Бисквитки

Природни Феномени - Каменни Гъби и Каменна Сватба

Кърджали

Кърджали Кърджали е разположен в югоизточната част на България. Климатът в града се влияе от Средиземнорието, като се характеризира с топла и мека зима и горещо лято. Надморската височина в града е 290 метра. През града минава река Арда. Населението му наброява почти 77 000 души.
Районът на град Кърджали се характеризира с множество природни и културни забележителности. Може би една от най-известните такива е Арехологическият комплекс „Перперикон” като най-ранните следи от човешко присъстиве там датират от IV хилодялоетие пр. н. е. След това по време не бронзовта епоха там започва оформянето на комплекс, изграждан с векове и запазен до наши дни. Тракийското светилище край село Татул е скален масив, представляващ комплекс от два саркофага, олтар и триметров кладенец. Светилището е създадено в края и началото на IV хил. пр. Хр. В районът също може да се насладите на множество скални образувания и пещери. Дяволският мост представлява също много посещаван и интересен обект в района на града, създаден през Късното средновековие, за да свързва района на Тракийската низина с Беломорието. В самия град може да се насладите и на няколко музея, като най-интересен от тях е историческият. Кърджали и районът около града са изпълнени с множество забележителности, които привличат все повече туристи.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Кърджали - Златоград - София

» Отпътуване на:
29.06.2024
03.08.2024

» Цена:
145 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 29.06.2024

Престой: Двудневна

Цена: 145 лв.

1 ден 29.06.2024 София – Кърджали
Тръгване от София в 7:00 ч. по маршрут София – Пловдив – Кърджали. Ще посетим две изключителни природни образувания в района на Кърджали. Първият е скалният феномен „Каменни гъби”, намиращ се до с. Бели пласт. Наричани са още Скалните гъби, а сред местното население са познати и като Мантар кая. Те са причудливи скални образувания, формирани в резултат на действието на водата и вятъра. С розовите си пънчета и зеленикави шапки наподобяват истински гъби. Образувани са на туфи, които са следствие от интензивната подводна вулканична дейност в района отпреди милиони години. След оттеглянето на морето и ерозията са се образували днешните каменни гъби. Фото-пауза. Вторият феномен е „Каменната сватба”, на около 4 км източно от Кърджали, напомнящ легендата за двамата влюбени от близката околност и тяхната злочеста сватба. Съпричастни с тяхната съдба разглеждаме причудливите скални образувания на възраст 40 милиона години с различни цветове и нюанси, достигащи височина до 10 м и разположени на площ от 50 дка. Настаняване в хотел *** в района на гр. Кърджали. Вечеря с DJ-парти. Нощувка.

2 ден 30.06.2024 Кърджали – Златоград - София
Закуска. Посещение на храмовия комплекс "Успение Богородично", изграден и стопанисван с много любов от отец Боян Саръев. В манастира се съхранява и частица от кръста Господен, открита от проф. Николай Овчаров при разкопки на архиепископска църква в археологически комплекс Перперикон. Реликвата е пренесена в храма с литийно шествие и ежегодно привлича вярващи не само от региона, но и от цялата страна. Отпътуване за Златоград. Туристическа програма: разглеждане на "Етнографски ареален комплекс – Златоград" – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години; посещение на най-старата църква в Родопите "Успение Богородично", построена през 1834 г. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват, по време на която можете да опитате ароматно турско кафе, приготвено на пясък, да видите сградата на най-старата поща в България . Отпътуване за гр. София след обяд. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Кърджали;
 • Вечеря с DJ парти;
 • Туристическа програма в Златоград;
 • Посещение на храм „Успение Богородично” - Кърджали , природния феномен „Каменната сватба”, природен феномен Каменни гъби;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входна такса за посещаваните обекти: „ Етнографски ареален комплекс – Златоград” - възрастни - 4,00 лв.; учащи, пенсионери и членове на БТС - 2,50 лв.
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни - минус 10 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 40 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".


КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител