Румъния - Близка и Непозната Приказка

Синая

Синая Синая е високопланински курорт в Румъния. Градът е разположен в северната част на историческата област Влахия. Синая се намира в котловината на река Прахова. Надморската височина на града е от 767-870 метра. Около града се издигат Карпатите. Името на града идва от едноименния манастир.
Забележителностите, които могат да се видят в града са вече споменатият манастир Синая. Той е построен през периода 1690-1695 година. Манастирът от своето построяване до днес е мъжки манастр. По време на Руско-турската война е изоставен и разграбен, а в края на XVIII век той е реставриран. Състои се от монашески корпус и църква. Замъкът Пелеш се намира близо до град Синая. Той е построен в периода 1873-1914 година. В наши дни в замъка са отворени 35 помещения за посещение от туристи от общо 168. В замъка може да се видят множество произведения на изкуството вкючващи склуптури, живопис, оръжия, доспехи и други. Пред главния вход има статуя на крал Карол I, мраморни статуи има и на седемте тераси на замъка. Градините са украсени с фонтани, склуптури на лъвове и т.н. Синая е град, който разчита на посещенията около зимните спортове, но има и забележителности, които не бива да се изпускат.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Букурещ - Синая - Бран - Брашов - Синая - Букурещ - София

» Отпътуване на:
06.09.2019
10.07.2020

» Цена:
219 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 06.09.2019

Престой: Тридневна

Цена: 219 лв.

1 ден София – Русе – Букурещ – Синая
Отпътуване от гр. София в 6:30 ч.,  по маршрут София  - Русе - Букурещ. Пристигане в Букурещ –  един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен като „Малкия Париж”. Панорамна обиколка на града. Ще видите невероятните забелижителности на града  - Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, Кралския дворец. Посещение на Музея на селото– етнографски парк, където са реконструирани сгради от всички райони на Румъния. Посещение на замъка Могошая, разположен в близост до Букурещ. Това е един от шедьоврите на типичния румънски архитектурен  стил, носещ името на строителя на двореца, княз Костантин Брънковеяну. Дворецът е построен през 18 век за лятна резиденция на княза. Отпътуване за Синая – планински град и курорт, наричан „Перлата на Карпатите”, ограден от величествен планински пейзаж. Настаняване в хотел*** в района на Синая. Вечеря . Нощувка.
 
2 ден Синая – Бран – Брашов - Синая
Закуска. Отпътуване за Бран. Посещение на замъка „Бран”, известен още като замъка на Граф Дракула (Граф Влад Цепеш) – впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Отпътуване за Брашов, панорамна обиколка и пешеходна разходка в града. Свободно време в Брашов. Отпътуване за Синая. Посещение на замъка „Пелеш” – бивша лятна кралска резиденция на румънските крале. Връщане в хотела в Синая. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден Синая - Букурещ - София
Закуска. Отпътуване за Букурещ – възможност за посещение на Патриаршеската църква “ Св. Св. Константин и Елена “, с мощите на Свети Димитър Басарбовски. Свободно време за разходка и обяд в стария град. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА  /  ТРОЙНА СТАЯ :
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки в хотел *** в района на Синая;
 • 2 закуски на блок маса ;
 • 2 вечери / без напитки /;
 • Туристическа програма в Букурещ, Бран, Брашов, Синая;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от фирмата;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5 000 евро.

Цената не включва:

 •  Разходи от личен характер;
 •  Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
            - Музея на селото – 15 леи;
            - Двореца Могошая – 6  леи;
            - Замъка „Пелеш” – 30 леи;
            - Замъка „Бран” – 40 леи;
            - Черната църква в Брашов - 10 леи;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете до 2 г. в стая с двама възрастни /без допълнително легло/  – безплатно;
 • Настаняване на дете от 2 до 12 г. в стая с двама възрастни–  минус 40 лв.
 
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация
Необходими документи:
 •  Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 •  За Република Румъния няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис