Бисквитки

Власинско Езеро

Сурдулица

Сурдулица Сурдулица е град в Сърбия; намира се в близост до границата с България. Градът е разположен в подножието на връх Стресер. През Сурдулица минават реките Върла и Романовце. Надморската височина на града е 480 метра. Населението му наброява близо 11 000 души.
 Забележителност в града представлява църквата „Света Троица”, която е построена през 1837 година. В църквата работи дебърският зограф Петър Николов. Непосредствено до града се намира и Власинското езеро, което е изкуствено езеро създадено върху основите на торфено тресавище. В езерото има два острова Дуги Дел и Стратория, които са покрити с гори. В езерото се развъждат риби като костур, шаран, пъстърва и други видове. От 2006 година правителството решава районът на езерото да се обяви за природен резерват.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Трън - Стрезимировци - Власинско езеро - София

» Отпътуване на:
06.07.2024

» Цена:
39 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 06.07.2024

Престой: Еднодневна

Цена: 39 лв.

1 ден 06.07.2024 София – Трън – Стрезимировци – Власинско езеро - София
Отпътуване от гр. София 7:00 ч. Отпътуване за гр. Трън. Кратка почивка в центъра на града.  Посещение на скалния параклис "Св. Петка". Смята се, че в тази пещера няколко години е живяла Св. Петка. Един ден тя чула, че войската идва за нея и побягнала към пещерата. Успяла да се скрие в отвор в скалата, като оставила в камъка следи от едната си длан и единия си крак, докато се катери. Войниците пристигнали, не я открили, но видяли, че жаравата в огнището е гореща и има току що изпечена питка. Единият войник посегнал да си отчупи парче от питката, но тя веднага се вкаменила. И днес в малкия параклис можете да видите вкаменената питка с отчупено парче, както и следите от ръката и крака на Св. Петка. Отпътуване за Природен резерват Власинско езеро, което е известно с плаващите острови – Дуги Дел и Стратория. Езерото е създадено през 1947 г. с построяването на бент и по този начин Власинското блато се превръща в езеро. Уникалната забележителност тук е появата на плаващи острови, покрити с дървета, които кръстосват водата надлъж и нашир. Езерото е изключително богато на риба - шаран, костур, мряна, кротушки, пъстърва, амур, лин и др. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Кратък престой в с. Клисура за шопинг. Пристигане в гр. София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма на Власинското езеро и гр. Трън;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ''ЗД Евроинс " АД с асистанс с покритие 5000 евро включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. –  минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Сърбия няма визови изисквания
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".


КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител