Перперикон, Татул и Златоград

Кърджали

Кърджали Кърджали е разположен в югоизточната част на България. Климатът в града се влияе от Средиземнорието, като се характеризира с топла и мека зима и горещо лято. Надморската височина в града е 290 метра. През града минава река Арда. Населението му наброява почти 77 000 души.
Районът на град Кърджали се характеризира с множество природни и културни забележителности. Може би една от най-известните такива е Арехологическият комплекс „Перперикон” като най-ранните следи от човешко присъстиве там датират от IV хилодялоетие пр. н. е. След това по време не бронзовта епоха там започва оформянето на комплекс, изграждан с векове и запазен до наши дни. Тракийското светилище край село Татул е скален масив, представляващ комплекс от два саркофага, олтар и триметров кладенец. Светилището е създадено в края и началото на IV хил. пр. Хр. В районът също може да се насладите на множество скални образувания и пещери. Дяволският мост представлява също много посещаван и интересен обект в района на града, създаден през Късното средновековие, за да свързва района на Тракийската низина с Беломорието. В самия град може да се насладите и на няколко музея, като най-интересен от тях е историческият. Кърджали и районът около града са изпълнени с множество забележителности, които привличат все повече туристи.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Златоград - Татул - Кърджали - Перперикон - София

» Отпътуване на:
16.05.2020
13.06.2020
12.09.2020
10.10.2020

» Цена:
99 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 16.05.2020

Престой: Двудневна

Цена: 99 лв.

1 ден 16.05.2020 София - Златоград - Татул - Кърджали
Тръгване от гр. София в 7:00 ч. по маршрут София – Пловдив – Златоград. Пристигане в гр. Златоград. Посещение на „Етнографски ареален комплекс – Златоград” – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и възможност да опитате прясно сварено кафе на пясък, да посетите най-старата църква в Родопите – „Успение Богородично” - построена през 1834 г. и сградата на най-старата поща в  България. Отпътуване за Татул. Тракийското светилище датира от края на V и началото на ІV хил. пр. Хр. Представлява скален масив с пресечена пирамида на върха. Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар и триметров кладенец. Настаняване в хотел ***  в района на гр. Кърджали. Вечеря и нощувка. 

2 ден 17.05.2020 Кърджали - Перперикон - София
Закуска. Посещение на храмовия комплекс „Успение Богородично”, изграден и стопанисван от отец Боян Саръев. В манастира се намира и частица от кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф. Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградие. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци. Отпътуване за гр. София следобяд. Пристигане в София вечерта.
 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел ***  в района на Кърджали;
 • Туристическа програма в Златоград;
 • Туристическа програма в Кърджали;
 • Посещение на Татул с местен екскурзовод;
 • Посещение на Перперикон с местен екскурзовод;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
           - Перперикон – 3 лв.
           - Татул  – 3 лв.
           - Етнографски ареален комплекс – Златоград – 2 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете до 5,99 г. в стая с двама възрастни /без допълнително легло/ – безплатно;
 • Настаняване на дете от 6 до 11,99 г. в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

Доплащане:                                    
 • Настаняване в единична стая – плюс 20 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Удобни обувки за разходките на Перперикон и Татул;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR