Москва и Санкт Петербург - Белите Нощи

Санкт Петербург

Санкт Петербург  Санкт Петербург се намира в северозападната част на Русия, на мястото на което река Нева се влива във Финския залив. Климатът в града е от континентален тип с кратко и хладно лято и дълга и студена зима. Надморската височина на града е 3 метра. Населението му наброява над 5,1 млн. души.
Санкт Петербург предлага на своите посетители редица интересни забалежителности. Екатерининският дворец се намира в имението Царское село. Строителството на двореца започва през 1717 година и ззавършва през 1756 година. Стаите в него са изящно украсени като най-голям интерес от тях представлявала кехлибарената стая, която по време на Втората световна война е разграбена. През 2003 година тя е реставрирана и наново отворена. Дворецът с прекрасните му градини и като цяло имението Царско село са обявени за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО. Казанската катедрала е един от най-големите православни храмове в Русия.  Строителството й започва през 1733 година и завършва през 1737 година. Във вътрешността си, както и отвън храмът е украсен с огромни колонади и монолитни блокове от гранит. Петродворец се намира на 30 километра от Санкт Петербург и представлява огромен комплекс от градини и дворцови постройки. Идеята за построяването му е на Петър I, който искал да построи голяма постройка приличаща на довреца Версай. Дворецът Петродворец е известен също така и с многобройните си фонтани из цялата градина. Ермитажът е най-големият музей в Русия и един от най-старите в света. Музеят представя на своите посетители художествени и културно-исторически експонати. Музеят е отворен за посетители през 1852 година, в него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи. Катедралата „Искакиевски събор” е завършена през 1858 година. С нейния огромен позлатен купол тя се вижда от всяка част на града и постепенно се превръща в символ на Санкт Петербург. От 1930 година тя изпълнява функцията само на музей. Катедралата съхранява най-ценните религиозни богатства в стараната и се радва на прекрасен интериор. Тя се нарежда и на четвърто място по височина в света с нейните 101 метра. Санкт Петербург е град, който може да заплени туристите решили да го посетят с красотата на масивните храмове и дворци.

» Транспорт:
Самолет

» Продължителност:
Единадесетдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Москва - Санкт Петербург - Талин - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
2580 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Единадесетдневна

Промоционална цена до 30.12.2021: 2490 лв.

Стандартна цена: 2580 лв.

1 ден 08.06.2022 София – Москва
Излитане от София в 15.15 ч. с полет на България Ер. Кацане в Москва в 18.1 0ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден 09.06.2022 Москва – Сергиев посад
Закуска. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.Туристическа програма по желание:
 • Екскурзия до Сергиев посад - руската Света гора. Посещение на манастира Троице-Сергиевата лавра, който в продължение на векове е една от най-почитаните руски светини, най-големия център на духовността, просвещението и културата;
 • Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги "подземните дворци на Москва". Те са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите Маяковска, Комсомолска, Площада на революцията, Киевска, Курска и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата. Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева;
 • Фолклорно шоу „Удивителната Русия“ с включен трансфер, вечеря и шоу-програма.
3 ден 10.06.2022 Москва
Закуска. Пешеходна разходка в централната част на Москва /пътуване от хотела с метрото/: Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина. Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка. Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже, оръжия, ризници, шлемове. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови, с най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната.

4 ден 11.06.2022 Москва – Санкт Петербург
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Москва. Ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал градът през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от  площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности. Посещение на храма „Христос Спасител“ – най-голямата руска православна църква и „Патриаршеския мост”, откъдето ще направите снимки на фона на историческия център на Москва. Трансфер до ЖП гарата. Отпътуване със скоростен влак за Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Вечеря. Възможност за наблюдаване на вдигане на мостовете над Нева. Нощувка.

5 ден 12.06.2022 Санкт Петербург - Пушкин (Царское село)
Закуска. Екскурзия до Пушкин (Царское село) – резиденция на руските императори. Разглеждане на Екатерининския дворец – шедьовър на руския класицизъм, запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, великолепния парк. Отпътуване с кораба „Принцеса Анастасия” за Талин в 18.00 ч. Нощувка на кораба.

6 ден 13.06.2022 Талин
Пристигане в столицата на Естония – Талин в 12.30 ч. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод – Горния град с фото-пауза на панорамната площадка, откъдето се открива прекрасна гледка към историческия и съвременния Талин, Естонския парламент, православния храм ”Александър Невски”, Катедралата, Долния град, Крепостната стена, Кметството, сградата на Гилдиите, най-старата действаща аптека в Европа и др. Отпътуване от Талин за Стокхолм в 18.30 ч. Нощувка на кораба.

7 ден 14.06.2022 Стокхолм
Пристигане в столицата на Швеция – Стокхолм в 09.30 ч. Панорамна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод: остров Ридархолмен с отбранителните укрепления, Ридархолмската църква, паметника на основателя на града Биргер Ярл, Кметството, Немската църква, площада Стурторет със сградата на Шведската академия и музея на Нобел; разходка по Gamla stan (стария град), най-добре запазения средновековен ансамбъл в Европа - църквата „Свети Николай, Кралския дворец, музея на Средновековния Стокхолм, главната пешеходна улица „Дротнингатан” (улицата на Кралицата) и др. Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки в 17.30 ч. Нощувка на кораба.

8 ден 15.06.2022 Хелзинки
Пристигане в столицата на Финландия - Хелзинки в 11.30 ч. Пешеходна обиколка на Хелзинки с екскурзовод – разходка в Стария град, Сенатския площад, Катедралата „Успение Богородично”, Президентството, Руската църква, паметника на Манергейм, ЖП гарата и др. Свободно време. Отпътуване за Санкт Петербург в 19.00 ч. Нощувка на кораба.

9 ден 16.06.2022 Санкт Петербург
Пристигане в Санкт Петербург в 09.30 ч. Панорамна обиколка на "величествената" Северна столица на Русия - Невски проспект, мостовете над Фонтанка, Мойка и Нева, канала Грибоедов, Зимния дворец, Дворците Юсуповский, Меншиков, Михайловский, Марсово поле, Лятната градина на Петър Велики, Василиевския остров и др. Посещение на Петропавловската крепост. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

10 ден 17.06.2022 Санкт Петербург
Закуска. Пешеходна обиколка с посещение на Казанския събор и църквата Воскресение Христово (Спас на Крови). Посещение на Ермитажа – уникален музей, съхраняващ милиони от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Западна Европа, страните от Изтока и от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание – разходка с корабче по реките и каналите на града с екскурзовод.

11 ден 18.06.2022 Санкт Петербург - Петерхоф - София
Закуска. Екскурзия до Петерхоф. Разглеждане на Петродворец - лятна резиденция на Петър Велики, наричана още Руския Версай, с множество прекрасни паркове и фонтани. Посещение на Големия дворец и Парка. Отпътуване за Кронштат - град-крепост, разположен на о. Котлин, под егидата на ЮНЕСКО, с уникална атмосфера. Пешеходна разходка и посещение на Николския събор – главен военноморски храм на Русия. Трансфер до летище Пулково. 19.20 ч. - излитане от Санкт Петербург. Кацане в София в 22.50 ч.

Цената включва:

 • самолетни билети София - Москва - Санкт Петербург - София;
 • лет. такси (92 лева към 21.07.21 - подлежат на препотвърждаване при издаване на билетите);
 • чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг;
 • 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в централната част на Санкт Петербург;
 • 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Москва;
 • круиз с 4 нощувки във вътрешни каюти за 4 човека (В4) на кораба „Принцеса Анастасия“ по маршрут Санкт Петербург-Талин-Стокхолм-Хелзинки-Санкт Петербург;
 • билет 2 класа за скоростния влак „Сапсан“ от Москва до Санкт Петербург;
 • Панорамна обиколка на Москва;
 • Посещение на Кремъл и Оръжейната палата с включени входни такси и слушалки;
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург;
 • Посещение на Петропавловската крепост;
 • Посщение на Казанския събор;
 • Посещение на църквата Възкресение Христово (Спас на Крови);
 • Посещение на Ермитажа;
 • Посещение на Големия дворец и Парка в Петерхоф;
 • Посещение на Кронштат;
 • Посещение на Екатерининския дворец и Парка;
 • Входни такси и ползване на слушалки за посещенията на Петропавловската крепост, църквата Спас на Крови, Петродворец (Двореца + Парка), Екатерининския дворец, Ермитажа в Санкт Петербург;
 • Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Стокхолм;
 • Пешеходна обиколка на Талин;
 • Пешеходна обиколка на Хелзинки;
 • Трансфери в Санкт Петербург: ЖП гара - хотел; хотел - Морска гара, хотел - летище;
 • Трансфери в Москва: летище - хотел, хотел - ЖП гара;
 • Екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва; на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин);
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 30 000 евро за лица до 65 г. на ЗК „Лев Инс“ с покритие за Ковид-19;
 • Водач от Агенцията.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Руска виза – 140 лева (120 лева + 20 лева visa support);
 • Входните такси за музеите и туристическите обекти по желание;
 • Настаняване на кораба в каюти по избор (по 2-ма или 3-ма; каюти с прозорец);
 • Билети за градски транспорт;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • деца до 14 г., настанени с двама възрастни – минус 150 лв.;
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 280 лв.;
 • Настаняване в каюта по избор - на запитване, цените подлежат на препотвърждаване): за 4-ма с прозорец/А4 – плюс 50 лв; за 3-ма с прозорец/А4 – плюс 120 лв; за 2-ма с прозорец/А2 – плюс 200 лв; за 3-ма във вътрешна/В3 – плюс 50 лв; за 2-ма във вътрешна/В2 – плюс 120 лв; за 2-ма във вътрешна/ВV2 – плюс 45 лв; за един във вътрешна/ВV2 – плюс 230 лв;
 • Закуска на круизния кораб – плюс 13 евро на ден;
 • Вечеря на круизния кораб – плюс 34 евро на ден, пакет за изхранване 4 закуски и 4 вечери – плюс 172 евро (цените за изхранването са при заявка и заплащане в офиса на Агенцията);
 • Екскурзия до Сергиев посад - руската Света гора плюс 30 евро;
 • Обиколка с екскурзовод на Московското метро - плюс 12 евро;
 • Фолклорно шоу „Удивителната Русия“ с включен трансфер, вечеря и шоу-програма – плюс 50 евро;
 • Посещение на Третяковската галерияплюс 30 евро;
 • Разходка с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург с екскурзовод - плюс 15 евро.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 25 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 50 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 45 дни преди датата на отпътуване;
 • Пакетната цена е калкулирана при курс 1 евро = 80 руски рубли. Туроператорът си запазва правота да актуализира цената при значителна промяна на курса;
 • Цените на каютите за кораба и изхранването подлежат на препотвърждаване;
 • Цените на допълнителните мероприятия се заявяват в България и са валидни при записани най-малко 15 туристи;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За виза са необходими 2 снимки (размер 3.5/4.5 см, на бял фон, без очила, без силен грим); за деца до 18 г. - освен декларацията, посочена по-горе - акт за раждане;
 • За Русия няма специални санитарни и медицински изисквания. За допълнителни изисквания, свързани с Ковид-19, ще бъдете информормирани своевременно.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517 / 05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител