Настаняване в хотел в центъра на града. Свободно време. Организирана сръбска вечеря с музика в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден 17.07.2021 Майданпек – Лепенски вир – Галерия Мишин  - Джердапска клисура – Кладово
Закуска. 8:15 ч. отпътуване през долната част на Джердапската клисура. Посещение на археологически музей Лепенски вир, единственият в света музей на открито от времето на стария неолит. Тук са разкрити селища и култови сгради, датиращи от 7000 години преди Христа. Беседа. Впечатляващ и зашеметяващ поглед към Дунав и клисурата от брега на открита галерия "Огън-дърво-камък" - Капетан Мишин брег на чаша домашно кафе и сладки. Пътуване по брега на река Дунав към Кладово през най-красивата и най-голямата клисура в Европа - Джердапска клисура при нейната най-голяма  речна дълбина - Казаните. Фото-пауза в най-тясната и опасна зона - "Дунавския Гибралтар" и древния Траянов път към Кладово. Настаняване в хотела. По желание, с предварителна заявка и срещу допълнително заплащане, разходка с корабче в пролома Железни врата. Вечеря. Нощувка.

3 ден 18.07.2021 Кладово – Неготин - София - Ботевград
Закуска. 9:00 ч. отпътуване за Неготин. Туристическа програма и шопинг пауза в центъра на град Неготин – града на хайдут Велко. Свободно време за обяд. Потегляне през ГКПП - Брегово към България. Пристигане в София и Ботевград вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически  автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Майданпек;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Кладово;
 • Празнична вечеря в ресторанта на хотела с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни  напитки, местно производство и жива музика;
 • Туристическа програма в Зайчар, Кладово и Неготин;
 • Посещение на Феликс Ромулиана;
 • Посещение на археологически музей Лепенски вир;
 • Посещение на открита галерия "Огън-дърво-камък" - Капетан Мисин брег;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Разходка с корабче по Дунав – 40 лв. при минимум 20 записани туристи;
 • Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:

           -  Музей на открито  "Огън-дърво-камък" - Капетан Мисин брег – 4 €;
           -  Античен град Феликс Ромулиана – 300 RSD;

           -  Музея Лепенски вир  – 450 RSD;
           -  Рашкова пещера - 250 RSD;

 • Застраховка  Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от пакетнат цена в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Деца до 11,99 г.. настанени с двама възрастни в стая - минус 30 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 60 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • Възможни са размествания в програмата в зависимост от метеорологичните условия.

Полезна информация:          
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител