Търсене



Намерете ни във Facebook

Кулинарен фестивал в Пирот

» Транспорт: Автобус

» Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Калотина - Пирот - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
19 лв.

ЗАПИТВАНЕ
ПринтерПринтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Еднодневна

Цена: 19 лв.

Отпътуване от София в 7:30 ч. по маршрут София - Калотина - Пирот. Пристигане в Пирот. Свободно време за разглеждане и дегустация на невероятните месни изкушения. Този вид колбас е произведен от най-висококачествени меса, смесени с пикантни  подправки.  Кобасицата се произвежда още от времето на Османската империя. За Пеглана кобасица се използват внимателно подбрани парчета от козе, овче и говеждо месо, без свинско. Пеглана кобасица трябва да се консумира гореща,за да може да се усети специфичният вкус на подправките. Температурата при производството на кобасицата  трябва да бъде ниска (+ 5 градуса по Целзий ). Затова, най-добрият период за производство е от началото на ноември до края на декември. През периода на съхнене, колбасите на всеки два  дни се пресоват, ето защо този вид наденица се нарича Пеглана кобасица ( пресована, изгладена) и по този начин се оформя като подкова.

Цената включва:

  • транспорт с комфортен  туристически автобус;
  • туристическа програма в Пирот;
  • екскурзоводско обслужване;
  • медицинска застраховка с асистанс на стойност 2 000 евро;

Цената не включва:

  • разходи от личен характер;
  • входни такси - 400 Динара;

Отстъпки:

  • дете до 12г. – минус 4лв

Забележки:

  • Минимален брой туристи: 40 човека ;
  • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
  • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Полезна информация

Необходими документи:
  • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
  • За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания

КОМЕНТАРИ