Магията на Франция

Париж

Париж Париж е най-големият град и столица на Франция. Градът е разположен в северната част на Франция. Намира се на река Сена. Надморската височина в града е 28-130 метра. Градът се разпростира на 105,4 кв. км. площ. Населението му наброява близо 12 милиона души. Париж е разположен в зоната на Умерения океански климат. Градът е една от най-посещаваните туристически дестинации в света.
Трудно е да се изброят всички забележителности на град Париж. Може би най-известната такава е Айфеловата кула, построена през XIX век по случай отбелязването на сто-годишнината от френската революция. Тя е построена по проект на архитекта Густав Айфел. Кулата е висока 324 метра и до 1930 година е била най-високата постройка в света. Лувърът е друга не по-малко известна забележителност на Париж. Историята на Лувъра започва през 1190 година, в средата на XVI век е завършен като дворец като през годините се добавят и нови пристройки. През 1878 година добива сегашния си вид, а през 1793 година е открит като музей. Музеят съхранява над 35 000 експоната от праисторията до XIX век. Нотр Дам или „Парижката Света Богородица” е красив паметник на културата датиращ от XII век. Нотр Дам е една уникална постройка не само от културна, но и от архитектурна гледна точка. Склуптурите и стъклописа на катедралата са повлияни от натурализма за разлика от по-ранния романтизъм. Размерите на катедралата съща са внушаващи от 130 метра дължина и 50 метра ширина. Сакре кьор или бялата църква е построена през 1914 година. Църквата се намира на хълма Монмантр. Пред входа на църквата има две статуи на френската светица Жана Дарк и краля Слънце Луи XIV. Църквата е построена от специфичен камък, който гарантира белия цвят. Тъй като катедралата се намира на хълма е осигурен лифт за по-лесен достъп до забележителността. Замъкът Версай придобива голяма значителност, през времето когато Луи XIV премества правителството за постоянно във Версай. По-късно, когато дворецът е преустроен и пригоден за живот Кралят слънце заживява там. След тази преустройка дворецът се превръща в един от най-красивите такива в целия свят. Дворецът предлага най-изящните градини, които да покаже на своите посетители. Вътре в самия дворец могат да се разгледат стаите на Краля, автентични мебели, вещи и т.н. Триумфалната арка се намира на площад Шарл дьо Гол. Построена е в чест на всички загинали във войните на Франция. Под самата арка се намира и паметника на незнайния войн. Строежът на арката започва по времето на Наполеон и завършва през 1936 година. Височината й е 50 метра и широчината е 22 метра. Други интересни забележителности, които може да се посетят в Париж са Бастилията, Домът на инвалидите, Шанз-Елизе, Площад Конкорд, улица „Риволи” и много други. Столицата на Франция е град, който може да впечатли всеки свои посетител със своята архитектура и интересни места. 

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Десетдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Виена – Страсбург – Париж – Версай – Замъците по Лоара – Люксембург – Мюнхен – София

» Отпътуване на:
08.07.2022

» Цена:
1199 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 08.07.2022

Престой: Десетдневна

Промоционална цена до 01.05.2022: 1149 лв.

Стандартна цена: 1199 лв.

1 ден 08.07.2022 София – Виена /1000 км/
Отпътуване от Ботевград в 19:00 ч., от София в 20:00 ч. по маршрут София – Калотина – Белград – Будапеща – Виена. Нощен преход.

2 ден 09.07.2022 Виена
Пристигане в австрийската столица преди обяд. Виена е административен, финансов и културен център на страната, световноизвестен музикален център, в който са живели и творили Моцарт, Шуберт, Брамс, Хайдн и Бетовен. Панорамна автобусна обиколка: булевард „Рингщрасе“, построен на мястото на стара крепостна стена, Парламентът с емблематичната статуя на Атина Палада, впечатляващата сграда на Кметството в неоготически стил, Виенската опера в неокласически стил, Природонаучният музей, Музеят за изящни изкуства. С градския транспорт, продължаваме с пешеходна разходка: площад „Мария Терезия“ и продължаваме до Двореца „Хофбург“ - зимна резиденция на Хабсбургите, Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора, Испанското училище по езда. В пешеходната зона продължавамe по луксозните търговски улици „Колмаркт“ и “Грабен“ с известния Паметник на чумата, бароковата църква „Св. Петър“ и влизаме в катедралата „Св. Стефан“ - символ на града. Свободно време за чаша ароматно виенско кафе, поднесено с традиционен виенски щрудел или парче „Захер“, любима торта на виенчаните, приготвена по оригинална рецепта на сладкаря Франц Захер по популярните „Кертнерщрасе“ и „Марияхилферщрасе“. Настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.

3 ден 10.07.2022 Виена – Страсбург /800 км/
Закуска. Отпътуване за френския град Страсбург. Пристигане късно следобед. Страсбург е космополитната столица на Елзас, разположен на левия бряг на река Рейн и нейно пристанище, магичен и многолик, с красиви средновековни къщи, тесни улички и множество канали в стария град, известен като „Малката Франция“ и в новия град – втората столица на Европа, с централите на Съвета на Европа, Европейският парламент и Европейският съд за правата на човека. Вечерна туристическа програма: катедралата „Нотр Дам от Страсбург“, впечатляваща с размери, орнаментика и архитектура, с астрономическия часовник от XVІ век и органа, на който е свирил Моцарт; фото-пауза пред паметника на Гутенберг. Свободно време за вечеря в местен ресторант, където можете да опитате специалитета „Ла Шокрут“ и да се насладите на светлинното шоу, което се организира върху фасадата на катедралата или да станете част от нощния живот и шопинг на френски стоки в център „Халлес“. Нощувка в хотел в района на Страсбург.

4 ден 11.07.2022 Страсбург – Париж /500 км/
Закуска. Отпътуване за Париж, разположен край бреговете на река Сена, известен като „град на светлините“ или „град на любовта“. Панорамна туристическа програма: Люксембургската градина, един от символите на града, построена през 1612 година по заповед на Мария Медичи в Латинския квартал с двореца, където в днешно време заседава Сенатът на Франция и парка, любимо място за разходка на парижани; Парижкият университет, известен като Сорбоната, основан в средата на ХІІ в., считан за един от най-престижните университете в света /отвън/; емблематичната катедрала „Нотр дам дьо Пари“, построена преди повече от 800 години в сърцето на града, впечатляваща с изящна готическа архитектура; Домът на инвалидите от ХVІІ в., построен по нареждане на Луи ХІV, наричан Велики или Кралят Слънце – внушителен комплекс с музеи и паметници на военната история на Франция, посветен на загиналите във войните френски воини /отвън/; Пантеонът в неокласически стил, в чиято крипта се съхраняват тленните останки на велики писатели и учени като Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Пиер и Мария Кюри /отвън/; църквата „Сент Мари-Мадлен“, по-известна като „Мадлената“ /отвън/, Гранд Опера, дело на архитекта Шарл Гарние /отвън/; площад „Вандом“ с хотел „Риц“; площад „Конкорд“, Триумфалната арка; „Лувъра“ /отвън/, площад „Трокадеро“ . Свободно време за разходка „под кестените“ и кафенетата с магазини по булевард „Шан-з-Елизе, един от най-известните булеварди в Париж с кабаре „Лидо“. Настаняване в хотел в района на Париж.

5 ден 12.07.2022 Париж – дворецът Версай – Париж /90 км/
Закуска. Полудневна екскурзия до двореца „Версай“, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, изграден през 1661 г. по заповед на френския крал Луи ХІV, ненадминат шедьовър и до днес с великолепни зали, сред които безспорно се откроява Огледалната зала, подчертаваща величието на краля Слънце, фонтана на Аполон и уникалните дворцови градини, чието изграждане продължило цели четири десетилетия. Връщане обратно в Париж. Разходка на хълма „Монтмартър“. Посещение на римокатолическата базилика „СакреКьор“,в превод „( Пре ) Свято сърце“, откъдето се открива невероятно красива гледка към града. Бохемска разходка до бляскавото кабаре Мулен Руж. Свободно време за чаша кафе на площада на художниците „Тертр“. По желание вечерно изкачване на Айфеловата кула. Нощувка.

6 ден 13.07.2022 Париж – Замъците по Лоара – Париж /500 км/
Закуска. Отпътуване за долината на река Лоара. Посещение на два от най-известните замъци: „Амбоаз“ и „Шенонсо“. Замъкът „Амбоаз“ се намира в едноименния френски град, разположен на река Лоара. Определян е като най-италианският замък във Франция. Негов гост през 1515 г. бил Леонардо да Винчи. В двора на замъка, в малък параклис, може да се види паметната плоча на Да Винчи. Посещение на музея на Да Винчи в Амбоаз. При възможност – посещение на винарна с дегустации и възможност за закупуване на емблематични френски вина.
Отпътуване към замъка „Шенонсо“ - един от шедьоврите на френския Ренесанс. Построен е през ХІ в на река Шер, приток на Лоара, в близост до малкото селце Шенонсо. Там се съхраняват произведения на Рубенс, Ван Лу и други известни художници. Историята на замъка е пряко свързана с живота на няколко жени: Катрин Бриконет, Диан дьо Поатие и Катерина Медичи, поради което е наричан „Женският замък“. Връщане обратно в Париж. Ще се сбогуваме с Париж с вечерна разходка с корабче по Сена /по желание/, която продължава около 1 час в центъра на града, в най-старата част, край островите Ла Сите, на който е възникнал Париж и по-малкия Сен Луи. Нощувка.

7 ден 14.07.2022 Париж – Люксембург /400 км/
Закуска. Отпътуване през Реймс и Мец към държавата Люксембург – най-добрата и предпочитана за живот в ЕС. Пристигане в столицата – град Люксембург. По желание – панорамна обиколка с туристически автобус. Разходката ни ще е с ретроспекция назад във времето и архитектурата: Кметството, Дворецът на Великите херцози (отвън), Катедралата „Нотр Дам” от XVII в., Парламентът, Площадът на армията и крепостните стени, които са включени от ЮНЕСКО в Списъка на световното културно наследство. Миналото си съжителства в хармония с „долния град“, който е модерната част на столицата. Тук се намират сградите на Европейския съд, Секретариатът на европейския парламент, част от Европейската комисия и други европейски институции. Свободно време в центъра на града за шопинг на атрактивни цени, заради ниските акцизи. Възможност за дегустация на прословутите сладкиши и ликьори от боровинки или шестте вида бира местно производство. Нощувка в ройона на Люксембург.

8 ден 15.07.2022 Люксембург – Мюнхен /600 км/
Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Ще пътешестваме през една от най–атрактивните паневропейски пътни артерии: пресичаме Рейн до Карлсруе, минаваме около Щутгард, Улм, Аугсбург и пристигаме в столицата на Бавария. Вечерна фото-пауза пред един от най-модерните и големи символи на Мюнхен – светещият стадион „Алианц-Арена“. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Нощувка.

9 ден 16.07.2022 Един ден в „бирената столица“ на Бавария – Мюнхен
Закуска. Пешеходна разходка /необходимо е ползване на градски транспорт в този ден/: "Мариенплац" с Колоната на Дева Мария, най-старата църква "Св. Петър", Старото кметство, Новото кметство - изключително творение на строителството, църквата "Фрауенкирхе" - превърнала се в символ на Мюнхен, Новата резиденция, Посещение на "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера, любимо място на Хитлер и неговите съратници. Свободно време за шопинг или посещение на музеи. Посещение на BMW Welt център. Световният център на Баварската фирма е ултрамодерна сграда, с авангардна архитектура, изградена от стомана и стъкло. Тук може да видите всички нови модели, да се снимате с тях или дори да ги изпробвате. Отпътуване за България. Нощен преход към София.

10 ден 17.07.2022 Мюнхен – София /1350 км/
Пристигане в София привечер.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел **/*** в района на Виена;
 • 1 нощувка със закуска в хотел **/*** в района на Страсбург;
 • 3 нощувки със закуски в хотел **/*** в района на Париж;
 • 1 нощувка със закуска в хотел **/*** в района на Люксембург;
 • 1 нощувка със закуска в хотел **/*** в района на Мюнхен;
 • Панорамна обиколка на Виена и Париж с екскурзовод на български;
 • Пешеходна разходка във Виена, Страсбург, Париж, Люксембург, Мюнхен;
 • Посещение на дворците „Хофбург“, „Амбоаз“, „Шенонсо“/без включeни входни такси/;
 • Посещение на църквите „Св.Стефан“, „Нотр дам дьо Пари“, „СакреКьор“, „Нотр Дам от Страсбург“, "Фрауенкирхе" ;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Паркинг и чек пойнт за посещаваните градове;
 • Мед. застраховка на "ЗД Евроинс"АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Сити такси за нощувките в посещаваните градове - 10 €;
 • Посещение на двореца „Версай“ (с включен транспорт, такса резервация и входна такса за двореца и градините ) при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи за тази екскурзия е 30. Услугата се заплаща в офиса най-късно 30 дни преди датата на пътуване: възрастни – 80 лв.; деца - 50 лв.;
 • Входните такси за посещаваните по желание туристически обекти по програмата: Двореца „Хофбург“ (комбиниран билет за музея на Сиси, императорските апартаменти и сребърната колекция)- 15 ; за деца /6-18 г./ - 9 ), Айфелова кула (16.30 , за младежи /12-24 г./ - 8.10 , за деца /4-11 г./ - 4.10 за 1 и 2 етаж; 25.50 , за младежи /12-24 г./ - 12.70 , за деца /4-11 г./ - 6.40 за 1, 2 и 3 етаж), за градините на двореца "Версай" (9 ), за замъка "Шенонсо" (14.50 , за ученици и студенти – 11,50 , за деца под 7 г. - безплатно), за замъка "Амбоаз" (13.10 , за студенти – 11.30 ,за ученици - 9.00 , за деца под 7 г. - безплатно); Алианц Арена (Erlebniswelt – 12.00 , за деца 6-13 г. - 6.00 , деца 0-5 г. – безплатно, аудиогайд – 3.00 );
 • Вечеря в типично френско бистро в Париж (предястие, основно ястие с гарнитура, десерт) на турист при минимум 20 туристи – 65 лв.;
 • Разходка с корабче по Сена с аудиогайд при минимум 20 туристи – 15 ;
 • Панорамна обиколка с туристически автобус в Люксембург - 10 ;
 • Градски транспорт в Мюнхен: еднопосочен билет за една зона (2,90 ), за две зони (5,80 );
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
 • Ползване на двойна седалка от 1 турист - 450 лв.;
 • Застраховка Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от пакетната цена. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. „Стефан Караджа” 2

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни - минус 89 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 390 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За посещаваните страни няма визови изисквания;
 • Всички медицински и санитарни изисквания подлежат на уточняване непосредствено преди пътуване.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517 / 05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител