Бисквитки

Хаджидимовски Манастир и Плаж в Огняново

Гоце Делчев

Гоце Делчев Гоце Делчев се намира в Югозападна България. Градът е разположен в област Благоевград. През самия град минава Неврокопска река, която е приток на Места. Площта, която градът заема е близо 22 кв. км. Надморската височина, на която се намира Гоце Делчев е 540 м. Населението на Гоце Делчев наброява близо 21 000 души.
Община Гоце Делчев предлага на своите посетители, както множество черкви и няколко манастира, така и много красива природа. В целия район на Гоце Делчев броят на черквите е 35 като 4 от тях се намират в самия град. Църквата „Свети архангел Михаил” е известна със своите стари царски двери, богато украсените с дърворезба тавани и 70 икони от 1881 година. В църквата „Успение Богородично” също е известна с интересната дърворезба по дверите и венчилката от икони изрисувани от представители на Банската художествена школа. В района на града също има и много места, на които любителите на природните забележителности могат да се насладаят. Край брега на Делчевска река, която се намира в близост до града се намира забележителността  Чинарбей. На близо 1.5 км. западно от Гоце Делчев се намират и вековните кестенови дървета Близнаците. Рибарникът край река Места, намираща се на около 3 километра от град Гоце Делчев привлича туристи с многбройни атрактивни занимания и специализиран рибен ресторант. Градът и околността благоприятсват развитието на религиозен и познавателен туризъм.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Градище - Гоце Делчев - Хаджидимово - София

» Отпътуване на:
06.07.2024

» Цена:
169 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 06.07.2024

Престой: Двудневна

Цена: 169 лв.

1 ден 06.07.2024  София - Градище - Гоце Делчев
Отпътуване в 07:00 ч. от пл. Сточна гара по маршрут:  София - Гоце Делчев. Отпътуване към Ландшафтно-исторически парк „Градище” край село Долно Дряново в  Дъбрашкия дял,  най-западния на Родопите.  Разглеждане на древно мегалитно светилище на около 7 х.  години, с пазител,  наречен  „Главата”. Разходката се прави по изградена екопътека, с  денивелация  около 100 м. Изградени са стълби и мостчета. Виждат се  Момин вир,  няколко красиви скока на  реката, много скали с  причудливи форми и още много приказни  гледки. Отпътуване за Гоце Делчев. Свободно време за обяд в гр. Гоце Делчев. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден 07.07.2024 Гоце Делчев - Хадижидимово - Огняново - София
Закуска. Отпътуване за гр. Хаджидимово. Градчето е разположено близо до границата с Гърция в долината на р. Места. Тук се намира манастирът „Св.  Георги Победоносец“, интересен с историята си и с чудотворната икона на свети Георги от втората половина на XVIII век, оцеляла в три пожара, изпепелили манастира. В днешния си вид светата обител съществува от 1864 год, и е една от най-големите в в Югозападна България. В непосредствена близост до манастира има изграден голям атрактивен зоокът, в който животните се разхождат свободно. Максимално близо до естествената си среда тук живеят сърни, елени, кози, пауни, зайци. Свикнали с човешкото присъствие, те не се страхуват и се оставят да бъдат галени.
Отпътуване към с.Огняново, балнеоложки курорт, известен с двадесет и четирите си минерални извора със средна температура около 40 °. Водата е слабо минерализирана и  според местните хора лекува над 100 болести.  Свободно време за плаж  и обяд.  Около 15:30ч. отпътуване за София. Пристигане на пл. Сточна гара вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Гоце Делчев;
 • Посещение на  Ландшафтно-исторически парк „Градище”Долен и Хаджидимовския манастир;
 • Посещение на минералните басейни в  Огняново;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за Ландшафтно-исторически парк „Градище” – 1 лв;
 • Входна такса за басейните – около 15лв.
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка- Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете до 11,99 г. в стая с двама възрастни – минус 20 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 40 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Посещението на Ландшафтен парк „Градище”  не е подходящо за хора с ограничена подвижност
 • Необходими са удобни обувки за пресечена местност / каменист терен;
 • Необходими са плажни принадлежности за басейните;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 •  Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
 
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител