Власинско Езеро

Сурдулица

Сурдулица Сурдулица е град в Сърбия; намира се в близост до границата с България. Градът е разположен в подножието на връх Стресер. През Сурдулица минават реките Върла и Романовце. Надморската височина на града е 480 метра. Населението му наброява близо 11 000 души.
 Забележителност в града представлява църквата „Света Троица”, която е построена през 1837 година. В църквата работи дебърският зограф Петър Николов. Непосредствено до града се намира и Власинското езеро, което е изкуствено езеро създадено върху основите на торфено тресавище. В езерото има два острова Дуги Дел и Стратория, които са покрити с гори. В езерото се развъждат риби като костур, шаран, пъстърва и други видове. От 2006 година правителството решава районът на езерото да се обяви за природен резерват.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Трън - Стрезимировци - Власинско езеро - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
25 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Еднодневна

Цена: 25 лв.

1 ден София – Трън – Стрезимировци – Власинско езеро - София
Отпътуване от гр. София 7:00 ч. Пристигане на ждрелото на р. Ерма, което е с дължина около 100 метра и ширина в най-тясната си част около 5 метра. От двете страни на реката се издигат отвесни скали с височина около 150-200 м. Гледката, която се открива от екопътеката спира дъха с внушителните си скални образувания в речните ждрела, пенливи водопади и водни прагове. Посещение на скалния параклис "Св. Петка". Смята се, че в тази пещера няколко години е живяла Св. Петка. Един ден тя чула, че войската идва за нея и побягнала към пещерата. Успяла да се скрие в отвор в скалата, като оставила в камъка следи от едната си длан и единия си крак, докато се катери. Войниците пристигнали, не я открили, но видяли, че жаравата в огнището е гореща и има току що изпечена питка. Единият войник посегнал да си отчупи парче от питката, но тя веднага се вкаменила. И днес в малкия параклис можете да видите вкаменената питка с отчупено парче, както и следите от ръката и крака на Св. Петка. Отпътуване за Природен резерват Власинско езеро, което е известно с плаващите острови – Дуги Дел и Стратория. Езерото е създадено през 1947г. с построяването на бент и по този начин Власинското блато се превръща в езеро. Уникалната забележителност тук е появата на плаващи острови покрити с дървета, които кръстосват водата надлъж и нашир. Езерото е изключително богато на риба - шаран, костур, мряна, кротушки, пъстърва, амур, лин и др. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Кратък престой в с. Клисура за шопинг. Пристигане в гр. София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма на Власинското езеро и ждрелото на р. Ерма;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 12 г. –  минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 •  Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 •  За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис