Златна Есен в Прага

Прага

Прага Прага е най-големият град и столица на Чехия. Населението на града е над 1,2 милиона души. Градът е известен с разнообразната си архитектура съставена от барок, готика, романтизъм и други.
Забележителностите, които може да се посетят в града са Карловият мост, който пресича река Вълтава. Мостът е построен през XIVвек от Карл IV, чието името носи и до днес. Дължината на моста е 516 метра и ширина 10 метра, по протежението му има крепостни кули, които допринасят за образуването наисторически и архитектурен комплекс. Танцуващата къща е създадена по проект на архитеките Франк Гери и Владимир Милунич. Тя е изградена от стъкло, бетон и неръждаема стомана. Сградата е интересна сама по себе си със своята архитектура, а в нея се помещават офиси и на последния етаж има ресторант. Староновата синагога е най-старата действаща синагога в Европа. Сградата е била една една от първите архитектури в готически стил. В сградата могат да се видят свещени свитъци на Тората и библейски съкращения, на иврит. Манастир „Страхов” датира от 1140 година. Най-голямото богатство в манастира е теоложката му библиотека. Тя е разделена на две части, едната е „философска”, а другата „богсловска”. Библиотеката съхранява над 16 000 тома, някои от които с 1500 годишна история. Старият градски площад е заобиколен от сгради в средновековен стил. Най-интересната забележителност на площада е със сигурност Часовниковата кула, построена през XVвек. На всеки час могат да се видят фигури на 12-те апостола. Замъкът Храдчани е с размери 570 метра дължина и около 130 метра ширина. Замъкът впечатлява посетителите си със своята аритектура, а вътрешността предлага много интересни забележителности. Катедралата „Свети Витус” изваяна в готически стил. Тя е построена през далечната 1344 година. В катедралата се помещават гробовете на няколко видни Бохемски крале. Освен с прекрасната си архитектура, катедралата впечатлява посетителите си с висока часовникова кула, в която се намира и най-голямата камбана, кулата носи името „Бел Таур”. Други забележителности са наблюдателните кули, музеите, галериите и базиликата. Допълнително за приказния вид на замъка допринася и „Златна улица”, която представлява малка уличка с спретнати къщи превърнати в магазини за сувенири и заведения. Националният музей има над 14 милиона експоната от различни сфери като археология, история, музика, изкуства, ботаника и други. Сградата на музея е в неоренеаснсов стил, а през 2009 година към сградата е добавена и пристройка, която е била изпозлвана като парламент, а сега е галерия. Прага е един впечатляващ град, от който няма как да си тръгнете разочаровани.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Будапеща - Прага - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
385 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Петдневна

Цена: 385 лв.

1 ден София - Будапеща
Отпътуване за Будапеща - столицата на Унгария. Транзитно преминаване през Република Сърбия. Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотела. По желание организиране на вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден Будапеща - Прага
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща и свободно време за разходка в  центъра на унгарската столица, по ул. "Ваци", живописна уличка с артистична атмосфера, с много бутици и кафенета. По обяд отпътуване за Прага. Пристигане привечер в Прага. Често наричат столичния град "Златна Прага" или "Градът на 100-те кули".  Една от причините е голямото разнообразие от архитектурни стилове – тук ще срещнете барок, рококо, готика и романтизъм. Градът е признат за един от най-красивите в света. Бил е столица на Свещената Римска империя през 14-ти век и на Хабсбургската империя през 16-ти век. Настаняване в хотел **/***. Нощувка.

3 ден Прага
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език/около 3 1/2 часа/. Ще се движим по така наречения Кралски път – пътят, по който са минавали кралските шествия през средновековието. Включва много от основните забележителности на града и дава представа за историята на Прага и Чехия. Започваме  със символа на града – Пражката крепост, която в миналото е била седалище на кралете, а днес – на президента. В центъра на архитектурния ансамбъл е величествената готическа катедрала  "Св. Вит", строена в продължение на векове. Площадът Храдчани пред крепостта е обграден с дворци от времето на барока, като Шварценберския и Щернберския,  които днес са под юрисдикцията на Националната галерия. От площада се разкрива панорама към града.Слизаме надолу по централната улица на квартал Мала Страна. На централния му площад се намира монументалната барокова катедрала "Св. Николай", най-красивия и внушителен пример за барокова архитектура в Прага. Построена е от Ордена на йезуитите и е символ на контрареформацията и свързаните с нея промени в чешкото общество.
Прекосяваме река Вълтава по Карловия мост, украсен с 32 статуи – уникална средновековна галерия на открито. Приключваме на Староместския площад - историческия център, красив  като холивудски декор, само че е автентичен. Присъстват всички европейски стилове след античните. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Часовниковата кула, чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друг подобен. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
*По желание – вечерна разходка с корабче по р. Вълтава с включена вечеря на блок маса с топла кухня и студени блюда, без напитки (срещу допълнително заплащане). Забележителностите на Прага изглеждат различни, когато са осветени и гледани от реката.

4 ден Прага
Закуска. Освобождаване на хотела (Необходимо е ползване на градски транспорт). Възможност за посещение на музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак, на великолепните барокови градини с паркова архитектура, скулптури и фонтани; Пешеходна разходка по поклонническите места – Страховския манастир с пищната барокова библиотека, чийто свод я поставя сред най-красивите в света, а на  излизане оттам – отбиване в манастирската пивоварна. Лорета – изключително красив бароков комплекс от 17 – 18 век, свързан с легендите за пренасянето на дома, в който е израсла Дева Мария. Съхранява безценни архитектурни, исторически и културни съкровища, свято място за целия католически и християнски свят. Разходката приключва в прекрасния бароков Валдщейнски парк.
*По желание - романтична разходка по р. Вълтава.  Корабчетата имат закрита част, но може да се излезе и на покритата с тента палуба,  за да чуете шепота на реката, момент за почивка, бира и фотосеанси.
Свободно време за обяд и шопинг. В 17:00 ч.  отпътуване за България.

5 ден София
Пристигане в София около  обяд.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща;
 • 2 нощувки със закуски в хотел **/*** в Прага;
 • Панорамна обиколка на Будапеща;
 • Професионален местен екскурзовод за обиколката на Прага;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5 000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага;
 • Входна такса за Страховски манастир – 120 CZK;
 • Входна такса за Лорета – 150 CZK;
 • Разходката  с корабче  по  река  Вълтава  (1 час) с екскурзовод на български.  Провежда се при минимум 20 записани туристи, - 12 - заявява се в офиса при записване;
 • Вечерна разходка с корабче по р.Вълтава с включена вечеря без напитки/около 2 часа/. Провежда се при минимум 20 записани туристи, цена – 20 - заявява се в офиса при записване;
 • Ползване на слушалки за разходката с местен екскурзовод  в Прага – 3 евро / задължително/;
 • Билети за градски транспорт- Единичен - 24 CZK / За Деца до 15 г. - 12 CZK / За 24 часа - 110 CZK;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 12 г. с двама възрастни на допълнително легло - минус 30 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 90 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
 
 
Полезна информация
Необходими документи:
 •  Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 •  За посещаваните страни няма визови, санитарни и медицински изисквания.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител