ТърсенеНамерете ни във Facebook

Трявна - Боженци - Етъра

» Транспорт: Автобус

» Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Етъра - Трявна - Боженци - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
109 лв.

ЗАПИТВАНЕ
ПринтерПринтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Тридневна

Цена: 109 лв.

1 ден: 06.05.2016г.СОФИЯ – СОКОЛСКИ МАНАСТИР – ЕТЪРА – ТРЯВНА.  
Отпътуване от гр. София в 7:00ч. Пристигане на Соколски манастир, основан през 1833 година от Архимандрит Йосиф, известен по-късно в борбата за църковна автономия. В двора с жилищните корпуси се намира известната Соколска чешма, която се сочи за дело на Уста Кольо Фичето, а в параклиса на манастира са запазени иконите на Св. Богородица и Иисус Христос, рисувани от Захарий Зограф (1810 - 1853). Отпътуване за Етъра. Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей на открито в България. В АЕК "Етър" се намира единствената в България сбирка на народна техника на вода. Включване в празничната програма по случаи празника Гергьовден. В комплекса ще се проведат възстановки на Гергьовската обредност съчетани с богата фолклорна програма. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Трявна. Настаняване в хотел 3***. Свободно време за почивка. Празнична вечеря с DJ програма.
 
2 ден: 07.05.2016г. ТРЯВНА
Закуска. Разглеждане забележителностите на гр. Трявна – площад Дядо Никола (eдинcтвeния в Бългaрия нaпълнo зaпaзeн aвтeнтичeн плoщaдoв кoмплeкc), с часовниковата кула (построена през 1814г. от тревненски майстори, а през 1815г. се изработва часовниковият механизъм, който работи и до днес), Гърбавият мост (стрoeн прeз 1844-1845г., първoнaчaлнo oт дървo, нo cлeд пoрoйни дъждoвe рeкaтa прииждaлa и чecтo гo cъбaрялa. Зaтoвa трeвнeнци рeшили дa гo пocтрoят oт дялън кaмък, чиито плочи са захванати с железни щифтове), паметника на П.Р. Славейков, Даскаловата къща с уникалните си дърворезби („Къщата със слънцата“, където и до днес се спори, чие резбовано слънце е по-красиво: „Майското слънце“ на стария майстор Димитър Ошанеца или „Юлското слънце“ на калфата Иван Бочуковеца). Единственият по рода си музей на резбарското изкуство, Улицата на Занаятите и Школото (стрoeнo в пeриoдa 1836г. - 1839г. нa мяcтo, пoдaрeнo oт църквaтa “Aрхaнгeл Mихaил” и cъc cрeдcтвa, дaрeни oт трeвнeнcкия търгoвeц Никoлa Cтoянoв – Бoяджийкин). Възможност за разглеждане къщата - музей Ангел Кънчев, Славейковата къща, Църквата Свети Архангел Михаил. Свободно време за разходка из търговската улица, която местните наричат ,,Витошка”. Вечеря. Нощувка.

3 ден : 08.05.2016г. ТРЯВНА – БОЖЕНЦИ – ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване от гр. Трявна. Пристигане в с. Боженци. Разглеждане на  архитектурно-исторически резерват ,,Боженци” . Тук ще имате възможността да се разходите по калдъръмените улички и да разгледате характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,,Пророк Илия‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Отпътуване за Дряновски манастир. Пристигане на Дряновски манастир преди обяд. Разглеждане на манастира ,,Свети Архангел Михаил” , който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското възстание. Възможност за посещение на пещера Бачо Киро (В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от средния и късния палеолит. Разполага с разнообразие от вторични карстови образувания — сталагмити, стлактити, сталактони и драперии). Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • 2 нощувки в хотел 3 *** в района гр. Трявна;
 • 2 закуски;
 • 1 вечеря;
 • 1 Празнична вечеря с DJ програма;
 • транспорт с комфортен  туристически автобус;
 • туристическа програма в Етъра, Трявна, Боженци, Дряновски манастир;
 • екскурзоводско обслужване;
 • туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

 • разходи от личен характер;
 • приблизителни входни такси :–АЕК ,, Етъра ‘’ – 6 лв; с. Боженци – 4 лв; гр. Трявна – около 10 лв; пещера Бачо Киро – 3 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 •  дете до 12г. –  минус 20 лв.

Доплащане:
 • доплащане за единична стая - плюс 40 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията. 

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153070000031/05.11.2015 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец.
КОМЕНТАРИ