Лондон - Гордостта на Короната!

Лондон

Лондон Лондон е столица на Обединено кралство Великобритания и най-големият метрополоис в Европейския съюз. През града минава река Темза. Лондон се разпростира на площ от 1 578 кв. км. Лондон попада в типичния умерен океански тип климат, който се характеризира с много валежи. Надморската височина на града е 24 метра. Населението му наброява над 7,5 млн. души.
Забележителностите, които Лондон представя на своите посетители са множество. Музеят на науката може да се видят редица експонати като локомотива Били, най-старият такъв на пара. Галериите включват експонати от сферата на медицината, ветеринарната медицината, психологията и други. Интересно за този обект е,че ежегодно в музея се организира „Нощ на науките”, когато се канят деца с тяхните родители на определена изложба след което те могат да останат да пренощуват там. Сградата на парламента и Биг Бен, представляват популярна атракция в Лондон. Сградата на парламента се помещава в Уестминстърския дворец, а заседанията се провеждат там от 1550 година. Биг Бен е часовникова кула висока 96 метра. Кулата има 393 стъпала и представлява най-високата такава в света. Колелото на хилядолетието е високо 135 метра и представлява най-високото виенско колело в Европа. Галерия Тейт представя на туристите голяма колекция от произведения на британското изксутво, някои от които от 1500 година. Целта на галерията е да представи съвременното изкуство на страната. Паркът на регента е един от кралските паркове в страната, интересно място в парка е ботаническата градина и красиво езеро. Лондонската кула е крепост построена през 1078 година като нейна първа цел е била да защитава града, а от XIIIвек до днес изпълнява ролята на крласка резиденция. Катедралата Сейнт Пол датира от XVIIвек и е седалище на лондонския архиепископ. Разположена е на най-високото място в Лондон, редом до още 4 катедрали. Музеят на Мадам Тюсо представя восъчни копия на едни от най-известните хора и е открит през 1835 година. Музеят на Виктория и Алберт е най-големият в света музей за декоративно-приложни изкуства и представя на своите посетители над 4,5 млн. експоната. Като експонатите са от ислямската цивилизация, богати колекции от керамика и костюми и различни други. Грунуич е квартал на Лондон, в който се намира и обсерватория през която минава меридианът, считащ се за нулев и разделящ земята на източно и западно полукълбо. Интерес за туристите представлява да се снимат стъпили и на двете полукълба. Британският музей в Лондон е основан през 1753 година и показва творби от праисторията до днешните модерни времена от цял свят. Бъкингамският дворец е официалнта резиденция на кралицата в Лондон и се използва за посрещане на официални гости на страната. Дворецът има 19 държавни стаи, които са товорени за посетители като там могат да се видят картини и едни от най-добрите френски и английски мебели. Тауър Бридж е построен през 1894 година , а днешните си цветове придобива през 1977 година, когато е боядисано в червено, бяло и сниьо по случай юбилея на кралицата. Мостът има и собствен музей, в който е изложена историята му. Лондон е град с много забележителности, които дори лошото време не може да спре интереса към тях.

» Транспорт:
Самолет

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Лондон – Замъкът "Уиндзор" – Лондон – София

» Отпътуване на:
21.03.2020
24.04.2020
23.05.2020
20.06.2020
25.07.2020
22.08.2020
19.09.2020
03.10.2020

» Цена:
979 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 21.03.2020

Престой: Четиридневна

Цена: 979 лв.

1 ден София-Лондон
Отпътуване от терминал 1 на летище София в 06:00 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Лондон. Пристигане на летище Лутън в 07:30 ч. Панорамна обиколка на Лондон с местен екскурзовод на български език: Уестминстърското абатство; знаменитият часовник „Биг Бен“ и сградата на Парламента; дворецът „Уайтхол“; улица „Даунинг стрийт“ с резиденцията на британския министър-председател; площад „Трафалгар“; Колоната на Нелсън; Бъкингамският дворец; катедралата „Сейнт Пол“ и Лондонското сити. Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.) Свободно време – необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Нощувка.

2 ден Лондон - Замъкът "Уиндзор" – Оксфорд
Закуска. Свободно време в Лондон (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) или по желание еднодневна екскурзия до замъка "Уиндзор" и Оксфорд. Отпътуване за замъка "Уиндзор" - официална резиденция на Кралицата и най-големия обитаeм замък в света, кралска резиденция от преди 900 години: кралските апартаменти, приемните зали и кралската дворцова капела „Сейнт Джордж“. Отпътуване за Оксфорд – един от най-старите университетски градове в Англия, датиращ от 13 век: пешеходна разходка покрай най-известните колежи, в които са учили популярни личности и държавници, както и покрай "Крайстчърч Колидж", където е сниман филмът "Хари Потър". Връщане в Лондон. Нощувка.

3 ден Лондон
Закуска. Свободно време в Лондон (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) или туристическа програма по желание:
Сутрин: Круиз по река Темза до Гринуич - град с богато историческо минало. Тук се намира Кралската обсерватория, която измерва световното време и откъдето преминава нулевия меридиан (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).
Следобед (избира се една от двете екскурзии):
1. Посещение с местен екскурзовод на Уестминстърското абатство (с включена входна такса). Уестминстърското абатство е една от най-големите забележителности на Лондон. В катедралата се провеждат коронациите на британските владетели от XI век насам и кралските сватби. Тук са погребани и известни личности като Уилям Шекспир, Исак Нютон, Чарлз Дарвин, Чарлз Дикенс, редица монарси и много други (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).
2. Посещение с местен екскурзовод на крепостта „Тауър“ (с включена входна такса). „Тауър“ е служела като крепост, кралски дворец, затвор, а също и като място за екзекуции и мъчения, оръжейна, хазна, зоологическа градина, кралския монетен двор, офис за обществени архиви, обсерватория, а днес е домът на Коронните скъпоценности на Обединеното кралство и част от списъка на ЮНЕСКО (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).
Нощувка.

4 ден Лондон – София
Закуска (сух пакет). Напускане на хотела. Трансфер до летище Лутън. Отпътуване за България в 08:00 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане в 13:10 ч. на терминал 1 на летище София.

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Лондон - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 бр. ръчен багаж до 10 кг с размери до 40х30х20 см;
 • Групов трансфер летище - хотел - летище;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Double Tree by Hilton London Docklands Riverside" 4* (или подобен) в Лондон;
 • Панорамна автобусна обиколка на Лондон с екскурзовод на български език;
 • Водач-екскурзовод от България;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 10 000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Чекиран багаж до 10, 20 кг или 32 кг.;
 • Круиз по река Темза до Гринуич;
 • Целодневна екскурзия до замъка "Уиндзор" и Оксфорд;
 • Входни такси за Уестминстърското абатство (22 GBP, за деца - 9 GBP), катедралата "Сейнт Пол" (20 GBP, за деца - 8,50 GBP), крепостта "Тауър" (25 GBP, за деца - 12 GBP), Британския музей (безплатно - за постоянните експозиции), двореца "Кенсингтън" (19,50 GBP), Националната галерия (безплатно - за постоянните експозиции), Музея на Мадам Тюсо (35 GBP, за деца - 30 GBP), Музея Виктория и Алберт (безплатно - за постоянните експозиции) в Лондон;
 • Входна такса за Кралската обсерватория в Гринуич (13,50 GBP, за деца до 15 г. - 8,50 GBP);
 • Градски транспорт в Лондон (13,10 GBP - еднодневна карта за 1-ва и 2-ра зона);
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 GBP на човек на ден - заплаща се задължително на място);
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 299 лв;
 • Круиз по река Темза на турист при минимум 20 туристи (от Уестминистърското абатство / крепостта "Тауър" до Гринуич и обратно) на турист при минимум 20 туристи - от 1 г. до 15 г. - 25 лв.; от 16 г. до 90 г. - 40 лв.;
 • Целодневна екскурзия до замъка "Уиндзор" и Оксфорд (с включена входна такса за замъка "Уиндзор") на турист при минимум 20 туристи - плюс 149 лв.;
 • Посещение на Уестминстърското абатство с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи - плюс 95 лв.;
 • Посещение на крепостта "Тауър" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи - плюс 95 лв.;
 • Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - плюс 96 лв.;
 • Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - плюс 136 лв.;
 • Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист - плюс 198 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 25 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации;
 • Туристическата програма се осъществява на български език;
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията;
 • По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно;
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Великобритания няма визови, санитарни и медицински изисквания.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR