Бисквитки

Архитектурните Съкровища на Западни Родопи и Пирин

Гоце Делчев

Гоце Делчев Гоце Делчев се намира в Югозападна България. Градът е разположен в област Благоевград. През самия град минава Неврокопска река, която е приток на Места. Площта, която градът заема е близо 22 кв. км. Надморската височина, на която се намира Гоце Делчев е 540 м. Населението на Гоце Делчев наброява близо 21 000 души.
Община Гоце Делчев предлага на своите посетители, както множество черкви и няколко манастира, така и много красива природа. В целия район на Гоце Делчев броят на черквите е 35 като 4 от тях се намират в самия град. Църквата „Свети архангел Михаил” е известна със своите стари царски двери, богато украсените с дърворезба тавани и 70 икони от 1881 година. В църквата „Успение Богородично” също е известна с интересната дърворезба по дверите и венчилката от икони изрисувани от представители на Банската художествена школа. В района на града също има и много места, на които любителите на природните забележителности могат да се насладаят. Край брега на Делчевска река, която се намира в близост до града се намира забележителността  Чинарбей. На близо 1.5 км. западно от Гоце Делчев се намират и вековните кестенови дървета Близнаците. Рибарникът край река Места, намираща се на около 3 километра от град Гоце Делчев привлича туристи с многбройни атрактивни занимания и специализиран рибен ресторант. Градът и околността благоприятсват развитието на религиозен и познавателен туризъм.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Гоце Делчев - Делчево - Долен - Гоце Делчев - Лещен - Ковачевица - София

» Отпътуване на:
17.08.2024

» Цена:
165 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 17.08.2024

Престой: Двудневна

Цена: 165 лв.

1 ден 17.08.2024  София - Гоце Делчев
Отпътуване в 7:00 от София, пл. Сточна гара  по маршрут София – гр. Гоце Делчев – с. Делчево – с. Долен. Пристигане в Гоце Делчев, откъдето се прекачваме на микробуси и отпътуваме към с. Делчево,  едно невероятно селце, запазило своя дух във времето . Разположено е високо в Пирин планина с уникална гледка към град Гоце Делчев, долината на р. Места  и склоновете на Дъбрашкия дял на Родопите.  Архитектурният облик на селото съчетава стръмния терен, амфитеатралното разположение на къщите и тесните калдъръмени улички.Делчево е архитектурен резерват, а  27 от къщите са обявени за архитектурни паметници на културата. Възможност за разходка и посещение на църквата „Успение Богородично”, построена през 1838 г.  Свободно време за обяд.  Връщане в Гоце Делчев и се отправяме с автобуса към с.Долен,  културно-исторически резерват с над 70 къщи паметници на културата. Цялото село е като  музей на открито, в който можете да видите как са живели родопчани преди 200 години. Най-популярната забележителност в селото е църквата „Свети Николай Чудотворец”, изрисувана от зографи от цялата страна през 1834 г. Отпътуване към Гоце Делчев.  Настаняване в хотел. Вечеря.  Нощувка.
 
2 ден 18.08.2024 Гоце Делчев - Лещен - Ковачевица - София
Закуска. Отпътуване към с. Лещен, запазило старинните си автентични къщи и калдъръмени улички. Разходка и разглеждане на забележителностите:  църквата „Св. Парашкева” от 1833 г., съхранила рисуван дърворезбен иконостас и стари икони; най-популярната атракция в селото - Глинената къща,  изградена е изцяло от глина, дърво и слама, наподобяваща  къщата на  Флинстоун; галерията на поета Борис Христов с картини на съвременни художници, дървопластики и изделия от камък. Свободно време за разходка и  кафе.Отпътуване към с. Ковачевица. Красивата природа, тайнствената атмосфера на Родопите, чистият въздух, гостоприемството на местните хора и най-голямата забележителност на селото – каменните къщи, запазени от XVIII в., са причините  това място да се нарича „приказка от дърво и камък“. Един от символите на селото е църквата „Св. Никола“, построена през 1847 г.  от местни дюлгери. Свободно време за обяд и разглеждане на архитектурно-историческия резерват Ковачевица. Отпътуване за София, пристигане на пл. Сточна гара вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Гоце Делчев;
 • Туристическа програма в Делчево, Гоце Делчев, Долен, Лещен,  и Ковачевица;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти - около 10лв;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка- Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете до 11,99 г. в стая с двама възрастни – минус 15 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 40 лв.

Забележки:


 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител