Спа Уикенд в Хисаря

Хисаря

Хисаря Хисаря е град, разположен в Южна България. Градът се намира в централната част на страната, на южните склонове на Средна гора. Климатът в града попада в преходно-континенталната климатична зона, като се характеризира с топла и мека зима и горещо лято. Надморската височина на града е 346 метра. Населението му наброява над 7 хил. души. Градът е известен със своите минерални извори.
Градът има дългогодишна история; счита се, че мястото на сегашния град е било обитавано още през V-VI в. пр. Хр.  След това градът е бил владение на траки, римляни и т.н. Най-интересните места в града, привличащи туристите са именно постройките, запазили се от Римско време.
Забележителности в града са Крепостната стена, която е изградена в края на III век, дълга 2327 метра и на места е запазила автентичната си височина от 11 метра. Южната крепостна порта е един от символите на град Хисаря. Това е била и главната порта на римския град Диоклецианополис, като оттам е излизал пътят за Пловдив. В града има също запазени Римски амфитеатър, терми, гробница и други. Някои от забележителностите в Хисаря, които не са пряко свързани с Римския период са  Раннохристиянската базилика, датираща от периода IV-V век. Археологическият музей също е една интересна атракция за туристите; там може да се види постоянна археологическа експозиция от 4276 единици. Освен културно-историческите забележителности, Хисаря е известен със своите минерални извори, чиято вода се смята за лечебна. Може би един от най-известните извори е Момина сълза; температурата на водата на този извор е 42 градуса и се смята, че лекува язва, гастрит, артрит и други подобни заболявания. Другият по-известен извор е Момина баня; неговата температура пък е 47 градуса и се смята, че водата му е полезна при бъбречни заболявания. Хисаря е един град, който впечатлява със своите исторически забележителности и със сигурност привлича хората с лечебните си минерални извори.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Пловдив - Хисаря - Старосел - София

» Отпътуване на:
21.01.2022

» Цена:
169 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 21.01.2022

Престой: Тридневна

Промоционална цена до 24.12.2021: 159 лв.

Стандартна цена: 169 лв.

1 ден 21.01.2022 София – Пловдив – Хисаря
Отпътуване от гр. София в 08:00 ч. по маршрут София – Пловдив. Пристигане в Пловдив. Организирана пешеходна разходка в Стария град – посещение на църквата Св. св. Константин и Елена, Етнографския музей, Античния театър, Римски стадион и др. Свободно време за разходка и обяд по Главната търговска улица. Отпътуване за Хисаря – един от най- важните римски градове в миналото. Голямата известност на града се дължи на множеството лечебни минерални извори, които са били известни от древни времена. Древният град е разрушаван и възстановяван многократно, но богатството от минерални извори не позволява да бъде забравен. Настаняване в хотел в гр. Хисаря. Свободно време за разходка и ползване на СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден 22.01.2022 Хисаря
Закуска. Свободен ден за разходки в гр. Хисаря и ползване на СПА съораженията в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден 23.01.2022 Хисаря – Старосел – София
Закуска. Свободно време за ползване на СПА центъра. 12:00ч. отпътуване за Старосел. Това е мястото с най-много гробници и тракийски храмове в цяла България. В района на Старосел има 9 могили с уникални архитектурни елементи и цветна украса. Могилите са проучени, но не са отворени за посещение. В района се намира най-големият Тракийски култов комплекс с мавзолей „Четиньовата могила”, открит и разкопан през 2000 г. от проф. Китов. Посещение на винарна Старосел, където ще имате възможността да разгледате избата и да видите целия процес на производство на вино. Свободно време за обяд и разходка в красивата градина на винарната. Пристигане в гр. София привечер.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел **/*** в района на Хисаря;
 • Ползване на СПА центъра на хотела;
 • Туристическа програма в Пловдив и Старосел;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
         - Входна такса за гробницата в Старосел – 4 лв.;
         - Входна такса за винарна Старосел – 5 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено с двама възрастни в стая - минус 20 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 60 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
 
Полезна информация:          
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517/05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител