Сопот, Карлово и Калофер

Калофер

Калофер Калофер се намира в централната част на България. Градът е разположен в южните склонове на Стара планина, като надморската височина на населеното място е 625 метра. На територията на града са разположени няколко различни музеи на възоржденски къщи, като най-интересната за посетителите е тази, в която се помещава Националният музей Христо Ботев. Градът също е известен със запазените си традиции и култура. Най-известното събитие е отбелязването на Йордановден с прочутото „Ледено хоро”. Този празник се празнува на територията на почти цялата страна, но град Калофер се отличава със своети атрактивно хоро, представено от повече от стотина мъже разиграващи танца в ледените води на река Тунджа. Град Калофер определено е местенце, което може да Ви плени със своите запазени традиции и обичаи.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Сопот - Карлово - Калофер - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
30 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Еднодневна

Цена: 30 лв.

1 ден София - Сопот - Карлово - Калофер - София
Отпътуване в 7:30 ч. от гр.София, по маршрут: София -  Сопот – Карлово и Калофер. Пристигане в гр.Сопот - родния град на патриарха на българската литература Иван Вазов. Град с богати традиции съхранил родолюбивия български дух. Възможност за посещение на къщата-музей "Иван Вазов". Други интересни забележителности са Радиното училище - едно от първите девически учища, построено през 1851 г. и Девическият манастир „ Въведение Богородично”. Свободно време за разходка. Отпътуване за Карлово. Посещение на Къщата-музей на Апостола на свободата Васил Левски. Други интересни обекти са паметника на Апостола, който се намира на площада и църквата „Свети Николай”. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Калофер родния град на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Родната му къща е превърната в мемориален комплекс, който е един от стоте национални туристически обекта. Друга интересна забележителност е Музеят на просветното дело, който се помещава в едно от първите училища в България. Най-новият музей е Калоферската Къща на историята, пресъздаващ традициите от далечното минало съчетано с бита, облеклото и нравите на народа ни. Свободно време за разходка. Отпътуване за гр. София в 16:30 ч. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Туристическа програма в Сопот, Карлово и Калофер;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2. 

Отстъпки:

 • Дете до 12 г. – минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис