Бисквитки

Плитвички Езера и Постойна Яма

Любляна

Любляна Любляна е най-големият град и столица на Словения. Градът се намира между Адриатическо море и Алпите. В непосредствена близост се разполага вливането на река Любляница в река Сава. Населението на града наброява около 270 000 души.
Разположението на Любляна на кръстопът между славянските народи и тези на западните германски и латински такива предопределя историята на града. Това може да се усети най-много от смесената архитектура, като най-старият стил е този на римската епоха.
Забележителностите, които правят най-силно впечатление на туристите са централният площад, на който е разположена сградата на францисканската църква на Благовещението, датираща от XVII век. На върха на хълма в центъра на града се намира и средновековен замък от XII век. От същинския център на града до хълма е изградена въжена линия за по-лесен достъп до замъка. Друго интересно място е площад "Кирил и Методий", на който е разполовена катедралата "Свети Николас", която впечатлява посетителите на града със зеления си купол и кулите близнаци. Любляна е град, запазил своите културни традиции, но в същото време не отстъпва по нито един критерии на модерните европейски градове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
Ботевград - София - Загреб - Любляна - Белград - София - Ботевград

» Отпътуване на:
20.09.2024

» Цена:
429 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 20.09.2024

Престой: Четиридневна

Цена: 429 лв.

1 ден 20.09.2024 София - Любляна
Отпътуване в 04.00 ч. от София по маршрут:  София - Белград - Любляна. Пристигане в Любляна. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав. Спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Вечерна пешеходна обиколка в старата част на града. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.

2 ден 21.09.2024 Любляна - Постойна яма - Загреб
Закуска. Освобождаване на хотела. 7:30 ч. отпътуване за природния феномен пещерата “Постойна яма”. Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – човешката риба. Разглеждане на пещерата с електрическа железница. Свободно време за разходка и закупуване на сувенири. Отпътуване за Загреб. Туристическа програма - централният площад "Бан Йелачич", Старият град: Каптол и Градец, Катедралата, пазарът "Долач", Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата "Св. Марк", Парламентa, църквата "Св. Катерина", Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.

3 ден 22.09.2024 Загреб - Плитвички езера - Белград
Закуска. Освобождаване на хотела. 8:00 ч. отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата. Отпътуване за Белград. Настаняване в хотел *** в района на Белград. Нощувка.

4 ден 23.09.2024 Белград – София
Закуска. 8:30 ч. Панорамна автобусна обиколка на Белград: преминаване от Нови Белград през Бранков мост над река Сава, хълма Дедине – най-елитния квартал в Белград, Къщата на Цветята, където е гробът на някогашния председател на СФРЮ – Йосиф Броз Тито и неговата съпруга Йованка. Посещение на най-големия православен храм на Балканите – "Свети Сава". Изграждането на храма все още не е завършено, началото му започва през 1894г. В близост до храма се намират Народната библиотека на Сърбия, малката църква "Свети Сава" и паметникът на Карагеорги Петрович - Караджордже, сръбски вожд и основоположник на династията на Караджорджевичите. Продължаване на панорамната обиколка: бул. Освобождение, бул. Крал Милан, площад Славия, площад Теразийе. Свободно време за пазар и самостоятелна разходка в сърцето на Стари Белград: площадът на Републиката, паметникът на Княз Михайло, пешеходната улица Княз Михайло – най-известната улица в Белград и едно от най-важните градски пространства, търговска зона и седалище на държавните институции. Посещение на крепостта Калемегдан, разположена на висока скала на десния бряг на река Сава при вливането й в река Дунав. Днес на нейната територия се намират Военният музей, Обсерваторията, Зоологическата градина, парк с алеи за разходка, комплекс за спорт и развлечения. На няколко улички по-надолу от площада на Републиката се намира бохемският район на Белград – улица Скадарлия. Възникнал е в края на 19-ти век и най-често е сравняван с Монмартр, както по външния вид, така и по веселата атмосфера. Около 13:00 ч. отпътуване за България.  Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки: 1 нощувка в хотел *** в района на Любляна; 1 нощувка в хотел *** в района на Загреб;  1 нощувка хотел *** в района на Белград;
 • 3 закуски;
 • Туристическа програма в Любляна;
 • Туристическа програма в Постойна яма;
 • Туристическа програма в Загреб;
 • Туристическа програма в Плитвички езера;
 • Туристическа програма в Белград;
 • Всички гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване;
 • Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
               - Входна такса за Плитвички езера – за възрастни -40.00 , студенти (18 - 26 г.) - 25.00 €, ученици (7 - 18 г.) - 15.00 €,  деца до 7 г. - безплатно /при група мин.15 души/ (цената включва вх. такса, такса резервация и екскурзовод) - входната такса се заплаща задължително в офиса!
               - Постойна яма - за възрастни - 29,90 €,  студенти (16 - 25 г.) - 24,80 €,  ученици (6 - 15 г.) – 22.80 €,  деца до 6 г. – 1 € (цената включва билет и такса резервация) - входната такса се заплаща задължително в офиса!
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 30 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 150 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации и заплащане;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • Сърбия – Сръбски динар – 1 лв. = 60 RSD
 • Хърватска – Евро – 1 лв.  = 0,51€
 • Словения -  Евро – 1 лв.  = 0,51€

Полезна инфорамция:
Необходими документи:
 • Лична карта с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За посещаваните държави няма визови и санитарни изисквания.
         
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".


КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител